pondělí 8. července 2019

Rychle rostoucí topoly

Chcete vysázet Vaši plochu topolů? Nemáte čas na výsadbu Vaší plochy rychle rostoucích topolů? Využijte našich služeb a nechte si plantáž kvalitně.


V současné době připravujeme sadbu na zakázku, které bude putovat na Ukrajinu. RRD - pěstování topolů a vrb.

Informace o pěstování rychle rostoucích dřevin, výsadbě, péče o plantáž během vegetace a sklizni. Vypěstujte si své vlastní levné palivo. Dřevo z japonských topolů je ideální pro topení v krbu - nekouří ani nepáchne, výborné je také do klasických nebo zplynovacích kotlů.


Rozhodně je pro japonské topoly lepší, aby měl světlé prostředí, protože tmavé stanoviště tomuto druhu rychle rostoucí dřeviny nesvědčí. Pěstování japonských topolů Nejvhodnější pro pěstování japonských topolu jsou pozemky s dostatečným přísunem nebo přirozeným výskytem vláhy. Pěstitel rychle rostoucí dřeviny, prodej produktů, souvisejicích služeb a poradenství pro dům a zahradu. Nákup přes e-shop, telefon či osobně.


Biomasa z japonského topolu je alternativou pro drahé komerční zdroje vytápění.

Výmladkové topoly a vrby lze pěstovat i ve velmi těžkých jílovitých půdách, tady se ale vyplatí rok předem hluboká orba, čímž se půda provzdušní na několik let. Japonský topol je rychle rostoucí dřevina. Pokud se plantáž zakládá na louce, je vhodné odstranit svrchní, tenkou drnovou vrstvu. Kořenáče japonského topolu máme již pro tuto sezonu připraveny k odběru.


Další druhy dřevin testované u nás nebo v podobných přírodních podmínkách (například olše, akát, pajasan, líska a jiné) se zatím do praxe neprosadily. Tyto plantáže RRD jsou cíleně pěstovány pro dřevozpracující průmysl. Konkretně tyto můžete spatřit na Benátsku nejen podél dálnic.


Jsme pěstitelé rychle rostoucí dřeviny, prodáváme řízky, prýty a sazenice. Nákupujte přes e-shop, telefon či osobně. V České republice rostou jako houby po dešti plantáže, kde najdete takzvané japonské topoly.


Zabýváme se prodejem, pěstováním a rozvojem rychle rostoucích topolů a vrb. Jako nejlépe ze všech možností s největším rozsahem nároků vychází jasan ztepilý , ten má řadu předností. V případě získání dřeva pro vlastní spotřebu se nevyplatí experimentovat, tudíž se vyplatí volit léty osvědčené a praxí prověřené dřeviny, které jsou vhodné pro vysazení v našich podmínkách.


Sázkou na jistotu jsou vrby, pajasany, jilmy, olše, jeřáby a topoly. V posledních letech je rozšířené pěstování japonského topolu výhradně jako palivo do topení. Jeden z nejčastějších důvodů vysazování plantáží RRD je pro produkci palivového dřeva.


Dřevo Pro vytápění dřevem stačí vysázet necelý hektar a tím o samozásobení palivem máme.

Jako každá plodina mají i topoly jisté nároky,. Jen tak je možné efektivně pěstovat rychle rostoucí dřeviny na zemědělské půdě. Evropských modelů pro pěstování RRD na zemědělské půdě je mnoho, kdy například v Itálii pěst. Nabízíme k prodeji sadbu japonského topolu (řízky, prýty, kořenáče), poradenskou činnost a služby týkající se výsadby a údržby energetických, topolových plantáží. Rychle rostoucí dřeviny pro topení – japonský topol.


Pro výrobu palivového dříví musí topol růst pět let. Topoly se na štěpku sklízí po třech letech. Jeho výtěžnost je asi let. Po uřezání totiž znovu obroste. Roční přírustek na jednom hektaru je 10- tun.


Energetická hodnota japonského topolu je srovnatelná s hnědým uhlím. Výroba a prodej sadby - řízků. Máte zájem o kvalitní a certifikovanou sadbu řízků rychle rostoucích topolů (japonských topolů) ? Výborně vyřeší lokální topení, hlavně na vesnici a okrajových částech příměstských oblastí. Paulovnie - rychle rostoucí dřevina od odpadlik čtv 24. Roste rychleji než topoly a vrby, neprodukuje isopren, nespotřebovává dusík.


Petr Hyrš je přesvědčen, že paulovnie by mohly časem v Evropě nahradit dnes. Pěstování výmladkových plantáží rychle rostoucích dřevin pro energetické využití je v ČR upravováno zejména právními předpisy rezortů MŽP a MZe. V následujícím přehledu je uveden výčet hlavních legislativních dokumentů a jejich paragrafů týkajících se pěstování rychle rostoucích dřevin a ochrany přírody a krajiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky