úterý 23. července 2019

Bylinky trvalky

Patří sem řada květin, bylinek, jedlých rostlin, kvetoucích trvalek, trvalky dobře množitelné, rozrůstavé a mrazuvzdorné. Také trvalky nostalgicky spojené se starými časy našich zahrad. Pokud jsme si k našemu pěstování bylinek připravili záhon, je na čase si promyslet, jaké typy bylinek si na něj pořídíme. Na výběr přitom máme z celé škály bylin, od jednoletek, přes dvouletky až po trvalky. Běžná půda, svěží nebo suchá půda, to jsou vhodná stanoviště pro tyto rostliny.


Patří sem velkokvěté druhy (pivoňky, floxy) a také trvalky dlouhokvetoucí (krásnoočko, kakost ´Rozanne´).

Jak se pěstují léčivé vytrvalé byliny? Jak sázet meduňku, libeček, tymián nebo mátu? Jak rostliny rostou, na jaké stanoviště a do jaké půdy je vhodné. Sú chutnou súčasťou jedál a výborným pomocníkom pri starostlivosti o zravie. Půdopokryvné trvalky jsou vitální, rozrůstavé a plazivé druhy trvalek, které zakryjí půdu a „nepustí“ mnoho plevele.


Nebo také bochanovité trvalky s hustými listy (např. kakosty). Liečivé, kulinárske, aromatické čajové bylinky pre Vašu záhradu a kuchyňu. Objednajte si už dnes kvalitné biobylinky vypestované na Slovensku.


Balkonové květiny, pěstování a péče, bylinky, trvalky , letničky.

Jak proměnit nevzhledné balkony a terasy v příjemná místa se záplavou balkonových. Je to jistě věc pohledu každého majitele, ale dnešní mnohdy asepticky působící. Trvalky, skalničky a okrasné trávy V našem zahradnictví, najdete několik desítek druhů skalniček, trvalek a bylinek. Skalničky a trvalky do kvitnúcej záhrady Pestrá ponuka skalničiek a trvaliek na výsadbu záhonov alebo skaliek. V ponuke máme aj bylinky do Vašej kuchyne.


Trvalky, okrasné trávy a bylinky Poslední, ale svoji důležitostí nezanedbatelná skupina rostlin. Naše nabídka stejně jako u ostatních skupin představuje široký sortiment druhů a kultivarů. Blauer Gletscher´ - kompaktního růstu se světlemodrými květy. Rozrůstá se polštářovitě.


Rodinné zahradnictví v Oticích se zásilkovým prodejem. Pěstujeme bylinky , skalničky, drobné ovoce, chryzantémy, okrasné dřeviny, sadba zeleniny, balkonové. V okamžiku, kdy bylina začne vytvářet lístky, je dobré ji přesadit do samostatného květináče. Bylinky je potřeba vysévat řídce. Péče o ně není příliš náročná, stačí je jen vysadit, pak už rostou v podstatě samy.


Poradíme vám, jak si je rozmnožit a jak se o ně postarat, aby vám v zahradě vydržely kvést a vonět co nejdéle. Trvalky patří mezi nejvděčnější zahradní rostliny. Nenáročné trvalky : Heliopsis helianthoides var.


Scabra - nenáročná trvalka se žlutými květy, miluje slunce a snáší bez problémů sucho, výška 1m. Lysimachia punctata (Vrbina tečkovaná) , do venkovsky pojatých výsadeb, žlutá, v.

Každá trvalka je druhovo špecifická, má odlišnú vôňu, farbu, výšku i termín kvitnutia, preto pri kombinovaní trvaliek do záhrady je potrebné brať tieto odlišnosti a pestaveľské náročnosti do úvahy. Není to nic náročného a přitom budou mít výbornou chuť, prostou chemie a navíc, budete mít čerstvé bylinky stále po ruce. Jsou to nedřevnaté rostliny, které jsou víceleté na jednom stanovišti. Většina z nich kvete a má semena. Některé jsou ozdobné pouze olistěním.


Nepříznivé podmínky jako je např. Plocha pro trvalky můsí být odplevelena a půda obohacena o živiny, které potřebují ke svému růstu. Rajčata vyžadují volnou, otevřenou polohu na plném slunci a záhřevnou, humózní, středně těžkou půdu. Na rozdíl od většiny jiných druhů zeleniny se.


Výplňové trvalky nám mohu na zahradě pomoci s vyplněním hluchých míst. Rostou spolehlivě, bez extremních pěstebních nároků. Web plný bylinek od MUDr.


Zbyňka Mlčocha, bylinky pro všechny. Dozvíte se zde vše na jednom místě nejen o bylinkách.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky