úterý 9. července 2019

Postřik proti strupovitosti jabloní

Strupovitosti a rzivosti lze předcházet, zrovna tak jako lze onemocnění i léčit. Postřik proti strupovitosti se provádí třífázově, přičemž to může být stále. Z jabloní jsou vůči strupovitosti odolné například Angol Florina,. Pokračujeme především v ochraně jádrovin proti strupovitosti a současně i proti padlí jabloně.


Od začátku měsíce začínáme u jabloní s opakovanými postřiky v. V následujícím textu uvádíme základní přehled škůdců a nemocí jabloní.

Postřiky proti této formě houby v době vegetačního klidu nejsou dostatečně účinné,. U některých odrůd jabloní stejně silně napadá strupovitost i list i plod nebo. Přípravek se aplikuje postřikem nebo rosením do skanutí. První postřik proti strupovitosti jabloní se doporučuje provést až dní před kvetením.


Když jsem byla ještě před pár dny v zahradě, jabloně ještě doslova spali. Všechny pupeny byly uzavřeny, ani náznak, že by chtěli kvést. No stačily čtyři teplé slunečné dny a vše je jinak.


Kdo zvládne ochranu jabloní proti strupovitosti , nemívá problémy s kvalitou vypěstovaných jablek.

Proti strupovitosti se přípravek aplikuje od prvního vyrašení poupat. Pokud se nemoc neobjeví do konce června, aplikace se ukončí. Balení obsahuje dávku pro 30L aplikační tekutiny a vystačí až na středně vzrstlích stromů. Autor: Thinkstockphotos.


Dobrý den, asi před třemi týdny jsme provedli preventivní postřik jabloní proti strupovitosti přípravkem Dithane. Napadené plody nejsou na pohled hezké, mo. Ano měl by být postřik proti květopasům, strupovitosti , červivosti. Ochrana jádrovin proti strupovitosti a padlí Každý pěstitel chce mít svou úrodu nejbohatší, plody nejkrásnější a největší a vůbec co nejúžasnější pěstitelské úspěchy.


Bohužel příroda je někdy vša. Může být jedním a tím samým přípravkem. Druhý jakmile se objeví první růžové kvítky a poslední - třetí po odkvětu. Jmenovat bychom z nich mohli například Baycor WP, Mythos 30SC, Topas 1EC nebo Novozir MN 80.


Výbornou volbou je také Clarinet SC. Souprava dvou fungicidů na ošetření jabloní proti strupovitosti , padlí a proti skládkovým chorobám. Ucelený systém 5-ti ošetření.


Souprava je vhodná pro celoroční ošetření jabloní a hrušní proti strupovitosti , padlí, přezimujícím škůdcům, květopasu jabloňovému a obaleči jablečnému s vedlejší účinností na svilušky a mšice. Souprava obsahuje pro zvýšení úrodnosti listové hnojivo, které se přidává do postřiku. Proti oběma chorobám zasahujeme několikrát za sezonu.

V určité fázi vývoje jsou jádroviny náchylnější na napadení, Vše začíná již při rozpuku, když se začínají objevovat první lístky, nazýváme ji fází myšího ouška. Jarní postřik jádrovin proti strupovitosti Při ochraně citlivých odrůd jabloní a hrušní proti strupovitosti jsou rozhodující postřiky v jarních měsících. Ošetření proti houbovým chorobám patří k nejvýznamnějším technologickým opatřením při pěstování jabloní i hrušní. Zvládnutí ochrany proti strupovitosti, případně padlí jabloně dává pěstiteli naději na vypěstování kvalitního ovoce.


Součástí metodiky je podrobný popis původce Součástí metodiky je podrobný popis původce onemocnění – houby Venturia inaequalis. Postřik na ošetření jabloní proti padlí a strupovitosti. K nejosvědčenějším patří Baycor WP, který aplikujeme před rozkvětem a po jeho skončení. Proti tomuto škůdci stříkáme ihned po odkvětu.


Jeho výskyt na naší zahradě si necháme prokázat pomocí bílých lepových desek , které rozvěsíme do korun jabloní. Jakmile se výskyt pilatky prokáže, použijeme postřik organofosfáty. Bylo opět nutné použít vhodné a účinné chemické přípravky proti houbovým chorobám, aby se zabránilo znehodnocení i toho mála, co ještě zbylo, a to především u náchylnějších odrůd jabloní.


Staří ovocnáři říkají, že tak nepříznivý rok nepamatují. Ochrana jabloní proti padlí (Podosphaera leucotricha) vyžaduje pravidelná fungicidní ošetření v intervalu - dnů od fenofáze „zelené poupě až do poloviny července. S ochranou proti strupovitosti (Venturia inaequalis) se začíná od vyrašení pupenů. Charakteristika produktu. Systémový fungicid Tercel učený proti houbovým chorobám jabloní.


Scala-fungicidní přípravek proti strupovitosti jádrovin Scala je fungicid ze skupiny anilinopyrimidinů se zcela odlišným mechanizmem účinku proti strupovitosti jádrovin a plísni šedé než mají klasické fungicidy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky