pondělí 29. července 2019

Druhy molů

Využijte náš jedinečný filtr pro vyhledávání svého škůdce a přípravku, který Vám pomůže se ho zbavit. Zprvu bychom si měli především říct, že u nás jsou různé druhy molů. Respektive mol šatní (Tineola bisselliella), známý též jako mol domácí je malý motýlek, živící se keratinem (bílkovinová rohovina - například kůže), chutná mu též peří a jako jeden z mála živočichů je schopný trávit vlnu. Biolit lapač potravinových molů účinně ochrání potraviny před čtyřmi nejčastějšími druhy potravinových molů. Obsahuje kombinaci vnitřního.


Hubení molů v bytě nebývá jednoduché, tento skorem všežravý hmyz (záleží na druhu) má velmi těžké určení všech míst, kde se může vyskytovat.

Mnohem častější je výskyt potravinových molů , kteří vám kontaminují zásoby ve spíži. Máme pro vás rady, jak se jich zaručeně zbavit. Lapač do skříní, komor, spíží a jiných prostor obsahuje samečkům molů zcela neodolatelnou vábící látku, kterou jsou feromony (látky vytvářené organismem, které hraji roli v komunikaci mezi jedinci stejného druhu). Když se moli přiblíží, chytnou se na lepkavou část lapače a jejich pouť po našich šatnících a potravinách končí.


Existují dva druhy , mol moučný a šatní. Pokud mají stříbrná křídla bez tmavých skvrn, jde bezpečně o šatního mola, potraviny ho zajímat nebudou. Po sejmutí ochranné folie je účinný až měsíce. Vlněná tkanina zničená od molů.


Na snímku dospělec i larva.

Před ničivými nálety můžeme své věci ochránit důkladnou čistotou ukládaných věcí, odstraňováním zbytků vln, větráním (jelikož moli nesnášejí průvan ), vyklepáváním a vystavováním věcí mrazu. Jak se zbavit molů šatních i potravinových. Víte jak se zbavit molů ? Během týdne její potomci vyjdou z vajíček a začnou se rozvíjet. Co prý dobře funguje jako prevence, je zmrazení molů.


Jednou za čtrvt až půl roku stačí dát vlněné šaty, svetry, kabáty do mrazničky - stačí na hodinu. Ten spočívá v tom, za jakým účelem se u vás moly ubytovali. Známe dva druhy molů , které se v domácnostech vyskytují nejčastěji.


Jedním z nich je potravinová mol, která má tmavé zbarvení a zdržuje se v prostorách kuchyně (kuchyňská linka, skříňka, poličky, pozn. red.) či spíže. Je dvakrát tak velká jako její šatní kolegyně. Charakteristika produktu. K potravinám se bez problémů dostanou přes papírové i plastové obaly, proto by všechny jmenované druhy měly být v pevně uzavřených dózách či sklenicích.


Molů je mnoho druhů, ale když začnou poletovat po kuchyni, je naprosto jedno, zda jde o mola obilního, zavíječe čokoládového, moučného nebo paprikového. Mol potravinový je v současné době hodně rozšířený tvor, který s radostí obývá kuchyně a spíže. Podle center jejich zájmu je rozlišujeme na poddruhy: Mol skladištní, mol datlový a mol moučný. Dobře fungují gelové sáčky, které kromě molů, hubí i roztoče.


Chcete-li být důslední, použijte sprej, který zahubí nejen moly, ale také jejich larvy. Některé druhy molů nepohrdnou ani přírodními textiliemi, koberci a čalouněným nábytem.

Před moly tak musíte chránit i svůj šatník. Dokonce potravinové moly nezastaví ani některé druhy uzavíratelných boxů a dóz na potraviny. Ti zůstávají přilepeni na lepivé ploše.


Jakmile jsme zvětřili, že máme doma moly, hned j. Poletující motýlci molů jsou v tomto ohledu nevýznamní, ti se starají pouze o další množení. Larvy tedy likvidují potraviny, kálí do nich a vytváří na nich typické drobné bílé pavučiny a chomáčky, podle kterých lze jasně poznat, že se v nich potravinový mol nachází. Počítat můžete nejčastěji se čtyřmi druhy molů : Paprikový, moučný , datlový a skladištní.


Mol se totiž přes papírové obaly hravě prokouše. Jedná se též o motýla z čeledi zavíječovití, který se vyskytuje po celém světě, zce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky