úterý 16. července 2019

Žulový kámen

Nabízíme opracované hrubé žulové výrobky: žulové dlažební kostky v různých velikostech (od mozaiky až po velké dlažební kostky), žulové krajníky, žulové haklíky, rigolový regulační kámen , kamenivo do gabionů, žulové bloky, žulové valouny, menhiry do zahrady. Přírodní kámen nepodléhá módním trendům jako běžné, uměle vyrobené dlažby a obklady imitace kamene. V našem sortimentu naleznete výrobky jako: venkovní dlažba, obkladový kámen, kamenný koberec, lomový kámen, gabiony a okrasné kameny.


S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na.

Lom Prosetín - kvalitní žula a žulové produkty Lom Prosetín je žulový lom na okraji obce Prosetín, okres Chrudim. Surovinou těženou v lomu je granodiorit. Kámen položte na gril a pomalu jej zahřívejte.


Jakmile se kámen zahřeje na požadovanou teplotu, můžete začít s přípravou jídla. Povrchové zpracování: Rub a líc kostky jsou řezané, líc – dodatečně tepelné opracovaný anebo bush-hammerovaný. Boky kostky jsou štipané.


Jestliže se rozhodujete pro pořízení žulového grilovacího kamene , vyberte si takový, který je vyrobený z tradiční české žuly. Proto jsme ho z naší stálé nabídky vyřadili a našim zákazníkům žulu nedoporučujeme.

Vaše osobní údaje zadáné do formuláře budou použity za účelem zpracování a odeslání odpovědi. Haklíky hrubé i upravené, lámané i bosírované, haklíky přesné s řezanou sparou a povrchem bosírovaným, kyklopské zdivo, lomový kámen, kámen pro vodní stavby LMA i LMB, soklový kámen, kopáky, hranoly pro řádkové zdivo, lomový kámen dlažební (zvaný také „rygolový“ nebo „regulák“), zához tříděný i netříděný. Dekstone na Párty na jedné vlně v Centru Kaštanová 12.


Používá se na sokly pomníků, na náhrobky, slouží jako stavební kámen pro liniové stavby (žulové kostky cest, dláždění luxusních chodníků a vnitřních prostor staveb) - jinde ve stavebnictví se nepoužívá. Rozpukané žuly se používají na štěrk. Solitérní žulové kameny nabízíme v mnoha tvarech a velikostech.


Vápenická žula je osvědčeným přírodním kamenem použ. Originální grilovací lávový kámen na míru. Skvělé recepty a doporučení, jak efektivně a lahodně připravit pokrmy.


Nejlepší kvalita - nejlepší ceny. Na pohled je spíše masivní. Výrobci grilovacím kamenům často zabrušují hrany na horní straně. Toto opatření umožňuje snazší manipulaci s kamenem a také přispívá k jeho delší životnosti. Takový kámen vám zajistí maximální požitek z grilování.


Granite má hnědou barvu a je možné jej využít na podlahy i stěny. Z žuly vám rádi vyrobíme i pracovní desky či parapety.

Do nabízeného sortimentu patří zejména dlažební kostky, kamenné krajníky, haklíky a lomový kámen regulační, záhozový. Kámen se rozpálí během několika minut a potraviny můžete položit přímo na něj. Grilovací kámen má tu výhodu, že maso rovnoměrně propeče bez otisknuté či vypálené mřížky grilu. Běžně ho pořídíte v tmavém i světlém provedení.


Můžete si vybrat z několika velikostí a rozměrů. Bistrol kámen leštěnka, kterou seženete v každé drogérii a která se používá nejen k čištění náhrobního kamene, schodů, podlah apod. Další variantou je např.


HG čistič náhrobních kamenů, který se prodává v nádobě s rozprašovačem, takže jeho použití je pohodlnější, ale zase vyjde trochu dráž. Email: info__(at)__remis. Zde najdete informativní ceníky některých našich výrobků.


Historie lokality : region i bezprostřední okolí města Strzegom, vojvodství Dolní Slezsko, je historicky známá lokalita těžby a zpracování žuly. Lávový kámen na grilování praská stejně jako žulový - jedná se však jen o drobné mikrotrhlinky, které běžnému užívání nejsou vůbec na závadu. Zakoupíte ho většinou ve velmi podobném provedení. Rigolový (regulační) kámen je lomový kámen s alespoň jednou plochou štípanou.


Je využívaný pro dlažby, zpevnění svahů, hrází a břehů, stavbu opěrných zdí. Cena je závislá na velikosti jednotlivých kusů kamene, do které je kámen zpracován. Kámen i rošt většinou můžete použít na kterýkoliv gril.


Pokud je však kupujete samostatně, musíte si hlídat rozměry vašeho grilu a možnosti použití.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky