pátek 5. července 2019

Bio postřik na rajčata

Plíseň na rajčatech je tou nejvážnější chorobou rajčat, které nedělá problémy v některých letech úrodu zcela zdecimovat. Mezi ty viditelné příznaky. Zejména ale nesmíte zapomenout na oporu a zaštipování pažních výrostků. Bio postrik na plisen okurek a rajcat posts 19.


Mléko proti plísni na okurkách posts 30.

Pěstitelé rajčat stojí na prahu nové éry, v níž bude obtížnější než kdykoli v minulosti vypěstovat rajčata. Rajčata – kdy postřik proti plísni posts 25. Důvodem je migrace nových ras plísně. Na první pohled lze sice poznat, že není vše v pořádku, nicméně málokdy umíme rozeznat, co je příčinou, a jaký tedy nasadit postup pro uzdravení rostliny.


Kromě napadení škůdci ohrožují rajčata choroby virové, bakteriální i houbovité. Zastudena, a to bio jojobovy, bio brutnakovy a bio sipkovy. Pro biozemedelstvi jsou vhodne pripravky.


Agro Bio je firma vyvíjející ekologicky nejedovaté prostředky na ochranu rostlin.

Provádí výzkum, vývoj, výrobu i prodej. Plíseň i hniloba na rajčatech byla už tak rozjetá, že jsme bio rajčata všechny zlikvidovali. Výsledek vidíte na fotografiích sami. Standardně se dělí na tyčková a keříčková.


Keříčková rajčata se dají pěstovat i ve větším květníku. Rajčatový postřik proti mšicím - příprava: Listy rajčat obsahují alkaloidy, které účinně hubí hmyz, mšice nevyjímaje. Ráno sceďte a postíkejte mšice rozprašovačem. Je možné přidat trochu mýdla.


Proti svilušce v Bio -formě ošetření,bez chem. Phytoseiulus Persimilis. Zde pomůže postřik vápenným hnojivem na list.


Pokud vysazujeme rajčata na slepičince nebo hnojíme zkvašenými slepičinci, hniloba špiček plodů se jistě neobjeví. Na svilušku, ale i na třásněnku lze použít přípravek Verimec EC s krátkou ochrannou lhůtou dny. Sviluška je drobný roztoč, který vysává listy, postupně i plody a tvoří na spodu listu pavučinky. Miluje horko a sucho a právě v letních horkých dnech je ve skleníku ideální prostředí pro jejich množení.


Postřik zopakovat za – dnů. Existuje celá řada receptů na postřiky na mšice.

Některé fungují lépe, jiné méně. Záleží na tom, jak dobře si postřik namícháte a jak moc jsou rostliny mšicemi napadené. Důležité je postřiky aplikovat pravidelně, nejlépe jednou týdně, protože mšice se velmi rychle množí. V průběhu srpna pokračujeme v ošetřování přípravkem v intervalech dnů (dle infekčního tlaku). Používáte postřik na rajčata ? Loni jsme na nich měly plíseň, nevím jestli teď už není lepší se na to vykašlat a nechat to být.


Mám dojem, že když postříkám rajčata chemií, že se tím popře význam domácího pěstování. Jsem v pěstování amatér, tak se kdyžtak omlouvám za hloupý dotaz. Preventivní postřik je důležitý, protože při napadení se už nemusí podařit chorobu zastavit. Pro první postřik bych dal systémový fungici který ochrání i nové přírůstky např.


Ridomil Gold nebo zkuste postřik Ortiva, který působí i na padlí. Jaký postřik na rajčata ? Zdravím, potřebovala bych poradit nějaký zaručený postřik nebo něco takového na rajčata , aby nechytla plíseň. Při ošetření dbejte na to, aby se postřik dostal ke každé části rostliny, jinak ji škůdci napadnou znova Když chcete žít bio Pokud dáváte přednost přírodním prostředkům, najděte v obchodech Biosan, což je biologický přípravek proti plísni a houbovým chorobám na rajčatech. Koncentrovaný extrakt z bylin s převahou šalvěje.


Přírodní postřik na rajčata podporuje růst, výnos a vitalitu rajčat a zárově. Desky jsou opatřeny speciálním lepivým nátěrem, na kterém se škůdci zachytí. Desky lepové BIO PLANTELLA, žluté Žluté lepové desky proti mšicím, molicím, vrtuli, třásněnkám, pilatkám, vrtalkám, obaleči jablečnému a ostatním škůdcům v sadu a zahradě. Hoštické hnojivo na rajčata a papriky s guánem.


Jak na mšice: Je lepší chemický, nebo biologický postřik ? Na mšice je nutné reagovat urychleně, protože mohou na rostliny přenést různé choroby.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky