pondělí 15. července 2019

Mravenci na zahradě

Snažit se vyhubit všechny mravence na zahradě, třeba jen kvůli tomu, že se někteří usídlili v trávníku, je nerozumné – lepší je naučit se s nimi žít. Mšice dokáží způsobit velké škody. Mravenci na zahradě vlastně nijak neškodí.


Jestliže na vaší zahradě žijí mravenci a mšice, které ničí úrodu, máme pro vás tipy, jak se jich účinně zbavit. Jde to šetrně, bez užívání chemických látek.

Je třeba docílit toho, že se začnou skleníku a zahradě vyhýbat sami. Pokud jste přišli do svého skleníku a narazili jste na velká. Na zahradě nám nijak neškodí a mohou být i užitečnými pomocníky.


Ale právě v tom je opravdový problém. Potom se zahrádkáři čertí, že mají napadenou úrodu – jako prevenci používají různé lepy , kterými natírají ovocné stromy, aby mravenci nemohli mšice a další škůdce dopravit do cíle. V reportáži si ukážeme, jak efektivně se lze mravenců zbavit. Principem většiny navrhovaných postupů je zrušit mravencům jejich pachové stopy překrytím nějakou aromatickou látkou, vyzkoušejte, co je pro Vás nejlépe dostupné.


Existuje nějaký posyp na celou zahradu,abych zlikvidovala mravence?

Kam šlápnu tam mravenec,máte někdo něco vyzkoušené? Máme hodně mravenců na zahradě a nevíme jak se jich zbavit. Jsou malý černý nebo rezavý.


Na druhou stranu se jedná o přirozený jev, se kterým na. Trápí mne mravenci v zahradě. Přežívat s nimi je nemožné.


Za rušení se mi mstí kousnutím a já pak otékám - zkrátka hrůza. V zahrádkáři jsem četla inzerát o odpuzovači mravenců. Má to být nějaký přístroj na dva monočlánky. Pokud s tím máte někdo nějaké zkušenosti prosím napište ! Na místo, kde se mravenci hromadí, nastražíme osolený celer posypaný skořicí, což způsobí, že se za pár dnů odstěhují. Do míst, kde se objeví mravenci, a na pravidelné cestičky dáme aromatické látky: jalovcový list, kerblík, skořici, majoránku, hřebíček.


Objevují se vám každý rok v domě mravenci ? Věřte, že to neříká vůbec nic o tom, jak máte doma čisto. Většinou se znovu objeví a to zejména za. Ovšem v okolí domu, či dokonce v domě je spíš nechceme, a to nejen proto, že dokáží člověka nepěkně poštípat.

Přesto, že pohled na živé mraveniště je fascinující, nelze od lidí očekávat respektování. Necháte-li si mraveniště delší dobu na zahradě, mravenci se vám brzy dostanou do celého domu. Nalezou do cukru, ovoce, zeleniny.


Jediný možný způsob, jak mravence dostat ze zahrady, je záchranný transport. Mraveniště se celé naloží do sudů a převeze se na vhodné stanoviště. Už rok se trápím s mravenci na zahradě , stříkám je, sypu jim návnadu, polejvám je horkou vodou, zapaluji je, dávam jim kypřicí praše, ale NEFUNGUJE.


Doplňuji: Annas,tyto babské rady jak na mravence v domácnosti mám odskoušené,ale já měla na mysli čím bych mohla posypat celou zahradu,abych se jich zbavila. Pokud je na zahradě mravenců mnoho, je to nepříjemné a mnohdy omezující. Naštěstí existují způsoby, jak jejich počet regulovat.


Další jejich nepříjemnou schopností je jejich farmaření. I když lesní mravenci jsou chránění a svou dravostí by byli na naší zahradě přínosem, jejich menší příbuzní, kteří si s. Pokud ale dojde k jejich přemnožení, mohou napáchat velmi mnoho škod. Velmi rádi si pochutnají na koříncích mladé petržele a mrkve, stejně tak na letničkách.


Jak se jich účinně zbavit je otázka, na kterou máme odpověď. U mě na zahradě se objevují pouze na místech, která jsou v létě dost suchá. Naopak jsem rá že mravenci roznášejí různá semena a na jaře pak v trávníku leccos kvete. Na druhé straně - mám v trávě na zahradě desítky, možná stovky drobných mravenišť plných černých a rezavých potvůrek, ale že by to záhonům zeleniny či stromům nějak extra vadilo, mi nepřijde.


Tak to neřeším, ono jich v průběhu léta zas ubude. Víc mě znepokujuje pukání třešní, hniloba meruněk, česneku, plíseň bramborová, probouzející se strupovitost. Okřídlení mravenci - jak se jich zbavit? Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Popis: Čeleď mravencovití v sobě zahrnuje velkou skupinu zástupců, z nichž na našem území se přirozeně pohybují mravenci rodu Lasius či mravenec drnový.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky