pátek 5. července 2019

Tuje zivy plot

Top-Qualität Heckenpflanzen aus eigenen Baumschule mit über Jahre Erfahrung. Typen: Eiben, Thuja, Kirschlorbeer, Port. Tuje sú veľmi obľúbené pri stavbe živých plotov, dajú sa však pestovať aj v kvetináči alebo ako spríjemnenie v záhrade, či len tak pri chodníku. Ploty z ihličnanov nie sú lacnou záležitosťou a zostávajú na mieste dlhodobo, preto by sme na výsadbovom materiále nemali šetriť.


Plot zakladáme z rastlín rovnakej výšky, rovnakého veku a rovnakej kondície, aby sme ľahko zaistili údržbu a nedochádzalo k nepekným medzerám vďaka rozdielnej životnosti.

Vždyť pro živý plot se hodí tolik různých dřevin. Kvitnúci živý plot môže byť kombináciou viacerých druhov drevín. Vhodným výberom možno docieliť, že časť z nich bude kvitnúť na jar, časť počas leta a ostatok zažiari na jeseň svojimi farebnými plodmi. Kouzelný živý plot v Kroměždicích. This feature is not available right now.


Dále nabízíme potřeby pro zahradníky, květináče, hnojiva, substráty, semena atd. Plot 5-letý, dva roky po výsadbě, výška cPlot v zimě : Sazenice v prodejní velikosti: Thuja Smaragd – sázení.

Před výsadbou bychom měli půdu pro sazenice dobře připravit a prokypřit. Díru, do které budeme rostlinu vkládat, vykop. Sme spoločnosť, ktorá sa zaoberá predajom, výsadbou, starostlivosťou i dovozom ihličnatých okrasných drevín. Poskytujeme tiež odborné poradenstvo a radi.


Tuje majú rady kyslejšiu až neutrálnu pôdu najlepšie PH – 5. KVALITA PÔDY – nikdy nesaďte tuju smaragd do ílu alebo inej ťažkej nepriedušnej pôdy, najlepšia je kyprá a priedušná pôda, aj piesčitá pôda je ideálna. Výborné rastliny na živý plot za super ceny - tuje , vavrínovce, cyprusovce, tisy, vždyzelené kry, kvitnúce kry, vysoké okrasné trávy, sadové ruže. Díky těmto vlastnostem získáte soukromý. Snáď najpoužívanejším druhom drevín v našich podmienkach sú tuje.


Sú nenáročné na stanovisko i pôdu, ľahko sa pestujú a sú dostupné v nespočetnom množstve kultivarov. Ak chceme mať rýchlorastúci živý plot, mali by sme pri výbere siahnuť po tuji západnej (Thuja occidentalis), prípadne tuji riasnatej (Thuja plicata). Na výber máme zelené odrody ako ‛Brabant’, ‛Gelderland’ alebo zaujímavejšiu zlatú odrodu ‛Yellow ribbon’. Na podzim se totiž budete kochat pohledem na pestrobarevné listy. Protože jsou tyto keře opadavé, poslouží ideálně k oddělení dvou částí zahrady nebo vytvořit stěnu u pergoly – funkci předělu plní spolehlivě po celý rok.


CZ se specializuje na pěstování tújí na živé ploty kolem domu. Můžete u nás zakoupit malé jednoleté sazeničky od - Kč, které si.

Buxus (zimostráz) Bobkovišeň lékařská Ptačí zob žlutý (Aureum) V případě jehličnatých živých plotů se každoročnímu podzimnímu úklidu spadaného listí vyhneme. Většina dnešních zákazníků chce živý plot , který vypadá hezky, ale není se tolik potřeba o něj starat. Nejčastěji prodávanými dřevinami na živé ploty tak zůstávají tůje, těsně za nimi jsou nejčastěji žádané cypřišky, které jsou svými vlastnostmi tůjím velmi podobné.


Ostatné dreviny odporúčame vysádzať na jar prípadne na jeseň. Tuja patrí medzi najvyhľadávanejšie okrasné dreviny pre živé ploty. Thuje prodej, tuje a okrasné dřeviny. Chystáte se vysazovat živý plot , pak pro vás máme praktické rady: Kdy sázet, jaké rostliny a vhodný způsob zastřihování. Poprvé v termínu, kdy je dokončen hlavní prodlužovací růst – na konci jara (v červnu) a podruhé koncem léta.


Hledáte ideální rostlinu na živý plot ? Velice oblíbená je Thuja occidentalis Smaragd. Niektore su stihlejsie, niektore rastu do sirky. Treba pri vysadbe zohladnit aj to. Tie tvoje su krasne huste, ale asi nie prave najlepsi kultivar na zapojeny zivy plot.


Asi im to bude trvat dlhsie kym sa zapoja, ale zas sused ich bude musiet skor zostrihavat spredu aj zozadu aby nemal plot siroky metre vnutri vyholeny. Roste úzce kuželovitě, má krásnou, jasně zelenou barvu. Vážení návštěvníci, Vítáme vás na stránkách našeho zahradnictví. Můžete zde koupit túje (thuje) na živé ploty již od Kč.


Některé druhy keřovitých borovic a klečí je ale možné pravidelným zaštipováním jarních výhonů tvarovat, čímž dosáhneme kompaktního tvaru a malého vzrůstu. Borovice roste velmi pomalu a zabere hodně místa na šířku (metru a více).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky