pátek 12. července 2019

Žebra na grilu

Vergleichen Sie Qualität und Preise. Určitě vyzkouším tuhle marinádu - vypadá zajímavě a zrovna tohle koření máme moooooc rádi. Ogrilujeme k tomu zeleninku - tu marinujeme olivovým olejem rozmíchaným se lžičkou pikantního kečupu (výrazný a dobrý je Hellmanns), trošku osolit a hotovo.


Na oleji opečeme krájený česnek a cibuli, přidáme rajčatový protlak, zalijeme vodou, ochutíme divokým kořením a osolíme. Na rozpáleném oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidáme sladkokyselou chilli omáčku, drcený pepř, bobkové listy a zauzenou papriku, promícháme, zalijeme vodou, vložíme žebra, osolíme a vaříme doměkka. Poté odstavíme a necháme do druhého dne marinovat.

Druhý den žebra z marinády vyjmeme, osušíme, vkládáme na gril, opékáme z obou stran a potíráme níže uvedenou výtečnou marinádou. Vyzkoušejte třeba brazilskou marinádu s pivem a červeným pepřem, pikantní marinádu na žebra se zázvorem a chilli nebo BBQ marinádu s fíky, kterou ale maso na grilu musíte potírat až cca – minuty předtím, než ho budete servírovat. Důležité je, aby omáčka na mase jen zkaramelizovala, ale nepřipálila se. Grilovaná žebra se v naší republice stávají stále oblíbenější. Proč na ně tedy chodit pouze do restaurace, když si neskutečně lahodná grilovaná žebra můžeme udělat i na našem zahradním grilu Weber.


Vepřová žebra na grilu recepty, které budete milovat. K pálení masa nedochází, neboť z vnější strany je blána a kosti a maso je ukryto uvnitř smotku. Možností, jak připravit žebra , je opravdu nespočet.

Na své si přijdou milovníci asijské kuchyně i zastánci tradičních a jednodušších receptů. Kančí žebra na grilu recepty, které budete milovat. Rozpálíme gril na střední plamen po krajích hořáků a střed necháme vypnutý. Na žebrech utřeme - stroužky česneku. Ideální teplota je kolem 1- 150°C a doba grilování žebírek záleží na velikosti, v našem případě jsme grilovali po dobu hodin.


Během grilovaní pak maso natírejte marinádou, kterou si sami připravíte těsně před grilováním. Postup výroby marinády je pak jistě jasný. Hledáte jednoduchý recept na grilovaná vepřová žebírka? A co takhle ochutit žebra kořenící směsí z obyčejného cukru, hnědého cukru, sladké papriky. Uložíme na hodinu do chladničky marinovat.


Poté maso vyjmeme, položíme na mřížku a dokřupava grilujeme. Uzená žebra na gril recepty, které budete milovat. Na dno pekáče nalijeme trochu olivového oleje a rozetřeme ho.


Okořeněná a uleželá žebra vložíme do pekáče a dáme péci do trouby. C asi minut dozlatova. Během pečení žebra poléváme vypečenou šťávou, můžeme mírně podlít vodou.


Pro chuť a více šťávy můžeme společně se žebry naložit a péci i malý kousek bůčku nebo krkovice. Tématické fráze: marinovana žebra marináda na žebra jehněčí žebra vepřová žebra na medu naložená žebra pečena žebra na medu žebra recept marinovana veprova zebra kanči zebra marinovaná žebra recept jehněčí zebra nejlepší recept jak nalozit zebra jehněčí žebra recept naložené žebra marinované žebra grilovaná žebra na medu marinada na veprova zebra pecena.

Komu by se nezačaly sbíhat sliny již jen při vyslovení těchto dvou kouzelných slůvek. Rozpalte gril, dejte chladit pivo a zkuste. Odstranit blánu ze zadní strany žeber. Přísady na potírání smíchejte dohromady do hrnce na omáčku a položte jej na okraj grilu.


Příležitostně promíchejte, aby se složky důkladně smíchaly. Kterým se na dřevěný stůl na kulaté prkénko s nožem, chilly papričky a česnek. Nás čeká výběr masa pro grilovaná žebra – výběr vhodných žebírek a příprava grilu. Pevně věřím, že si už nemusíme popisovat jak správně roztopit gril a na jakém palivu budeme grilovat. Zbývá nám akorát vybrat vhodná žebírka pro nás a návštěvu.


Zapomeňme na vakuované krabičky, kde nachystané žebírka v marinádě mají snad cenu zlaté cihly. Jehněčí maso grilovaná žebra , jehněčí, jehněčí maso, jehněčí na grilu , jehněčí žebra , žebra Jehněčí žebra na pikantní omáčce V tomto receptu se nebude marinovat, nýbrž potírat, a to dosti pikantní omáčkou. Tip: Žebra můžete buď předpékat, nebo předvářet – zkuste třeba tato Asií vonící žebra v pomerančové šťávě.


Zbytek vývaru pak jednoduše svaříte a použijete na glazuru.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky