pátek 12. července 2019

Okrasné květiny na zahradu

Ideální je vysazovat okrasné květiny na zahradu tak, aby nám v zahradě stále něco kvetlo. Podle toho je třeba volit i jednotlivé druhy květin, které mají odlišnou dobu kvetení. Jen tak docílíme, že nám v zahradě bude kvést vždy nějaká rostlina od časného jara až do pozdního podzimu.


Některé okrasné květiny můžeme pouze zasadit a už se o ně nemusíme starat, jiné naopak určitou péči vyžadují. Okrasné květiny na zahradu : 3.

Rostliny a květiny , Zahrada Kolem svého domu si můžete vytvořit příjemnou atmosféru, kterou může vykouzlit pouze okrasná zahrada plná okrasných stromů, keřů a okrasných květin. OKRASNÉ KEŘE svojí druhovou rozmanitostí a různou velikostí obohatí každou zahradu. Dělí se na opadavé, poloopadavé, stálezelené a kvetoucí. Zahradnictví FLOS – zelená pro Vaši zahradu ! U vjezdu do domu byla záměrem rozvolněná výsadba okrasných rostlin s kamínky, které dobře udržují vláhu. Květináče a obaly na květiny z přírodních materiálů: z ratanu, proutí, mořské trávy.


Volně stojící i závěsné, interiérové i dešti odolné na zahradu. Záleží na tom, co od okrasné zahrady čekáte.

Ještě než bezmyšlenkovitě kopnete do země, měli byste vzít papír a tužku a alespoň v základu okrasnou zahradu naplánovat. Ruku v ruce s tím byste měli rozmýšlet i finanční rozvahu. Vyvarujme se příliš pestře barevných dřevin a trvalek, vynechejme zakrslé okrasné i ovocné dřeviny, zakrslé jehličiny vůbec. Namíchejme trvalky, letničky, bylinky, zeleninu dohromady a ponechejme záhonům určitou vůli ve vývoji!


Záhonům prospěje i určitá chaotičnost a naivita výsadeb. Předzahrádce dopřejte více kvetoucích květin. Zahradu bez okrasných květin si neumí asi nikdo z nás představit. Ideální je sít okrasné květiny na zahradu tak, aby nám zahrada kvetla nepřetržitě.


Květinová zahrada je časté označení druhu okrasné zahrady, kde jsou pěstovány květiny převážně nebo výhradně pro dekorativní účely (nikoliv jako řezané květiny ). Je způsobem úpravy zahrady nebo jen částí většího celku, prvkem zahradní architektury používaným v sadovnické tvorbě. Tak se jimi doslova obklopte. Závěsné květníky a truhlíky se hodí nejen na zahradu. Radost vám budou dělat i uvnitř v domě, bytě nebo na balkóně. Krásně se hodí k obalům na květiny i květináčům z přírodních materiálů.


Pokud je tedy pořídíte jako set, nemůžete udělat chybu. Do povědomí se už ale dostávají i gaury, kakosty, zápleváky, lohovnice a další podzimní květiny nebo dřeviny a okrasné trávy, které si můžete doma na své zahradě vysadit a které vám budou na podzim dělat ze zahrady velkou ozdobu. Stínomilné rostliny na zahradu aneb i stín může být barevný Části zahrady ponořené do stínu nemusejí být nudné a jednobarevné!

Naopak - stínomilné rostliny často kvetou zářivě, i když jsou obsypány většinou jen drobnými kvítky. Vítejte v trvalkové školce Florianus. Eshop trvalek i prodej okrasných rostlin v zahradnictví.


Pěstujeme a prodáváme kvetoucí druhy trvalek, trvalky okrasné. Mezi nejvděčnější rostliny s nepříliš náročnou péčí patří trvalky, které tvoří stěžejní strukturu květinové zahrady. Doplňujeme je letničkami a dvouletkami.


Jedná se povětšinou o různé okvětní, listové a plodové rostliny, které se různak šlechtí právě pro tyto dekorační účely. Tradice okrasných rostlin pochází z Egypta, přesněji z dekorace egyptských hrobek. U většiny z těchto květin na podzim odumírá nadzemní část a podzemní část přezimuje, jen některé jsou stálezelené. Trvalky jsou vhodné pro každou zahradu.


Dlouholeté šlechtění přineslo velké množství vylepšení: široké spektrum barev, zvětšení květů, intenzivnější vůni a delší dobu kvetení. Kalina: okrasný keř na zahradu V množství okrasných keřů pěstovaných na zahradách pro krásná a zajímavá květenství se na kaliny trochu zapomíná. Je to škoda, protože kalina překvapí mnohotvárností opadavých i neopadavých listů a vonnými květenstvími různých tvarů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky