úterý 9. července 2019

Nenáročné trvalky

Běžná půda, svěží nebo suchá půda, to jsou vhodná stanoviště pro tyto rostliny. Patří sem velkokvěté druhy (pivoňky, floxy) a také trvalky dlouhokvetoucí (krásnoočko, kakost ´Rozanne´). Abyste se z nich mohli dlouho radovat, doporučujeme vám statné, přizpůsobivé druhy.


Dobrý den, chtěl bych zasadit na zahradě nějaké nenáročné trvalky. Mám představu kvetoucích nebo jen zelených rostlin menšího vzrůstu.

Heuchery sú nenáročné trvalky , výnimočné svojimi pestrofarebnými listami. Paleta farieb ich listov je takmer nekonečná, vďaka čomu sú často používané záhradnými dizajnérmi ako nižší podrast. Spojení této nenáročné a mimořádně efektní skalničky s kameny je vskutku skvostné (dokonce i kvete drobnými bílými květy). Rozmnožují se dělením trsů brzy na jaře nebo řízkováním. Je vždy lepší vysazovat je s kořenovým balem.


Zamerajte sa na pestovateľsky nenáročné rastliny, ako sú dlhoveké trvalky , pomalšie rastúce a zakrpatené dreviny, ihličnany a vždyzelené dreviny či niektoré menej náročné cibuľoviny. Pri prechádzke záhradným centrom sa sústreďte na. Skalničky jsou trvalky z horských oblastí, které mají rády trochu nepohodlí.

Nedělá jim dobře vysoký obsah živin v půdě, ani časté zalévání, tak je. Pôdopokryvné, nenáročné trvalky s rôznou štruktúrou listov a farbou kvetov dokážu vytvoriť v priestore krásne mozaiky. Běžné trvalky, které vyžadují jen minimální péči, jsou denivky, pivoňky, kosatce, bělotrn, rudbékie, kakosty, řebříčky, narcisy (menší zplaňující druhy), čemeřice, chrpa velkohlavá, podzimní astry, lupina (vlčí bob), omany, sasankovky, vrbina, pampeliška a mnoho dalších. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Díky nim můžeme vytvořit nádherné záhony, které mohou střídavě kvést od jara do zimy. Mnohé trvalky jsou však pro stín jako stvořené: nejenže kvetou, ale bývají ozdobné i tvarem či barvou olistění.


Trvalky jsou nejkrásnější rostliny v zahradní tvorbě. V takových partiích se často příliš nedaří ani trávníku, ale vhodný výběr rostlin vás zbaví starostí. Rozkvitnutá záhrada po celý rok: Toto sú trvalky , ktoré kvitnú najdlhšie alebo dokonca viackrát za sebou! Ještě v sezoně výsadby se můžeme dočkat květů.


Nenáročné trvalky : Heliopsis helianthoides var. Scabra - nenáročná trvalka se žlutými květy, miluje slunce a snáší bez problémů sucho, výška 1m. Trubučku najdeme jen v málokteré zahradě. Krásne a nenáročné trvalky : Ozdobia záhon a ušetria vám čas Pozvite do svojej záhrady farby, vône a ušetrite zároveň svoj čas.


Tešte sa z krásnych kvetov, o ktoré sa takmer netreba starať.

Denivky, ideální trvalky pro kvetoucí zahradu nenáročnou na údržbu Denivky jsou nenáročné trvalky s krásnými květy a ladnými trávovitými listy. Niektoré trvalky sú zaujímavé nielen svojimi listami, ale aj kvetmi. Vhodné je kombinovať veľkolisté druhy s drobnolistými. Každý kvetinový záhon by mal mať aj decentné zakončenie, na čo sa často zabúda. S dlouhými květenstvími drobných květů se výborně uplatní v květinových záhonech i na skalkách.


V této době, kdy vláhy ubývá a vody na zalévání je málo nebo je drahá se od velkých trávníkových ploch ustupuje a nahrazuje se plochou vysázenou trvalkami. Vyberte si nenáročné trvalky , které snášejí mnoho slunce a spokojí se s menší zálivkou jako je řebříček, třapatky, rudbékie, šalvěje, šanty, agastache, máky, sápy, listopadky, bělotrny, máčky a jiné. Péče o ně není příliš náročná, stačí je jen vysadit, pak už rostou v podstatě samy.


Poradíme vám, jak si je rozmnožit a jak se o ně postarat, aby vám v zahradě vydržely kvést a vonět co nejdéle.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky