pondělí 15. července 2019

Pnoucí rostliny do stínu

Schau Dir Angebote von ‪. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen.

Der persönliche Schutz für Vorstan Geschäftsführer und andere Funktionsträger. Dobrý den, ve stínu mám popínavou hortenzii (Hydrangea petiolaris), během letních měsíců zajímavě bíle kvete. Pravotočivý zimolez nádherně voní. Velký výběr je mezi zimolezy (Lonicera caprifolium, L.x americana a další), kde najdete spoustu druhů a odrůd s pestrými květy šířícími kolem sebe oblaka vůní. Je to plevelná popínavka, vysemenila se nám do kamínků u zdi, výsledek je velmi dobrý, příští rok zeď takto cíleně osadíme, je zcela ve stínu.


Než si pořídíte pnoucí rostliny do zahrady, rozhodněte o místě, kde v příštích letech porostou. Mezi popínavými rostlinami jsou druhy s různými nároky na stanoviště a je dobré jejich požadavky respektovat.

Vyhnete se rozčarování, že výsledek není takový, jaký jste očekávali. Pnoucí rostliny do stínu. Přestože je pergola často stavěna jako ochrana proti slunci, někdy je její místo spíše ve stínu (např. z architektonických důvodů).


Záleží na řešení našeho domu i stavby pergoly. Do stínu se jednoznačně hodí břečťan, který se během několika let rozroste tak, že nám celou pergolu obepne. Vhodný je také zimolez či přísavník.


Popínavé rostliny jsou navíc při pěstování většinou vcelku nenáročné. Do polostínu se hodí použít podražec velkolistý, který dorůstá do výšky metrů. Je to ovíjivá rostlina s opadavými srdčitými listy velkými až cm. Působí dekorativně jen během vegetace.


K ovíjení potřebuje pevnější opěrnou konstrukci. Pochází z dalekého východu. Dorůstá 6-8m, ročně cca 2m.


Vhodná alternativa do míst, kde je V. Stromanthe od března do srpna přihnojujte každé dva týdny poloviční dávkou tekutého hnojiva pro pokojové rostliny okrasné listem.

Pozor, rostlina je citlivá na nedostatek, ale i na nadbytek hnojiva. Přesazujte ji každoročně na jaře. Množit ji můžete dělením při přesazování.


Vyprodáno Velmi odolná, výběžkatá, domácí kapradina do polostínu až lehkého stínu. Snese i větší sucho a oslunění, když dobře zakoření. A pokud dáte rostlinu s krásně panašovanými listy do stínu , zezelenají. Opadavá, pnoucí rostlina dorůstajíci výšky cca 10m a šířky cca 4m, s tuhými větvemi a pevnými listy, které jsou středně až tmavě zelené, oválně kulaté až mírně srdčité, mladé listy jsou velmi lesklé.


Hezký večer, mohla bych vás poprosit ohledně nějaké pnoucí rostliny do stínu ? Chtěla bych kvetoucí, ale nic mi tam nejde. Hortenzie pnoucí je naprosto mrazuvzdorná a lehce se vyšplhá do 4m výšky. Mladá rostlina potřebuje k pnutí oporu, ale starší výhony časem zdřevnatí, zmohutní a vzrostlou rostlinu dostatečně podepřou a udrží. V našich podmínkách je plně mrazuvzdorná.


Nejlépe je vysadit ji na slunné až polostinné stanoviště, ale bude se jí dařit i ve stínu. Kvete od června do července, květy jsou bílé, nápadné. Vyžaduje vlhkou živnou půdu.


Nějaký břečťan , sice na začátku (pár let) roste pomalu, ale pak se do toho dá a jede. A neopadává, takže nedělá nepořádek. Klasika - přísavník alias psí víno, roste jako ďas a skoro nic nepožaduje.


Denně Vám přinášíme návody, rady, tipy a informace, které se. Silné, rozvětvené rostliny ve kontejnerech s možností zasazení kdykoliv během roku! Na neprůhledný a hustý živý plot!


V sortimentu rostlin určených do stínu převažují spíše druhy, kterým vyhovuje svěží až vlhká půda, ale ve stínu velmi často panují i zcela odlišné. Zatímco pnoucí rostliny získají spolehlivou oporu pro svůj růst, pergole se pro změnu zvýší estetická úroveň a získá minimálně částečné zastínění a do určité míry i ochranu proti dešti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky