pondělí 8. července 2019

Exotické rostliny do bytu

Markéta Hubáčková Jsem maminka dvou dětí – školačky a předškoláka, se kterými ráda podnikám výlety do přírody i za kulturou. Pozor je třeba dát, jestliže s vámi v domácnosti žijí malé děti nebo domácí mazlíčkové. Není nad to, když si aromatický žlutý plod před namačkáním do čaje utrhnete čerstvý.


A citrusy nejsou jediné exotické rostliny , které můžete doma. I když jsou zimy mírné, dobré podmínky venku nevytvoříme, ale v zimní zahradě nebo vhodně vybrané světlé místnosti v bytě ano.

Jak na ně, aby se jim dařilo? Do Velikonoc zbývá deset dní, je tedy nejvyšší čas pustit se do pěstování osení. Ozdobená miska se svěží zelenou travičkou totiž k svátkům jara rozhodně patří.


Na stole nebo parapetu vytvoří vkusnou dekoraci. Poradíme vám, co a jak vysít, aby vám osení vzešlo včas. Exotické rostliny do bytu i na talíř Doma v květináči nemusíte pěstovat pouze okrasné rostliny, ale můžete si vypěstovat takové, které zároveň využijete i jako bylinky nebo v kuchyni při vaření.


Cizokrajné rostliny s okouzlujícími květy, jimiž Vám budou dělat radost.

Pozoruhodné dekorativní rostliny, které Vám svým vzhledem budou těšit po celý rok. Rostliny okrasné listem. Vodní a bahenní rostliny. Semena vodních rostlin do akvárií nebo jezírek - například lotosu. Abyste měli jednodušší výběr, nabízíme vám několik tipů na hrnkové rostliny vhodné do kanceláří a škol, které dosahují nejlepších výsledků, co se odolnosti vůči škůdcům, schopnosti odstranit chemické látky z ovzduší a nároků na pěstování týče.


Pokud před tradičními rostlinami dáváte přednost exotice a chcete své návštěvy ohromit nečekanými kousky, pořiďte si alespoň jednu z těchto. Lopatkovec je jednou z nejméně náročných rostlin vhodných do bytu. Má krásné tmavě zelené listy, dobře roste, jednoduše ho rozmnožíte dělením při. Pokojovky jako koření Spoustu cizokrajných rostlin je možné pěstovat jako pokojovky nebo na zahradě a zároveň báječně poslouží i jako koření v kuchyni.


Patří k nim třeba pepřovník thajský, galgán nebo citronová tráva. K zimování jí postačí nevytápěná světlá místnosti nebo chodba, kde se bude teplota pohybovat mezi třemi až osmi stupni. Prodej exotických tropických a subtropických rostlin e-shop Lukscheiter. Masožravé rostliny koupit o objednat u OBI. Pokojové rostliny , balkonové rostliny , zahradní květiny, exotické rostliny.


Exotické květiny, pokojové rostliny , balkónové květiny, zahradní květiny.

Naklíčená semena exotických rostlin - Nabídka naklíčených semen je v některých případech velmi omezená, ale po určité do. Pusťte tropy k sobě domů! Nabízíme různé druhy masožravek - rosnatky, špirlice, mucholapky, láčkovky - dle aktuální nabídky. Nabízené rostliny jsou výhradně z mé produkce. V nabídce je jen zlomek toho, co je možné shlédnout a zakoupit ve sklenících.


Na návštěvu jste srdečně zváni od 1. Osobně mě můžete kontaktovat na veletrhu Květy v Lysé nad Labem a na Jarní a Letní floře v Olomouci. Nádoby umiestnite do polotiena s teplotou aspoň °C a mierne zalievajte. Keď znova podrastú, dosypte substrát až po okraj a vrcholky zastrihnite. Až dozraje (poznáte podle toho, že začne intenzivně vonět), tak odřízněte plod. Z něj vykruťte růžici, nechte zaschnout a pak zasaďte do substrátu.


Odplozenou rostlinu buď zlikvidujte nebo ponechte v teple na světlém místě - někdy vyroste vedle rostliny odnož, nám dokonce začala růst nová růžice v paždí listu. Naleznete u nás spousty zajímavých článků a videí. Najdete u nás užitečné rady a informace. Od jara do podzimu může zkrášlit váš balkon, nebo terasu a větší a otužilejší rostliny snesou plné slunce. Musíme ho však také pravidelně zalévat.


Do bytu se hodí zakrslé. Doma topíme a je proto ideální čas pro výsev semen většiny exotických rostlin. Koncem roku přidáváme do nabídky také oblíbené okrasné podzimní cibuloviny, které pěstujeme jako pokojové rostliny.


Zejména semena palem a jehličnanů klíčí od jednoho až do měsíců, a tak je pro ně konec roku dobrý čas pro výsev.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky