úterý 2. července 2019

Černý česnek koupit

Pravdou skutečně bylo, že když jsem jej prvně ochutnal. Nezanechává v ústech typickou česnekovou chuť a tak se hodí i na kanapky, banketky, jednohubky. Maillardova reakce, karamelizace) dochází k přeměně fytochemických sloučenin a černé barvy česneku.


Dnes jsem koupil černý česnek v Makru ( Černý most). Takto upravený česnek získá lepkavou konzistenci připomínající až želé, zesládne a ztratí pronikavou česnekovou chuť.

Výborně se hodí do rizota, salátových zálivek nebo k ochucení majonézy. Tato metoda je zdlouhavá, trvá přibližně měsíc, přičemž se paličky česneku umístí do speciálního fermentačního boxu, ve kterém jsou vystaveny vyšší teplotě a vlhku. Výsledkem tohoto procesu jsou zčernalé – zkvašené stroužky česneku, které jsou oproti normálnímu česneku sladší chuť, jemnější aroma a mazlavou konzistenci. Candida Albicans a účinně mu bránit. Navíc obsahuje aminokyseliny, má antibiotické vlastnosti, pozitivně ovlivňuje trávení, obsahuje množství antioxidantů a mnoho dalších minerálů.


Vytvoření černého česneku není žádná raketová věda. Pouze mírné teplo a čas přemění čerstvý česnek do této krémově černé směsi. Udržování česneku při teplotě cca °C po dobu asi týdnů (při zajištění toho, že se česnek nevysuší) bude mít vynikající výsledky, uvidíte.

Přemýšlejte o tom podobně jako o mimořádně dlouhém a pomalém procesu pečení. Jedná se o česnek kuchyňský (Allium sativum), který je umístěn do speciální komory s velmi přesně stanovenou teplotou a vlhkostí, kde po dobu několika týdnů fermentuje, čímž získá svoji typickou černou barvu. Díky procesu fermentace je černý česnek bez zápachu a palčivé chuti, a tím nedráždí sliznice zažívacího ústrojí. Cerny cesnek byl objeven v Korei. Cesnek projde v machince Maillardovou reakci a po triceti dnech vytahnete cerny cesnek.


U nás můžete koupit pouze konzumní česnek. V případě zájmu o sadbový česnek se obraťte na Ing. Doporučuje se denně zkonzumovat až stroužky, vždy na prázdný žaludek. Nicméně výborně chutná, má dvakrát více antioxidantů než běžný česnek , řadu vitamínu ze skupiny B, A, C a mnoho prospěšných minerálů.


Doporučuji začít s menším množstvím a dle chuti postupně přidávat. B, proteiny, minerální látky – magnezium, kalcium, zinek, sodík, draslík, aminokyseliny – ty mají více než biovstřebatelnosti. ERNÝ ČESNEK – ČERNÉ ZLATO MEZI KOŘENÍM Černý česnek ? Na talíři má tento poklad barvy uhlí s vláčnou texturou čím překvapit. Bio černý česnek – vyloupané stroužky Obsahuje pouze černý česnek vyrobený z česneku čerstvého bez použití jakýchkoliv přísad během procesu výroby a balení.


Fermentovaný černý česnek je kombinace chutí česneku, pečené švestky, balsamika, i tóny vanilky nebo skořice. Má mnohem více vitamínů a antioxidantů.

Jinak černý česnek vykazuje podobné účinky jako klasické bílé stroužky. Pomáhá mimo jiné snižovat hladinu cukru v krvi (hyperglykémii ) a rovněž působí proti vyplavování histaminu - zabraňuje alergickým reakcím. Má krásné bílé květy ve tvaru obrovských koulí. Předklinické studie navíc naznačují jeho účinnost v prevenci rakoviny prsní žlázy, žlučníku, jater, plic a jícnu.


Máme trvalý zájem nabízet kvalitní a cenově dostupný český česnek z naší produkce. Blíže v sekci - objednávka česneku. Zaručujeme pravost a kvalitu českého česneku - protože prodáváme pouze to, co sami vypěstujeme. Všechny informace o produktu Bezlepkové potraviny Garlio černý česnek stroužky 1g, porovnání cen z internetových obchodů, hodnocení a recenze Garlio.


Vaše internetové potraviny. Nabízíme špičkovou gastronomii. Poklad z Asie dobývá evropskou gastronomii. Náš černý česnek vzniká z toho klasického, běžně v kuchyni používaného, patentovaným způsobem fermentace, přičemž ve výsledku získáme produkt, který je nejen černý , ale mnohem hodnotnější než na začátku.


Jsou to již roky, co jsem Vás čtenáře poprvé informoval o původem asijské lahůdce , která je nejenom velmi chutná, ale zároveň výrazně prospívá lidskému zdraví.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky