pondělí 8. července 2019

Osázení jezírka

Nejvhodnější chvíle pro osázení jezírka přichází právě nyní v plném jaru. Voda by při osazování nikdy neměla mít méně než °C. Díky včasnému vysazení mají rostliny čas na zakořenění a posléze dobře rostou. Zahradní jezírka, zaměření a výkop, po osázení a údržba Zahradní jezírka na míru a profesionální služby. Prvotní konzultace a zaměření vodní plochy na vaší zahradě provádíme zdarma.


Vytvořte ze svého jezírka nádhernou oázu díky vhodně vybraným, okrasným vodním rostlinám.

Některé navíc nemají pouze funkci okrasnou, ale pomohou udržet čistou vodu a potlačit růst řas a sinic. Co by bylo jezírko bez rostlin? Vegetace je hlavní atrakcí zahradního jezírka. Ale: Jaké rostliny se vlastně hodí do zahradních jezírek?


Velikost jezírka či zahradního rybníčku musí být přizpůsobena velikosti zahrady. Stejně tak tvar vodní plochy by měl vhodně doplňovat geometrické uspořádání zahrady. Umístění vodní plochy musí být přizpůsobeno také orientaci po.


Přírodní zahradní jezírka přímo do vašich zahrad!

Nabízíme široké spektrum informací o tom, jak začít s budováním jezírka , jak se o něj starat a co všechno k němu patří. Rádi vám poskytneme plnou podporu v oblasti zahradní architektury. Nebojte se nás nezávazně kontaktovat.


Na břehu jezírka pak mohou růst například vlhkomilné kapradiny, udatny a jiné rostliny milující vlhko. Například blatouch bahenní, máta vodní, ďáblík bahenní, pryšec bahenní, kosatec žlutý, rozrazil potoční a šišák vroubkovaný, případně se zde mohou zazelenat puškvorce, orobince, sítiny, přesličky, ostřice a nebo kapradiník bahenní. Proč zahradní jezírka , rybníčky, biotopy, koupací či okrasná jezírka ? Voda a zahrada patří odedávna k sobě. Jsou to dvě složky, které nám poskytují životadárnou energii, dokáží nás uklidnit povzbudit a dodat nám potřebný odpočinek a načerpání nové síly.


Přirozené prostředí jezírka - rostliny a trávy! Jezírka obohatí každou zahradu svou přirozeností, možností sledovat šplouchající vodu nebo ryby. Osazení rybníčku rostlinami. Správná doba pro osázení je na jaře (od března). Aby se splnily požadavky rostlin a osázení vypadlo věrně, je potřeba.


Osázení jezírka rostlinami. Dbejte, aby byly vysazeny na vyhovujícím místě, měli dostatek živin a zbytečně se nerozmnožovaly a „neobsadily“ celé zahradní jezírko. Vzeleni Praha jezírko osázení.


Komentáře a dotazy: Přidej svůj komentář nebo dotaz.

Mohlo by se vám také líbi. Zdraví na talíři: medvědí česnek a pažitka. Medvědí česnek se už dobrých pět let drží na čele žebříčku populárních jarních bylinek. Klidná vodní hladina, zurčící potůček, vodní kaskády, domov mnoha rostlin a okrasných ryb, uklidňující akustická a vizuální kulisa i romantické noční osvětlení.


Okouzlující světelné efekty - v zahradě a jezírku s Pontec halogenovými a LED bodovými světly si vytvoříte speciální atmosféru! Získejte informace nyní! Stavíme jezírka od mokřadů přes okrasná a rybochovná až po koupací. Jezírko vytvoříme kompletně – od výkopu přes položení folie, instalaci techniky až po osázení rostlinami. Poradíme vám a navrhneme optimální variantu zahradního jezírka.


Plastová jezírka jsou nádrže na vodu, které po svém usazení a osázení rostlinami dotváří celkový vzhled zahrady. V nabídce jsou jezírka různých rozměrů a tvarů. Společným jmenovatelem pro všechny je plast PE – polyethylen. Nedílnou součástí jezírka je i kámen, který se důmyslně zapracuje do terénu tak, aby působil co nejpřirozeněji.


Je přirozené, že voda vytéká v nejvyšším místě, proto se vytváří jezírka s oběhem vody, odkud přes kameny stéká zpět k hladině. To zajistí jak přirozený vzhle tak i zvýší ekologickou stabilitu jezírka. Izolaci zahradního jezírka provedeme my, osázení jezírka rostlinami již ponecháváme na vás nebo zahradnících. Dno okrasného jezírka bývá obvykle pokryto kačírkem, nebo jinými druhy dekorativních kamenů a štěrku.


Na rozdíl od koupacích jezírek nebo nádrží určený pro chov ryb zde plní kačírek čistě estetickou funkci (izolační jezírková folie není zrovna pro oko přitažlivý materiál) a nedochází tady k tak velkému znečištění jako u silně zarybněných jezírek. Při údržbě zahradního jezírka paradoxně platí, že čím je jeho vodní plocha větší, tím méně práce budete mít. Aby získalo dokonalou samočisticí funkci, musí mít rozlohu minimálně 4 lépe alespoň metrů čtverečních. Za ideální se považuje rozloha od metrů čtverečních. Hloubka by měla být mezi 1až 2centimetry.


V případě zájmu o realizaci okrasného jezírka , nebo koupacího jezírka , nás neváhejte kontaktovat. V našich referenčních zakázkách najdete mnoho inspirativních příkladů, již hotových okrasných jezírek i koupacích jezírek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky