středa 24. července 2019

Jak srovnat trávník

Schau Dir Angebote von ‪Travnik‬ auf eBay an. Riesenauswahl an Markenqualität. Folge Deiner Leidenschaft bei eBay! Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu.


Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen. Trávník , jak ho neznáte – inspirace pro vás fotografií Trávník Trávník na vaší zahradě nebo před domem nemusí být jen hladká zelená plocha. AROS-osiva vám přináší instruktážní video o tom jak si založit kvalitní trávník. Tyto tipy a rady jsou určeny především pro majitele zahrad.


Pak už budete mít jen volbu ručně shrabat a osít trávník a nebo ještě lépe (ale zase nákladněji) - po mulčovači nechat zorat, bránama uvláčet, hráběmi jen dorovnat a osít. Majitelé zahrad jistě dají zapravdu, že krásný a zdravý trávník je základ upravené zahrady. Pokud už nevypadá tak, jak bychom chtěli, je na čase založit trávník nový.


Výsev je vhodný provádět od dubna do konce května nebo v září. Ano, skutečně problém je, pokud jsou v trávníku kopečky. Neobjevil jsem doposud ideální a hlavně šetrný způsob, jak je zarovnat, pokud jsou prorostlé trávou.


Hned v prvopočátku se musíme rozhodnout, jak trávník založíme. Dalo by se říci, že záleží hlavně na času a naší peněžence. Při zakládání trávníku máme v podstatě dvě možnosti. Jednou z nich je položení travního koberce a druhou výsev travní směsi. Protože se Vám nepodaří všechno krásně srovnat , tak nezoufejte, neboť to se dá udělat každý rok, buď na podzim či brzo na jaře i když už máte pěkný trávník.


Co se týká oddělení trávy od kůry, já to vyřešil tím způsobem, že jsem pod keře pokládal mulčovací tkaninu a pak kůru. Kraj tkaniny jsem upraveným rýčem zatlačil do země. Jestliže trávník lemuje okrasný záhon, tuto výšku můžeme zvýšit v závislosti na typu obrubníku a to až na 5cm.


Válcování nepatří mezi velmi nutné úkony. Ne každý trávník je potřeba válet jako např. Trávník je dlouhodobý porost a chyby při založení ovlivní trvale jeho kvalitu. Ještě před setím proto musíme dbát na dodržení nezbytných opatření. Před založením trávníku by na pozemku měly být ukončeny všechny stavební práce, především cesty, dlážděné plochy či podzemní rozvody.


Pak je potřeba pozemek srovnat. Nikdo nechce mít trávník jako hřiště na minigolf, tedy samý kopeček a důlek. Když nejsou nerovnosti i pozemek moc velké, budou vám stačit hrábě.


Jinak je lepší vzít na pomoc rovnou zahradní válec. Kosit trávník je potřeba často, to jistě víte. Frekvence kosení je přímo úměrná tomu, jak chcete mít trávník vysoký.


Golfové greeny se kosí denně na výšku cca mm, golfové dráhy se kosí 2x týdně na mm atd. Doporučuji kosit dvakrát týdně. Kosení anglického trávníku znamená zastřihovat pouze to, co přirostlo. Udržujete stále stejnou výšku porostu. Krásný anglický trávník může být ozdobou každé zahrady.


Spousta lidí trávníky volí z praktických důvodů – vypadá to dobře, a když zvládnete základní péči, trávníky nejsou příliš náročné na údržbu. Jak na větší nerovnosti. Jsou skvělé do velkých i malých zahrad. Správný anglický trávník by měl mít stejnou barvu po celé ploše.


Níže uvádíme tipy, jak si založit na zahradě trávník. Vyrostl nádherně hustý trávník , ale má hodně nerovností. Dohazováním, válcováním apod?


Dá se to nějak srovnat ? Máme spíše jílovitou půdu, kterou jsme před setím promíchali s pískem. Dobrý den, poradí mi prosím někdo jak na nový trávník ? Chtěl bych starý postříkat Roundupem 2x po týdnu. Potom navézt novou hlínu, srovnat , nechat.


Přinášíme spoustu tipů, jak se starat o trávník i zahradu, včetně nejlepší péče o trávník zahrnující jeho založení i údržbu. Péče o trávník a zahradu zahrnuje mnoho úkonů, které je třeba provádět v průběhu celého roku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky