pondělí 8. července 2019

Hryzec likvidace

Jsou až dvojnásobně větší než hraboši, podle velikosti a robustní stavby je snadno poznáme. Hryzci se hrozně rychle množí a jejich likvidace pomocí pastí by byla nekonečná. Polytanol je přípravek ve formě granulátu uvolňujícího plyn k ochraně proti hraboši polnímu a hryzci vodnímu. Používá se k ochraně luk, pastvin, ovocných dřevin, zeleniny, okrasných rostlin a polních plodin. Nebo už méně ekologické a mnohdy nezákonné chytání do pastí, pokládání otrávených návnad a provádění jiných mnohdy i pro člověka nebezpečných a zároveň komických meto jako je např.


Tak to je naozaj zaujímavé s tou vašou vibračnou doskou. Dva dni vibrácií a efekt je na celý rok. Ak tam príde týždeň po dovibrovaní hryzec alebo krtko. V posledních letech se, díky několika předešlým mírným zimám, silně rozmohli hraboši a další hlodavci.


Ti působí nemalé škody jak na zahrádkách. Vytvára chodbičky dlhé niekoľko desiatok metrov. Hryzec vodný žije v blízkosti vôd. Na rozdiel od rodinne založeného hraboša žije mimo obdobia párenia samotársky. Vyzkoušené můžu doporučit Liquid gel Nor 3g, stojí 19-, ale je perfektni.


Zejména škodí tím, že hloubí podzemní chodbičky a doupata, takže dochází k uschnutí kořenů rostlin. Mauki-likvidace hryzců, hrabošů a krtků Více informací najdete v článku Likvidace hryzců, hrabošů a krtků. Máte problém s likvidací krtka nebo hryzce, který Vám ničí zahrádku? Deratizace je profesionální likvidace hlodavců, jako jsou krysy, potkani, myši, křečci a jiní škůdci.


Provádí se čtyřmi hlavními způsoby - nejčastěji mechanickými a chemickými prostředky, případně pomocí rozšíření chorob mezi hlodavce nebo nasazením přirozených nepřátel, jako jsou kočky. Nejefektivnější způsob hubení škůdců na našem trhu, vhodný pro eliminaci škůdců na polích, v sadech, vinicích, zahradách, golfových hřištích. Likvidace spadaného listí, nebo posekané trávy se řeší jejím hromaděním v areálu, nebo těsně za plotem a extenzivní plochy hřišť a jejich okolí se téměř neudržují.


Proč by se měl krtek, hryzec i hraboš dobrovolně držet jen „za plotem“ v místech pro ně méně výhodných. Na rozdíl od krtka jsou jeho hromádky nepravidelné, s otvorem na okraji. V každém chodbovém labyrintu jsou až komory pro stavbu hnízda. Od března do října vrhají samičky 3x až 4x mláďata, v průměru po kusech.


Nosí je pouhých dní, ale jejich úmrtnost dosahuje až. Pasti na hryzce u nás naleznete úplně stejně jako jakékoliv jiné pasti na všemožnou havěť, která ničí Vaše zahrádky. Hryzci vycházejí ze svých podzemních sítí většinou v noci a východ se snaží dobře zamaskovat. GPS lokátor EXCLUSIVE je. Likvidace krtků začíná odbornou prohlídkou prostoru naším technikem a rozpoznání typu škůdce (krtek, hryzec či hraboš).


Na základě těchto informací určí vhodná opatření, stanoví vhodnost hubení krtka či jeho vypuzení. Následně jsou jednotlivá opatření provedena. Pasti na hryzce, pastičky na hryzce, sklopce na hryzce, odpuzovače hryzců, hubení hryzců, jedy na hryzce, likvidace hryzce. Pokud se Vám na pozemek dostane hryzec , je to pohroma, neboť hryzec dokáže dokonale zdecimovat Vaši zahradu. Nejlepší pastičkou na hryzce je past SUPER CAT Voletrap.


V České republice se jedná o běžně se vyskytujícího hlodavce , který je dle stupně ohrožení IUNC málo dotčený, takže je jeho hudební u nás povoleno. Použití pasti či návnady na bázi jedu kromě likvidace neoblíbených hlodavců přináší i komplikace. Musíte brát ohled třeba na to, když vám na zahradě pobíhají malé děti.


Měli byste také kontrolovat, zda otrávený hryzec neleží někde, kde by ho mohla sežrat vaše kočka. Nejen že ničí úrodu, ale hlavně poškozuje kořeny stromů a rostlin. Svým vzhledem připomíná potkana , je však zavalitější , s délkou těla až centimetrů, a naopak ocasem do centimetrů. Subjektivně bych řekl, že myši myzí od doby příchodu koček.


Jo a liška je taky řešení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky