pátek 5. července 2019

Dotace na sekání louky

Dotace na louky a pastviny. Podmínek pro získání dotace na louky a pastviny není mnoho. V první řadě musíte provozovat zemědělskou činnost, za druhé se musíte zavázat ji provozovat ještě minimálně dalších pět let.


Máme možnost pronajmout si kus luxusní louky pro naše dva koně, ale majitel by chtěl za ten kus louky co bude pro koně, vyplatit tolik peněz, co ztratí z dotací, protože to již nebude sekat a louka by se měla převést na jiný režim. Kolik peněz může teda dostávat za hektar, o který máme zájem?

Pokud by jste na Vámi uvedených pozemcích měl pouze louku, kterou jste povinen krát za rok posekat, Máte nárok na dotaci ve výši cca 7. Ve Vašem případě je to tedy celkem 7. Při splnění všech podmínek, je tato dotace nároková na dobu let a pak je ji možné prodloužit. Dobry den, snazim se dohledat informaci o dotaci na sekani louky. Bohuzel na strankach szpi a dalsich statnich oraganizaci, neni moc informaci. Louky a pastviny se nacházejí roztroušeně po celém území ČR od nížin do hor.


Teď stačí mít sekačku a traktor.

Tato dotace je poskytována v znevýhodněných oblastech nebo pokud nepoužíváte žádná hnojiva. Další dotace a podpory můžete získat, pokud provozujete postupy šetrné k životnímu prostředí. Vaší šancí je požádat o dotace na údržbu pozemku nebo ji ponechat někomu pro pastvu, možností je více.


Ale bez mechanizace je naivní představa, že to zvládnete sám. Připojit reakci : Čím sekat 2ha louky host - xxx. Z tohoto důvodu je dotace poskytována na celkový počet suchostojných krav v retenčním období na daném hospodářství splňující podmínky pro poskytnutí dotace.


V tomto videu uvidíte zemědělskou techniku v akci při sekaní louky a sběru posekané trávy. K vidění je jak český traktor Zetor tak i modernější traktor. Louky jsou hojně využívány pro zemědělství, další se pak využívají na seno, pro pastvu hospodářských zvířat.


Požadavky na management travních porostů při získání dotace: SAPS, TOP UP : Žadatel musí dodržet podmínky dobrého zemědělského a environmentálního stavu (GAEC), tedy zajistit, aby se po 31. Potom jsou louky využívané rekreačně a ty lidé sekají třeba ještě více. Zkrátka někde u chalup chtějí mít lidé spíše anglický trávník,“ upozorňuje Korytář.


Nejrozšířenější zemědělská dotace se už dostává ke svým příjemcům. Platební agentura Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) dnes začala vydávat rozhodnutí k Jednotné platbě na plochu – SAPS a současně s ním vyplácí zálohu. Myslela jste tyto dotace ?

Vážení chovatelé koní, dovolte mi, abych Vám stručně. Známý pojem je horská louka v alpinském stupni hor. Další jsou louky vlhké nebo naopak na velmi suchých místech na skalách, kde se tvoří lesostepi. Většina květnatých luk v zemědělské krajině je ale výsledkem zdařilé „spolupráce“ mezi lidmi a přírodou. Extrémní sekání – louky, příkopy, neudržované pozemky.


Naše technika je určená pro udržované i neudržované pozemky, louky, těžkodostupná místa jako jsou například svahy do několika desítek stupňů. Sekáme přerostlou stařinu, rákos u břehů řek, příkopy a svahy u silnic , neudržované sady , veřejné plochy a parky v obcích. Je doba rození mladých srnčat a kolouchů a ti končí v sekačkách. Jen na jedné louce tu včera zabili minimálně dvě mláďata vysoké, nějaké lišky a zajíce, a to velmi drastickým způsobem. Roční náklady na sekání trávy činí v Rakovníku přibližně milionu korun.


Podle mluvčího se názory na provádění sečí různí, méně častému sekání , jehož výsledkem je i více kvetoucích rostlin, se dle Cafourka brání například alergici. Bylinné trávníky a květnaté louky se nedají využít na intenzivně zatěžovaných plochách. Založení porostu: Před vysetím osiva na plochu by měl být pozemek zbaven vytrvalých plevelů, upraven orbou, smykováním a urovnán. Dar na úhradu nákladů na údržbu veřejné zeleně na veřejných prostranstvích ve stanoveném rozsahu, tj.


Pak si nechte udělat projekt na zadržování vody. Na to podle odborníků už jsou, ale hlavně ještě budou dotace , takže podobné projekty mají budoucnost.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky