pátek 26. července 2019

Pilous černý jak se ho zbavit

Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen. Wir machen die Rückgabe einfach.

Jak dospělý pilous , tak i jeho světlé larvy s hnědou hlavičkou, se kromě mouky živí také pohankou, luštěninami či těstovinami. Potravinové brouky si s sebou nejčastěji přinesete již z obchodu. Brouci pilouse černého se živí zrny nejrůznějších obilovnin. Pilous černý se rozšiřuje proto jen zavlečením.


Najdeme ho ve skladech, silech, mlýnech, lodích a obydlích. Napadá obilné zásoby, uskladněné těstoviny, rýži, pohanku, špagety, luštěniny, žaludy, sušenky pro psa aj. Ve skladech nosatci preferují hlubší vrstvy hromad obilí (až do hloubky m) z důvodu vyšší teploty.

Při napadení obilí jeho teplota stoupá. Najdete ho tedy často v komerčních objektech určených pro skladování potravin , ale také v domácích spížích a skladech potravin. Nejčastěji napadá zásoby obilí, dále se pouští do rýže, pohany, těstovin, luštěnin, ale třeba i žaludů či krmiva pro psa.


Pilous rýžový (Calandra oryzae) je severoamerický zástupce čeledi, který se do Evropy dostal s obilím a dnes je zde již rozšířen. Je smolně hnědočerný, nelétající brouk, velikosti 3-mm, patřící mezi nosatcovité. Já takto zaplašila, když mě proběhl kolem brouk s tykadli, krátce po.


Můžete si ho domů přinést již z obchodu. Jak se zbavit potravinových broučků v mouce? Lze jednoduše rozmáčknout nehtem, jemně do křupne. Momentálně jich v bytě nalezneme a zlikvidujeme cca denně.


Mám v kuchyni nezvané hosty! Kuchyň gruntujete pořád dokola, a přesto se vám občas stane, že najdete ve spíži nezvaného návštěvníka, který dokáže udělat pěknou paseku v potravinách? Podle mne půjde nejspíš o některého zástupce ze střevlíků a zbavíš se ho běžnými přípravky proti lezoucímu hmyzu. Způsobů, jak se ho zbavit , je spousta.


Většina funguje jen dočasně, proto je dobré metody střídat.

Pozor si dejte na to, že krtek sice nevidí, ale velmi dobře slyší a ještě lepší má čich. Když na něj něco líčíte, dělejte to v rukavicích. Na lidský pach je zvíře velmi citlivé. Do míst, kde se objeví, a na pravidelné cestičky dejte aromatické látky: jalovcový list, kerblík, skořici, majoránku, hřebíček. Díry a prahy dveří natřete roztokem horké slané vody nebo kombinací pěti dílů zažívací sody, jednoho dílu cukru a vody.


V mouce se také můžete setkat s maličkým hnědočerným broučkem. Tělo je velké asi 5-5mm. Jeho larvy jsou bílé a mají hnědou hlavičku.


Pilous nelétá a moukou se živí jak jeho larvy, tak dospělý jedinec. Využijte náš jedinečný filtr pro vyhledávání svého škůdce a přípravku, který Vám pomůže se ho zbavit. Poraďte,jek se zbavit moučných molů v paneláku. To pilous černý , kterého dobře poznáte díky příslušnosti k nosatcům, napadá moučné produkty, luštěniny, rýži,pohanku, těstoviny, anebo třeba suchary pro psa.


Vyhladovět ho dá práci - bez potravy vydrží až tři měsíce. Nástup chladných měsíců může vyvolat řadu zdravotních problémů. Jedním z nich je kašel, běžná, ale často velmi nepříjemná záležitost. Pokud lalokonosec škodí na jahodníku, nebo jiné rostlině jejíž plody budeme konzumovat a nemůžeme tak na ni použít chemii tak nám nezbyde nic jiného než brouky lalokonosce sbírat. Otázkou tedy není jen to, jak se jí zbavit , ale také jak proti jejímu vzniku úspěšné bojovat.


V ideálním případě by se námraza v lednici vůbec tvořit neměla, tedy máte-li nový typ, jež všechnu přebytečnou vlhkost z chladničky odvádí pryč, dík odtokovému kanálku. Vtrhnou na vaše záhony a zahrady a mohou dokonce vtrhnout i do vašeho domova. Nuda může být skutečně zábavná, pokud víte, co dělat.


Jediné, co musíte udělat, je najít nějakou činnost, která.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky