pondělí 22. července 2019

Jak pěstovat libeček v květináči

Ale zas to můžete přehnat s dusíkem. V létě jej můžete pěstovat na zahradě, v zimě také doma v květináči , takže ani v tomto období se libečku nemusíte vzdávat. Jak pěstovat hyacint: Voňavé květy vám zpříjemní jaro i zimu. Omamná vůně, atraktivním květenství, široká škála nádherných barev.


Není divu, že právě hyacinty patří k nejoblíbenějším jarním květinám. Radost vám navíc mohou dělat jak v interiéru, tak i na zahradě.

Pokud je však budete správně pěstovat a věnujete jim náležitou péči. Velkou výhodou je, že čerstvé voňavé lístky můžete sklízet přes celou zimu. V porovnání s rostlinami ze zahrady sice bude poněkud drobnější, ale listů ke sklizni naroste i při nádobovém pěstování dostatek. Pokud nepomůže ani nové přesazení rostliny, můžeme zkusit pěstovat libeček v květináči , nedosáhneme sice takové velikosti, ale na použití do kuchyně postačí.


V posledních letech se v Evropě objevila na libečku rez s názvem Puccinia bornmuelleri , dříve se vyskytující jen v Afganistánu a Iránu – domovině libečku. Hojně se používá v kuchyni pro svou podobnou chuť celeru (přidává se do polévek, omáček, na pečené maso či do guláše). Libeček a jeho pěstování.


Mnoho lidí, kteří se ji pokusili pěstovat doma, má však špatnou zkušenost s tím, když chtěli, aby se jim uchytila v květináči.

Zpravidla jim totiž poměrně záhy uhynula. Jakým způsobem postupovat, aby petržel v květináči vydržela? Petržel pochází z Evropy. Dorůstá do výšky až centimetrů.


Kořeny i listy vynikají vyšším obsahem vitamínu C, dále obsahují důležité prvky, jako je železo, vápník, silice, éte. Jak libeček pěstovat Pěstování libečku je velmi jednoduchá záležitost. Můžete si sice zakoupit semínka a trpělivě čekat, až vám vzejdou, ale mnohem rychleji se úrody lákavě voňavých a neuvěřitelně chutných lístků dočkáte, pokud sáhnete po variantě vysazení kořenových puků. Přestože libeček ke svému růstu dostatek živin potřebuje, přímé hnojení chlévským hnojem mu nedělá dobře.


Proto hnůj na dané stanoviště aplikujeme cca půl roku před výsadbou. Umístit byste ho měly do světlé chladnější místnosti. Doma však vyžaduje o něco větší péči než na zahrádce.


Je potřeba ho zalévat často, ale malým množstvím vody. Pozor si dejte na přelévání, libeček by rychle uhnil. Pěstovat jej můžeme ze semen (výsev v březnu přímo na zvolené stanoviště), nebo ze sazeniček. Nesmíme zapomínat na zálivku, ale pozor – nesnáší přemokření. Pokud tedy nemáte zahradu a chcete levanduli umístit na balkon či terasu, vyberte si k tomu vhodný objemnější květináč.


Postačí jedna sazenička, rostlina se rozkošatí.

Ve volné půdě doroste až dvoumetrové výšky. Bude se jí dařit na slunném až polostinném stanovišti v běžné zahradní zemině a nemusíte ji ani hnojit. Jen těžkou přemokřenou půdu libeček nesnáší. Pokud si pořídíte dostatečně velké kvalitní květináče, můžete v nich některé vytrvalé bylinky ponechat i více let.


Víme, jak se jich efektivně zbavit Ptáci do přírody neodmyslitelně patří. Nutno ale říci, že je raději vidíme v lesích a na loukách, než na našich domech. Katka Horakova Domácnost , Hobby , Květiny , Zahrada Kdo by si nechtěl po ránu utrhnout pár kousků čerstvého ovoce a hodit třeba do jogurtu nebo si jen tak ozdobit kaši, aniž by při tom musel jít ven na zahradu? Velmi luxusně a efektně se levandule vyjímá v nádobách v provensálském stylu, který snadno navodí známou atmosféru jižní Francie. Neměl by se sázet na místě, kde jste pěstovali mrkev, petržel nebo další kořenové zeleniny.


Rozmarýn a tymián patří mezi trsnaté druhy bylinek. Velikost nádoby volte podle toho, co v ní chcete pěstovat. Gladioly jsou vytrvalé rostliny, které je potřeba na zimu uskladnit. Potřebují lehčí půdu a slunné nebo polostinné stanoviště. Jak pečovat o bylinky v zimě fotografií Bylinky Rostliny pěstované v květináči je třeba zalévat vždy více než rostliny vypěstované ve volné půdě.


Lze ji také pěstovat za oknem v květináči a sklízet celoročně. Rostoucí petrželku je třeba plít a zavlažovat Autor: Archiv ireceptar.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky