úterý 2. července 2019

Pěstování bambusu v květináči

Objevil se u nás někdy v devadesátých letech minulého století a ihned si získal velkou popularitu. První dva roky po vysazení musíme bambusu zajistit stálý přísun vláhy, vyhneme se ale zamokření kořenů (tato rostlina nesmí stát v bažinatém místě). V horkém létě kořeny nesmějí vyschnout, na zálivku je třeba dohlížet. Starší rostliny už kratší suché období zvládnou.


Tedy pokud by se otvory ucpaly a napršelo hodně vody, či došlo k přelití (bambus v prostředí ucpané nádoby hůře vysychá), může dojít k zahnití kořenů, při dlouhodobém přemokřování až k úhynu bambusu.

Narazil jsem na dva zajímavé články, které jsem. Pěstování v substrátu Pokojový bambus lze pěstovat v podstatě úplně stejně, jako jakoukoli jinou, běžnější pokojovou rostlinu. Ale je zřejmé, že i on má seznam svých podmínek, ve kterých je ochoten s vámi spokojeně soužít a nosit vám radost, což je primární úkol zeleně v našich obydlích. Ale co zkusit pesto z koriandru, meduňky, špenátu, mrkvové natě či ředkvičkové pesto.


Dalším důležitým faktorem pro zdárné pěstování je orientace stanoviště. Pokud budete mít bambus na jižní straně, bude zejména v létě docházet k. Například krásnou a voňavou levanduli lze pěstovat i doma v květináči.

Kateřina Lulková Nenapravitelný optimista, kterého od dětství fascinuje moc, kouzlo a síla psaného i mluveného slova. V létě bambusům každé tři týdny dopřejeme hnojivou zálivku. V případě, že vám rostlina přeschne, odstraníme suchá stébla a vydatně rostlinu zalijeme.


Nejlepším substrátem pro pěstování je směs ze dvou dílů zeminy, jednoho dílu listovky, jednoho dílu zralého kompostu, jednoho rašeliny a jednoho dílu říčního písku. V bytě můžeme šťastný bambus pěstovat dvěma způsoby – buďto ve váze s vodou, nebo klasicky zasazený v květináči. Pěkně vypadá solitérní rostlina i skupinka několika stejných rostlin ve svazku.


Vybírejte však takový kontejner, který je dostatečně prostorný. Každá rostlinka má ráda dostatek prostoru. Pokud nechcete mít kontejner na zemi, můžete jahody zavěsit do vzduchu. Design bude o něco méně efektivní, ale zato je tu delší životnost rostliny.


Bambus zasaďte do substrátu, který si připravíte z písku, rašeliny a hlíny. Při pěstování v květináči je tak důležité nechat přezimovat rostlinu v chladné a temné místnosti, třeba na chodbě, kde jsou teploty od 0°C do 10°C. Pokud pro fíkovník nemáte vhodnou místnost k přezimování, nechte ho alespoň co nejdéle venku. Bambusy se spolehlivě uplatní v zahradách, kde chceme mít málo práce s jejich udržováním.


Dokážou posloužit jak rostlé, tak.

Smíšené záhony s trávami. Cesta bambusu do Evropy Bambus se v Evropě poprvé objevil v 18. Asie dováželi koření a tropické rostliny především do Holandska, Anglie a Portugalska. Nasel jsem ale asi podle me neco lepsiho. Pěstování bambusu doma v kostce Jako každá jiná rostlina, tak i bambus potřebuje dostatek živin , správnou dávku vody, má také specifické nároky na světlo a teplo.


Možné to je, je nutné si ale. Množení bambusu je velmi jednoduché, jelikož na jaře stačí rozdělit větší rostlinu na několik menších, a ty jednotlivě zasadit do rašelinového substrátu. Postup pěstování je úplně stejný jako u „dospělé“, větší rostliny.


Pokud ho nevyplní, není přesazování nutné. Nejideálněji v květnu a můžete až do konce září. Toto rozmezí se dá ještě dle dobrého počasí a lokálních podmínek pěstování roztáhnout o měsíc na každou stranu – tedy dubna až do konce října. Levandule v květináči nepouští kořínky příliš hluboko (z tohoto důvodu je třeba levanduli na zimu umístit dovnitř, protože by mohly kořínky umrznout).


V poslední době je v obchodech často nabízena L. Květináč umístíme na slunné místo a občasně zaléváme. Pěstování gerbery v květináči V letním období potřebuje gerbera slunné a teplé stanoviště. Ideálním místem je tak okno, balkon nebo skleník, který bude dobře větraný.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky