pátek 5. července 2019

Brambory sadba

Specializujeme se na prodej sadbových a konzumních brambor, ovocných stromků a keřů, hnojiv a substrátů, postřiků a vlašských ořechů. Zahrádkáři vysazují brambory v zahrádce z jednoho roku do druhého, nebo si je předávají mezi sebou jako „zaručeně dobré brambory “. Tvorba nových kvalitních odrůd brambor, množení sadby brambor, obchod - sadbové, konzumní a průmyslové brambory. Pamatujte, že brambory není vhodné pěstovat stále na stejném místě, jinak hrozí zamoření hnilobami, háďátkem i mandelinkou. Zemědělské obchodní družstvo Kámen je jedním z největších pěstitelů sadby brambor v České republice.


Celková plocha brambor se pohybuje v rozmezí 250.

Mluví-li se o bramborách, napadne většinu z nás nějaké jídlo z nich připravené: přílohy k masu, polévky, různé placky, hranolky, lupínky, krokety či saláty. Už méně se ví o tom, že brambory jsou i surovinou pro výrobu bramborového škrobu a také krmivem pro zvířata. Zkuste zasadit třeba jen pár rostlin pro lahůdkové mladé hlízy.


Díky osvědčeným trikům se můžete dočkat skvělé úrody bez velké práce. Brambory lze sázet na jaře i počátkem léta. Je mnoho důvodů požadovat tuto odrůdu. Záhon by měl být zrytý a vyhnojený organickým hnojivem již na podzim.


Takto připravená zem je pak po jarním zpracování kyprá, vzdušná a dostatečně zásobená živinami. Vyžadují na podzim důkladné vyhnojení chlévským hnojem, případně dostatečným množstvím kvalitního kompostu či zeleného hnojení.

Sadba brambor, sadbove a konzumni brambory. Sadbové brambory , postřiky, hnojiva atd. Jak hluboko sázet brambory. Slupka je středně hrubá až hladká, vždy žlutá.


Barva dužniny je tmavé žlutá. MARABEL je velmi odolná proti napadení virovými chorobami, varný typ BA. Sázet bychom tedy neměli běžné konzumní brambory, ale sadbové.


Tak nejsnáze předejdeme nebezpečí přenosu chorob. Nabídka odrůd je poměrně široká, ale důležité je začít shánět sadbu včas. Nyní už můžete brambory uskladnit. Jejich ideální skladovací teplota je 4–°C a doporučuje se uskladnění ve sklepě. Při velké sadbě může být vzdálenost větší, při malé menší.


Vypěstujete si vlastní kvalitní brambory. Vyberte si z naší nabídky sadbových brambor a těšte se na svoji vlastní úrodu. Zástupce v ČR: MEDIPO AGRAS H. Zdravá sadba je nutný základ pro úspěšné pěstování komodity brambor – konzumní brambory i pro brambory jako surovinu pro zpracování na výrobky (chips, pommes frites, škrob).


Jenže vodnaté brambory kuchaře ani strávníky nepotěší. Vítejte na strankách české brambory.

Tyto stránky jsou zaměřeny na podporu prodeje českých brambor , prodeje české cibule a českého krouhaného zelí. Zastáváme prodej přímo od pěstitele, tak jak je to zavedeno v zemědělsky vyspělých zemích. Koncem příštího týdne prý vyleze teplota až stupňů, tak pak půjdou teprve do teplejší země. Mám vyzkoušeno, že u naklíčených brambor se sklizeň asi o dní urychlí ( samozřejmě také podle počasí !).


Nebo vám Stanislawe vychází jiný výsledek. Právě proto a také z důvodu zvyšujících se cen a snižování kvality, přibývá molopěstitelů. Začátkem dubna, kdy už téměř nehrozí mrazíky je vhodné provést přípravu půdy. Pěstujeme různé odrůdy brambor, cibule i zelí , které se nejlépe hodí do našich půdních a klimatických podmínek. Jelikož se nacházíme v Polabské nížině, tudíž ranobramborářské oblasti specializujeme se také na pěstování velmi raných odrů abyste si u nás mohli koupit “nové” brambory co nejdříve.


Chlebovické brambory - pojem mezi spotřebiteli i pěstiteli Kvalita dnešních brambor v obchodech je stále horší, proto se snažíme tuto skutečnost změnit a umožnit Vám nákup přímo u pěstitele. KOB - Katalog odrůd brambor registrovaných v ČR.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky