čtvrtek 25. července 2019

Prodej masožravých rostlin

Nabídka a seznam pěstovaných rostlin Seznam pěstovaných rostlin ke stažení zde. Autorem všech materiálů, kreseb, fotografií a pěstitelem všech vyobrazených rostlin je RNDr. Prodej masožravých rostlin (ceník).


Další prezentace těchto materiálů je bez souhlasu autora z. Pasti masožravých rostlin vznikly během evoluce přeměnou listů nebo kořenů (nejsou to tedy květy, jak se můžeme někde dočíst) a jsou dokonale uzpůsobeny k lapání hmyzí kořisti.

Dlouhodobý zájem o naše výpěstky nás motivoval a umožnil nám vybudování nového provozu v Horákově (km od Brna vč. spojení MHD), díky kterému budeme schopni nabídnout ještě kvalitnější rostliny za ceny stejné, nebo nižší než byli naši zákazníci doposud zvyklí. Tyto webové stránky jsem založil za účelem osobní prezentace mých pěstitelských úspěchů v krásném světě masožravých rostlin. Kamarádka z masožravé čtvrti si přede mnou posteskla, že už spoustu let neviděla na vlastní oči skoro žádnou, ani tu nejprofláklejší, lokalitu masožravých rostlin ve volné přírodě, samozřejmě vyjma Kosiště obhospodařovávaného Darwinianou, natož pak rostliny na ní. Většina masožravých rostlin žije v přírodě na stále vlhkých a slunných místech.


Mezi nejméně náročné druhy patří rosnatk. Jsme tu pro vás a rádi vám budeme dělat průvodce světem masožravých rostlin ! Samotnému pěstování jsem se začal věnovat již kdysi dávno na základní škole, pořízením své první masožravé rostliny, kterou byla všem velice dobře známá Rosnatka kapská.

Darwiniana vede veřejnou mapu lokalit masožravých rostlin , na kterých lze masožravky vidět pohodlně z turistického chodníčku nebo cesty. Tolerance teplot masožravých rostlin záleží na jednotlivých rodech a druzích. Běžně pěstované rostliny však vyžadují přes léto běžné pokojové teploty okolo °C.


Krátkodobě větší teploty masožravky snesou, ovšem omezují při nich většinou svůj růst. Rosnatka Drosera binata je zajímavá masožravá (sub)tropická rostlina. Není nijak náročná na pěstování. Potřebuje jen dostatek slunce a zálivky. Spousta rostlin vyžaduje vzdušnější substrát, než je ten rašelinný.


Proto pro ně nachystejte směs složenou z větších a propustnějších částic. Může to být například mix obsahující kůru, jakou používají pěstitelé orchidejí, keramzit, perlit, drcený polystyren, dřevěné uhlí, trochu rašeliny a mech rašeliník. Seznam nabízených rostlin jako takový zde nemám a mít nebudu, jelikož se počet a druhy přebytků stále mění. Láčkovka madagaskarská - Nepenthes madagascariansis.


Jsou to tropické masožravé liány, dobře se popínají. Poté bude prodej kvůli nízkým teplotám přes zimu ukončen. Disponujeme prakticky všemi rody masožravých rostlin.


Expozici jsme schopni bez problému připravit kdekoliv.

Naši jedinou podmínkou je možnost prodeje rostlin. Kolem prochází naučná stezka. V luční části lze vidět další zajímavé druhy rostlin, jako je vachta trojlistá nebo prstnatec májový.


Vysazeny zde byly i další druhy masožravých rostlin, které však nelze vidět z chodníčku. Mucholapka podivná je jedna z nejpopulárnějších a zároveň nejatraktivnějších masožravých rostlin. Známá především svou schopností.


Rostlina potřebuje pro svůj růst. Problematikou ochrany masožravých rostlin před škůdci a chorobami se nezabývá téměř žádný specialista, proto poznatky pochází buď z obecné rostlinolékařské znalosti (výskyt stejných nebo podobných chorob a škůdců na jiných rostlinách) nebo přímo z praktické zkušenosti jednotlivých pěstitelů metodou pokus omyl tak, až se dojde k nejlepšímu způsobu boje a zároveň k žádné a nebo minimální újmě na rostlinách samotných. Pěstování masožravých rostlin od semínka nemusí být složitá věc.


P ěstování masožravých rostlin není v mnoha ohledech rozdílné od pěstování pokojových květin. Masožravky jen vyžadují více světla. Poskytujeme poradenství. Máte zájem o uspořádání atraktivní a netradiční výstavy masožravek nebo víte o nějakem vhodném prostoru?


Pokud ano, prosím kontaktujte nás.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky