čtvrtek 25. července 2019

Pěstování révy vinné

Odrůdy vhodné pro pěstování révy vinné na zahradě, jsou takové, které… jednoduše řečeno, jsou uzpůsobené pro růst v místě, kde je chcete vysadit. Každá z odrůd má odlišné vlastnosti, schopnost odolávat mrazu, citlivost na vlhkost a především různé vegetační období. Kalendář pro vinaře - červenec.


Největší práce vás ale čeká poté, co se vám réva ujme a začne růst. Následující řádky by vám tedy měly poskytnout alespoň základní rady ohledně řezu vinné révy, o tom, jak a čím ji hnojit a jak se o révu starat v zimě.

U révy vinné se rozlišují dva základní řezy, které se běžně používají na rodinných zahradách a mají dlouhou tradici. Jde o řez na hlavu a řez na čípek. Vinná réva je vhodná nejen jako popínavá rostlina pro různé pergoly, loubí a podobně. Vykopejte velkou jámu, alespoň půl metru hlubokou i širokou. Způsobu pěstování révy vinné na babku bylo několik.


Pěstování vinné révy Pěstování vinné révy sahá velmi hluboko do historie lidstva. Přiklá-dáme obrázky Řezu na babku v Rakousku a Uhrách, Rýnský řez na babku s tažněmi a čípky, řez na babku s čípky a oblouky ve Virtembersku.

V druhém roce se nejsilněj-ší vý. Nejvhodnější odrůdy vinné révy Základním vodítkem při výběru révy vinné je nadmořská výška a jí dané klimatické podmínky. Réva je poněkud rozmazlenější slečinka a ne každá odrůda bude dobře prosperovat v půdě, kterou máte na zahradě. Rovina je přitom méně příznivá, zato ideální je jižní svah.


Velmi důležitý je tedy výběr stanoviště pro výsadbu vinné révy. Díky tomu dnes můžeme obdivovat velkou řadu chutných, voňavých, bílých i modrých, moštových i stolních, odrůd. Pro úspěšné pěstování révy je třeba zajistit řadu podmínek.


Zatímco dříve byla vinná réva k vidění v každé zahradě, dnes od našich obydlí pomalu ustupuje. Protože při správné péči nám. Odrůdy révy vhodné pro pěstování na zahradě Řez révy vinné pěstované na zahradě je samozřejmě snadnější a liší se od komerčního pěstování. V zimě je nutné se zaměřit na odstranění odplozeného dřeva, probírku výhonů. Réva vinná – výsadba sazenic a ošetření rostlin po výsadbě.


Množení formou řízkování je u révy velmi jednoduché. Příprava půdy před výsadbou sazenic Půdu musíme před. Jak na množení révy se tedy dozvíte v tomto článku.


Zde vám nabízíme odkaz na mnohem podrobnější návod k výsadbě a pěstování vinné révy , kde navíc najdete i základy chem.

Staré latinské přísloví praví, že ve víně je pravda – “In vino veritas”. Myslí se tím lahodný nápoj z vinných hroznů, který obsahuje alkohol. Ti, co se pustili do pěstování vína, by měli v nejbližších dnech pomýšlet na její řez. Ten je potřeba udělat brzy zjara, aby rostlina po řezu.


A pro jaké odrůdy vína si do zahrádkářství zajít? Rozdělili jsme je pro vás podle druhu i stanoviště. Vinná réva pro přímou konzumaci: sáhněte po stolních odrůdách jako je Chrupka, Diamant nebo Prink či Rizling. Hitem posledních let je Strawberry Grape. A pokud hledáte odrůdy bez semen, vsaďte na Currant nebo Zzante.


Autor v ní komplexně předkládá veškeré. Monografie od našeho předního experta na vinohradnictví a vinařství shrnuje poznatky o pěstování révy vinné. Důkazem jsou nálezy pozůstatků pěstování révy vinné již ve starověkých civilizacích a následně ve starém Řecku a Římě. Její plody, případně dobré červené či bílé víno snad okusil kdokoliv. Co byste však řekli na to.


Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Nejčastější způsob pěstování je na drátěnkách, případně na pergolách. Vinné révě nejlépe vyhovuje jižní svah, rovina chráněná před větry, závětrný kout nebo pergola. V chladnějších oblastech je proto dobré pěstovat révu u teplých zdí nebo ve skleníku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky