pondělí 22. července 2019

Jak pěstovat čili papričky

Pro základní přehled je nemyslitelné a zavádějící vyjmenovávat tyto odlišnosti. Najdete u nás rady, typy a. Chilli papričky můžete pěstovat po celý rok doma, nebo od jara do podzimu venku. Do doby, než rosliny můžeme vysadit ven či přenést na balkón či zahrádku, je dobré je mít na teplém a slunném místě, nebo pod umělým osvětlením. Po přenesení či vysazení chilli papriček ven si davejte pozor, ať rostliny nespálíte příliš pálícím sluncem, častá.


Není divu, že právě hyacinty patří k nejoblíbenějším jarním květinám.

Jak pěstovat hyacint: Voňavé květy vám zpříjemní jaro i zimu. Radost vám navíc mohou dělat jak v interiéru, tak i na zahradě. Pokud je však budete správně pěstovat a věnujete jim náležitou péči. Naše rady jak pěstovat chilli papričky v jednotlivých krocích.


Jak vyklíčit semínka chilli papriček. Jak přesadit rostliny chilli papriček. Jak pečovat o dospělé rostliny chilli.


Dnes můžete běžně koupit jak osivo, které se zpracovává jako kuchyňská úprava, ale i osivo na papričky , které se pěstují pouze jako dekorace. Obecně se držíme zásady, že mořené osivo je na dekorační účel, nemořené osivo je vhodné k pozdější konzumaci.

V tomto článku vám nabízíme přehledný návo jak pěstovat (nejen) chilli papričky v několika krocích. Omamná vůně, atraktivním květenství, široká škála nádherných barev. Papričky pro svůj zdárný růst potřebují dostatečný přísun draslíku, dusíku a fosforu, proto bychom měli pravidelně přihnojovat. Když se rostlince začne dařit, čeká vás hlavní práce – musíte je opylovat. K tomu použijte štětec, jímž opatrně přejedete po květu.


Plody by se měly sklízet ve fázi zralosti, to znamená tehdy, když dojdou do finální barvy a jsou měkčí na pohmat, nicméně z hlediska chuti preferují mnozí pěstitelé sklízení i dříve. Jak je všeobecně známo, na zahnání špatné nálady, která nás může přepadat zvláště v těchto podzimních dnech, jsou osvědčená ostrá jídla. Feferonky, pálivé papričky a chilli jsou skvělým zdrojem kapsaicinu, který podporuje dobrou náladu. Pojďme se tedy dnes podívat na to, jak si takovýto zdroj dobré nálady můžeme sami vypěstovat.


Rostlinka by měla být zamulčovaná, měla by mít oporu a měla by být alespoň od severu chráněna proti větru, zejména zjara. V pojídání nejpálivějších papriček. Jakmile ale skončí zima a přejdou i ledoví muži, můžeme je pěstovat venku i ve skleníku a to jak papriky sladké, tak pálivé a chilli papriky. Jak chilli papričky úspěšně pěstovat doma na okně, na balkónu, na zahradě či ve skleníku.


Jak čelit problémům, případně řešit nesnáze se škůdci a chorobami, podle názorných obrázků. Pokud jste se rozhodli s pěstováním chilli papriček začít, tak právě tento článek by měl poskytnout základní informace o tom, jak tuto dle mého názoru pro naše podnební pásmo neobvyklou rostlinu pěstovat. Návod jak pěstovat chilli papričky Naše semínka chilli papriček V e-shopu naleznete již teď pestrou nabídku chilli semínek z našich zdrojů, kterou se snažíme postupně rozšiřovat o další zajímavé druhy. Předpěstování – Začátkem nového roku se osivo v bytě umístí do zeminy a vyčká se na vyklíčení a první děložní lístky.


Usušené papričky lze dále namlít nebo rozdrtit, zachovají si touto cestou svoje typické aroma, ale zároveň je nemusíte do jídla přidávat hned úplně celé.

Poslouží vám klasický mlýnek na kávu, případně si zvládnete koření vyrobit i ručně za pomoci hmoždíře, pakliže vám nevadí jeho hrubší podoba. Ať již z doma sklizených papriček, nebo zakoupených. Tyto papričky je proto vhodné pěstovat spíše ve skleníku – za oknem – nebo předpěstovat v bytě tak, abyste využili celou možnou pěstitelskou sezonu.


Opylení většinou proběhne přirozeně pokud vaše chilli papričky rostou venku – hmyzem, zejména včelami. A když se sklizeň podaří, nastane otázka, co s plody chilli papričky ? Jak ji co nejlépe zužitkovat, abychom si pálivé chuti užívali ještě v době, kdy napadne sníh? Existuje hned několik způsobů, o kterých si povíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky