pátek 19. července 2019

Výsev ředkviček

Paní Ludmila Dušková tvrdí, že v místech po letní sklizni lze ještě na konci léta vysévat například ředkvičky. O tom jak postupovat píše paní Dušková také v. V suchém období zalévejte pravidelně menšími dávkami vody. Právě s nepravidelným příjmem vody souvisí praskání bulviček, které se rozvíjí například při deštích po delší době sucha. Naplánujte si výsev ředkviček.


Pěstování ředkviček během horkých letních měsíců způsobí, že vykvetou.

Od druhé poloviny března můžete vysívat rovnou na záhony a sklízet po celou sezonu až do prvních mrazíků. Ošetřování během vegetace spočívá v kypření a pravidelné závlaze , ta je podmínkou růstu kvalitních plodů ředkviček. Výsev ředkviček do volné půdy. Jakmile totiž zesílí sluneční svit, raná ředkvička, kterou sem vysejeme, už vyšší teploty hůře snáší a listy žloutnou. Vegetační doba od výsevu je - dní.


Albena - raná odrůda, určená pro přirychlení pod fólií, pro jarní polní pěstování, i pro podzimní sklizně. V pařeništích nebo sklenících můžeme semena ředkviček vysévat už v únoru. V pařeništi a skleníku už uvolněte místo pro jiné, náročnější teplomilné rostliny.

Není nic jednoduššího než výsev ředkviček Na rychlení zapomeňte. Prostě ředkvičky vsejte přímo na záhon. Prokypříte-li před výsevem půdu, uděláte dobře. Poté stačí udělat rýhu a následně vysévat. Buď budete postupně vysé.


Semenáčky vzchází při teplotách 2–3°C, mladé rostlinky snesou i teploty. Všeználkové - na školní zahrádce - sklizeň ředkviček V rámci aktivity Všeználek si děti založily vlastní zeleninovou zahrádku. Při teplotě do 10°C nám vyklíčí do dvou týdnů, při teplotě do 20°C klíčí mnohem rychleji.


Kdy je země připravená na výsev Když je rozmrzlá a můžete ji snadno obdělávat. Zajeďte rýčem dvacet třicet centimetrů hluboko zjistěte, jestli vespodu není ještě promrzlá. Po zasetí ředkviček se vyplatí překrýt výsev netkanou bílou textilií, aby na ně nemohli škůdci. Podrobnosti v boxíku o chorobách a škůdcích. Nedaří se jí na těžkých a chudých písčitých půdách, ale vystačí si s běžnou zahradní zeminou.


Třeba u ředkviček se tento typ truhlíků velmi osvědčil. U teplomilných zelenin jako jsou např. Obzvláště v situaci, kdy je několik dní zataženo a spotřeba vody se sníží, by rostlinám mohly začít zahnívat kořeny vlivem přemokření.


Proto je dobré plnění zásobníku. Vyberte správné místo na výsev.

Tělo je po zimě vyprahlé a vitamíny z. Na podzim se nám ředkvičky vhodné ke konzumaci objeví zhruba za měsíc od výsevu , přičemž během. Rostliny mají vegetační dobu 30–dní, výsev se provádí v době dle. Po vzejití mladých rostlinek se musí provést vyjednocení, aby měly ředkvičky dostatek místa pro svůj růst.


Vzdálenost mezi jednotlivými ředkvičkami přizpůsobte konkrétní odrůdě. Hloubka výsevu by měla být - cm. Teplota pro klíčení by se měla pohybovat mezi - °C, samotné klíčení je poté velmi rychlé - pouze - dní. Prvních ředkviček se dočkáte asi po měsíci.


Co potřebují ředkvičky k životu Ředkvičky vysazujte na záhon, na které nerostly ředkvičky vloni – předejdete tak různým chorobám a škůdcům, kteří mohou v půdě přežívat. Patří mezi nejvděčnější kořenovou zeleninu, nabídnou sklizeň už měsíc po vysetí, za optimálních podmínek. Mravenci mi okusují mladé lístky ředkviček , zelí a dalších rostlin, na mrkvi zase pěstují mšice.


Tyhle zemní breberky mě odrazují od zahradničení, kterému se věnuji třetím rokem na ploše 4m2. Z tohoto důvodu jsme navázali exkluzivní spolupráci s Ing. Jitkou Hrubešovou, která se věnuje šlechtění mrkve, ředkviček a košťálové zeleniny. Mezi novinkami najdete již pouze hybridní ředkvičky určené pro intenzivní pěstování pod netkanou textilií, nabízíme hybridní i nehybridní odrůdy.


Velikost ředkviček je v tomto případě méně souměrná, jsou i větší rozdíli mezi jednotlivímy plody. Ideální ředkvička pro rychlení a jarní a podzimní volné pěstování.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky