pondělí 29. července 2019

Splachování dešťovou vodou

Jetzt neu oder gebraucht kaufen. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen.


Wir machen die Rückgabe einfach.

Hospodaření s dešťovou vodou a její využívání je v Belgii povinné skoro ve všech regionech. Navíc mnohé budovy, i ty starší, jsou vybaveny systémem na zadržování dešťové vody. Ve stávajících aplikacích se voda používá většinou pouze pro zalévání zahrad. Jedná se o běžné činnosti jako je úklid domácnosti, praní, splachování toalet nebo, snad nejtypičtěji, zalévání zahrady. Možná se to nezdá, ale až denní spotřeby vody v domácnosti může být nahrazeno vodou dešťovou.


Dešťovou vodu můžete využít všude tam, kde by bylo zbytečné plýtvat pitnou vodou. Můžete s ní vytírat podlahy, umývat okna, mýt auto atd. Automatické přepínání je zajištěno tak, že o něm uživatel nemusí vůbec přemýšlet, přitom je celou dobu preferována dešťová voda před kohoutkovou.

Ve všech těchto případech je zapotřebí velké množství vody a je ekonomicky i ekologicky výhodné použít dešťovou vodu namísto pitné. Splachování WC pitnou vodou je zbytečným plýtváním. Nedostatek se projevuje zvysovanim cen.


Z peněz si lidé mohou pořídit například zahradní nádrže na dešťovou vodu nebo systém na splachování záchodu využívající již jednou použitou vodu z umyvadla nebo pračky. To by mělo přispět k efektivnímu hospodaření s vodou a snížit množství odebírané pitné vody z povrchových i podzemních zdrojů. Finančně budou podporovány čtyři typy opatření. Modré dotace mají motivovat majitele domů, aby šetřili pitnou vodou , a to například tím, že si na zahradu pořídí podzemní plastovou nádrž na sběr dešťové vody.


Jedná se o dotační program, který řeší nedostatek pitné vody především v letním období extrémního sucha, kdy jsou lidé v některých oblastech závislí na dovážených cisternách pitné vody. Pokud chceme dešťovou vodu využívat dlouhodoběji, například pro splachování toalet, zalévání, mytí, je nutno prostor nádrže zvětšit o objem, který bude v nádrži průběžně k využívání. Systém na dešťovou vodu AS-RAINMASTER slouží k chlazení a úpravě maziv pro soustruhy v soustružnické dílně, dále také pro splachování toalet. Kasárny, Aachenu, Německo Systém na využití dešťových vod pro potřeby splachování toalet, zavlažování venkovních ploch a umývání automobilů.


Spotřeba vody na splachování činí až celkové spotřeby vody v domácnosti. Musíte však počítat s vyššími náklady na vybudování rozvodu užitkové vody, který musí být oddělený od okruhu vody pitné. Tak je možné vodu přepnout, když užitková voda v akumulační nádrži dojde, a splachovat dočasně pitnou vodou.


Nový dotační program Dešťovka se proto zaměřuje na hospodaření s dešťovou vodou v domácnostech. Lidi má motivovat zachytávat dešťovou vodu a využívat ji například ke splachování WC nebo na zalévání zahrady. Auto, špinavé nářadí, podlaha, vana.

Pro okna, zrcadla, nádobí i zuby však raději použijte vodu pitnou. Jímka s vystrojením na dešťovou vodu je řešením, kde dešťovou vodu ukládat a následně využít. Zejména v oblastech kde není možnost spádem dešťovou vodu odvádět, tedy například v obcích kde jsou splaškové vody odváděny systémem tlakové kanalizace (do které odvádění vody z okapů není dovoleno a navíc by kladlo vyšší nároky na odčerpávání). Používejte dešťovou vodu pro sebe a myslete ekologicky.


Ceny za vodu budou stále stoupat. Pokud chcete využívat dešťovou vodu v domě, měli byste si uvědomit velké výhody, které dešťová voda přináší, ale i pravidla, která byste měli dodržet. Jak jsme uvedli na úvod tohoto článku, je možné dešťovou vodou pokrýt až spotřeby vody v domácnosti. Najdete u nás buď samotné nádrže a nebo celé sestavy.


Naše systémy umožňují plné využití dešťové vody na zahradě nebo v domácnosti. Nádrže jsou vhodné k dotaci Dešťovka, kterou pro Vás vyřídíme od začátku do konce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky