úterý 9. července 2019

Okrasné keře listnaté

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zde můžete vidět některé listnaté okrasné keře. Pěstování: Přesazované 2leté kořenové řízky nebo výběžky můžeme vysadit jako podrost listnatých stromů nebo na stinný okraj. I když jsou většinou opadavé, působí svou proměnou během sezóny velmi živě.


Listnaté keře nesmí chybět na žádné zahradě.

Jsou efektní často svými barevnými listy, tak i překvapí pěknými květy. Vyšší keře tvoří základní patro zahrady a často plní i maskovací funkci. Nižší pak jako předsadba před vysokými a lze je použít samostatně např. Vždyť právě ony tvoří základní kostru celého zahradního konceptu, podílejí se na celoročním efektu, mají nezastupitelnou ekologickou funkci a zároveň vytváří vhodné podmínky pro tvorbu společenstvem závislých na této skupině dřevin.


Tyto na údržbu nenáročné keře kvetou většinou velmi bohatě od konce dubna až do konce května. Listy jsou drobné, oválné, mírně lesklé a středně zelené. Okrasné stromy a keře - ostatní V této kategorii se věnujeme převážně keřům a stromům kvetoucím, ale i těm, kteří svou nádheru dávají najevo prostřednictvím barevnosti listů.

Díky vhodně zvoleným variantám tak zvládnete ze své zahrady vykouzlit útulné místo, které dokazuje, že zahrada nemusí být prostě jen zelená…. Mnoho listnatých keřů je kvetoucích a doba květu je odlišná, je tedy možné nakombinovat rostliny tak, abychom měli dlouho kvetoucí zahradu. Pro správný růst je dobré pravidelné přihnojení, které dodá rostlinám potřebné živiny.


Okrasné listnaté keře Japonské javory Abecedn ě Nejlevnější Nejdražší. Vystoupavě rostoucí keř se zelenými listy, dorůstající výšky 2-3m. Květy až v 50cm dlouhých latách.


Barvy temně fialové, kvete VII-X. Dominantní solitérní listnaté stromy do každé moderní zahrady. Kvalitní rostliny v kontejnerech za výborné ceny. Okrasné keře patří mezi nejosvědčenější rostliny v parcích a většině zahrad. Mohou sloužit estetickému účelu nebo jako živý plot bránící průhledu do vaší zahrady.


Až 1let péče stojí za listnatými keři, které vám rádi předvedeme i osobně. Nepozoruhodnější věcí na listnatých stromech je široká škála barev před jejich podzimním opadem, od jasně žluté po karmínově červenou a mnoho odstínů oranžové mezi nimi. Keře spojují stromy a trvalky.


Jak se pěstují okrasné keře, listnaté nebo jehličnaté stromy? Jak zasadit motýlí keř, zlatý déšť nebo japonskou vrbu?

Jak rostou keře či stromy, jaké. Z druhů pěstovaných v našem zahradnictví sem můžeme zařadit například ruj, komuli, šeřík, myrabolán, lísku a některé odrůdy šácholanu. Jsou to vesměs kvetoucí keře které lze stejně dobře využít jako součást živého plotu nebo skupinové výsadby, nebo jako keře samostatně stojící coby.


Vylaďme si harmonii postupně rozkvétající zahrady. Vyzkoušejme paletu různých barev květů, listů i jehličí. Zdobí ji svými květy a barevnými listy. Ten kdo nemá čas se zahradě moc věnovat, ji může osadit různě vzrostlými keři, které se udržují jen občasným stříháním.


Treláž i loubí jako architektonické prvky představují důležitou součást zahrady, navíc by měly mít svým vzhledem přímou stylovou návaznost na dům. Prodejní doba (březen, duben, květen, červen, září, říjen, listopad): pondělí až pátek: 8. Ať už jako půvabné solitéry, součást pestrého živého plotu, nebo atraktivní pozadí pro trvalkový záhon dodávají zahradě strukturu a vytvářejí trvalou kostru pozemku. Nabízíme široký sortiment okrasných stromů a keřů. S čím zpestřit okrasnou zahradu?


Pomůže jiná barva listů. Vyberte si do zahrady stromy a keře s listy do červena. Opadavé dřeviny na podzim opadnou (poloopadavé si mohou při mírných zimách své listí ponechat).


Stálezelené druhy si drží své listy po celou sezónu, jako např. Ilex (cesmína), Rhododendron, Viburnum (kalina) atd. Nebo jen potřebujete větší počet?


Neváhejte nás kontaktovat a my Vám rádi poradíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky