pondělí 29. července 2019

Kvetoucí živý plot

Pro nádherný nízký živý plot kvetoucí celé léto! Tento kultivar tavolníku je atraktivní svým bohatým rudým květenstvím a svěží zelení svých listů. Kupte potřebnou délku černé netkané textilie, prodávají š. Kvetoucí živé ploty - oddělení od sousedních pozemků nebo jiných částí zahrady nemusí být v našich podmínkách vždy jen pod taktovkou stálezelených. Jakmile bychom nechali vyšší plot příliš rozbujet do šířky, ztratíme i možnost regulovat jeho výšku.


Nejméně jednou ročně musíme keře zastřihnout, čímž je navíc pobídneme k zahuštění.

Nechat plot bez zásahu a pak jej po dvou či třech letech radikálně ořezat sice také jde, ale zbavíte tak keře spleti tenčích větviček a než opět obrazí, bude nevzhledně řídký. Výborné rostliny na živý plot za super ceny - túje, bobkovišně, cyprusovce, tisy, stálezelené keře, kvetoucí keře, vysoké okrasné trávy, sadové růže. Dříve však měl trochu jiný úkol než dnes.


Původní záměr, ohraničení určité plochy, se nezměnil, ale. Proto jsou tyto ploty vhodné na venkov, do parků a velkých zahrad v přírodně-krajinářského stylu. Zajímavé jsou ploty vysazené s jedním, dvěma nebo více kvetoucími druhy dřevin a samozřejmě i ty, které kvetou postupně a tak obohatí zahradu vždy o nový pohled. Na podzim se totiž budete kochat pohledem na pestrobarevné listy.


Protože jsou tyto keře opadavé, poslouží ideálně k oddělení dvou částí zahrady nebo vytvořit stěnu u pergoly – funkci předělu plní spolehlivě po celý rok.

Kvetoucí živý plot má mnoho výhod: chrání vaši zahradu před sluncem, deštěm a větrem a poskytuje stín a svěžest. Vonné kvetoucí živé ploty pro krásnou zahradu. Zahradní nápad: Vytvořte květinový, voňavý živ. Krásně kvetoucí živý plot z obřích hortenzií pro každou zahradu.


Originální živý plot nabídne například bambus. Pro tyto účely se výborně hodí Bashania qingchengshanensis dorůstající výšky až metry. Zajímavý habitus, rychlý růst a odolnost z něho dělají horkého favorita pro stálezelené živé ploty. Jak si správně vytvořit živý plot poradí Dana Gajdošíková. Počítejte s tím, že během jednoho roku kvetoucí živý plot přiroste maximálně o až centimetrů, koneč­né výšky tedy dosáhne až za několik let po výsadbě.


Už druhý rok od výsadby ale pokvete. Použitelná je v podstatě jen bobkovišeň s velkými bílými květy a speciální odrůda hortenzie, proto se kvetoucí keře (zlatý déšť, motýlí keř, šeříky apod.) sázejí mnohem častěji s jinými rostlinami. V nabídce naší zásilkové služby se každoročně vyskytuje kvetoucí živý plot , což je kolekce různých rostlin, jež vytváří působivý kontrast a efektivně oddělí prostor.


V nabídce míváme jak nízký kvetoucí živý plot (- 120cm), tak i jeho vyšší variantu (- 3m). Stálezelený živý plot má tu výhodu, že vypadá po celý rok prakticky stejně. Nevadí-li vám to, vybírejte plot například z dřišťálu nebo mahonie.


Pokud zvolíte kvetoucí živý plot , může kvést buďto v jarním období nebo až v průběhu léta. Vybírat můžete i mezi volně rostoucími živými ploty, takzvanými divokými anebo volit naopak dřeviny, které budou pravidelně zastřihávány. Jako kvetoucí živý plot je vhodná hlohyně (Pyracantha), pustoryl (Philadelphus), tavolník (Spiraea) nebo tavolník bumalda (Spiraea bumalda).

SLEVA na kvetoucí živý plot ! Pětici vzhledově atraktivních okrasných keřů můžete právě nyní zakoupit se slevou v našem e-shopu. Aby plot z ptačího zobu kvetl, nestříhejte ho moc nakrátko. Vystřihujte nekvetoucí vlky , slabé a suché větvič­ky z vnitřku keře a dbejte také na to, aby se letorosty na krajích nevylamovaly a nepřekážely chodcům a sekačce.


Kvetoucí a vyžadující jarní řez, rostoucí do výše 1-Ořechokřídlec klandonský (Caryopteris x clandonensis) je opadavý keř, který v srpnu rozkvétá modrými, vonným květy, které poskytují pozdní pastvu včelám, čmelákům a motýlům. Kvete především na nových letorostech, proto jej časně zjara hluboce seřízneme. Dobrý den, chtěla bych pod živý plot (ještě nevm zda ptačí zob, bobkovišeň, Hlohyně či habr) vysadit nízké kvetoucí keře jako je třeba japonská. Dobře snáší sucho, nehodí se do vyšších poloh.


Ahoj, ráda bych poprosila o radu, chtěla bych založit nový živý plot na jižní stranu pozemku, délka metrů, bude cca metry od silnice, ale né tolik. Pokud sousedy máte, zkuste se s nimi dohodnout na společném živém plotu, který byste zasadili centricky na hranici.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky