úterý 9. července 2019

Japonské zahrady

Verejná a sídelná zeleň. Záhradné bonsaje – úpravy a servis, tvarovanie aj z polotovarov. Japonské zahrady často obsahují architekturu, centrální strukturu. Současné moderní zahrady často kombinují několik stylů japonských zahrad.


Prvky, jako je voda, skály, mosty nebo kameny, se v japonských zahradách nacházejí často.

S našim tímom architektov a technikov sa preto špecializujeme na také návrhy a realizácie japonských záhra ktoré vám obohatia dušu, potešia oko a prekvapia vás svojou funkčnosťou. V japonské zahradě se často konají různé akce – koncerty, čajová setkání apod. Navštivte takové trochu pohádkové místo uprostřed města. Vytváření zahrad v Japonsku má starou historii ovlivněnou šintoismem, buddhismem a taoistickou filozofií. Za poznáním zahrady je třeba odbočit z hlavní silnice a po úzké (v druhé polovině šotolinové) cestě jet přibližně dva kilometry do Jarkowa.


Orientovat se budete pomocí nenápadných informačních tabulek s nápisem „ogrod japoński”, které vás neomylně dovedenou na malé parkoviště zbudované pro návštěvníky tohoto malého ráje na Zemi. Není u nich vůbec prvořadé, na jak velké ploše se rozprostírají.

Jednotlivé scenérie musí působit jednoduše, duchovně, klidně, mnoho z nich vyjadřuje skutečný svět, avšak ve zmenšené podobě. Velmi často zde najdeme vodní element (v podobě jezírek, vodopádů a potůčků), písek, kámen, dřevo a perfektně upravené rostliny. Jsme přirozeně spjati s přírodou, nacházíme v ní pozitivní energii pro obnovu sil. A japonské zahrady jsou k tomu přímo stvořené, jejich pojetí je.


Barvy do japonské zahrady vnášejí kvetoucí azalky a sakury a také japonské javory zejména s odlišně zbarvenými listy. Z květin najdeme trvalky, jako jsou kosatce a lekníny. Oblíbeným prvkem japonských zahrad je i bambus. Projekt zahrady si vypracoval majitel sám.


Cesta, po níž se rozhodl vydat, byla jasná. Zatímco mnoho zahrad podobného typu je budováno jako dialog mezi východní a západní kulturou, ta jeho měla být spíše předělem dvou světů. V rámci tohoto volna jsme pro Vás připravili prohlídku japonské zahrady , která se koná po oba dny v hodin.


Jiný čas v průběhu dne není z organizačních důvodů možný, proto v případě zájmu přijďte včas. Těšíme se na Vaši návštěvu. Ceníme si súkromie našich návštevníkov. Aj preto Vás informujeme, že na tejto stránke používame súbory cookies a iné technológie pre správne fungovanie.


JAPONSKÉ ZÁHRADY A LAMPY.

Scenérie dýchajú pokojom a harmóniou, niekedy pôsobí desivo, veselo, romanticky. Unikátní soubor inspirativních fotografií z více než 2japonských zahrad. With this small waterfall pond landscaping ideas you. První japonské zahrady , které se nesly v duchu šintoismu, buddhismu a taoismu lze vysledovat až do období Asuka.


V tomto období byla stanovena základní pravidla navrhování zahrad. Heian – toto období tvoří druhou velmi důležitou kapitolu ve vývoji japonského zahradního umění. Prozkoumejte nástěnku „zenové zahrady “ uživatele Jitka Vetrovska na Pinterestu. O japonských záhradách som kedysi dávno písala na svojom starom blogu a oprášiť túto tému mi príde vhod aj teraz, pri blogovej abecede.


Objevte krásy podzimu v japonských zahradách, které svou harmonii, s jakou jsou stavěny, potěší při každé. Podívejte se na další nápady na téma Asian garden. Původním záměrem japonských zahrad bylo harmonické a idealizované ztvárnění přírody. Po evropském vlivu se k tomu přidala i snaha o vyjádření.


Přijměte tímto pozvání do naší unikátní japonské zahrady a poznejte umění japonských mistrů. K největším zajímavostem a lákadlům naší firmy. Tak co si jej alespoň přiblížit vytvořením japonské zahrady ? Nechejte na sebe dýchnout krásu japonských bonsají, pestrou barvitost stromů a rostlin. Japonské lampy a lucerny z lomového kamene se dovážejí z Dálného východu a jsou nádhernou ozdobou zahrad.


Japonská lampa je jedním z nejdůležitějších prvků v japonské zahradě. Je velmi cenné, pokud mají patinu a vypadají, že stojí na místě už od nepaměti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky