čtvrtek 4. července 2019

Likvidace plevele v trávníku

Jinými slovy je to jakákoliv rostlina, která má jiné vlastnosti než od trávníku očekáváme (barva, tvar listů, rychlost růstu, aj.) a tím dochází ke zhoršení zejména estetických hodnot travnatých ploch. Proto je likvidace jednoděložných plevelů v vzrostlém trávníku obtížná a někdy nemožná. Ostatní čeledi jsou dvouděložné, někdy nazývané širokolisté. Pokud nejste tedy na dovolené, poctivě stříhejte trávník, ideálně dvakrát týdně.


Od plevelných trav, přes dvouděložné rostliny až po mechy a řasy. Dneska trošku přiblížím přípravky na ochranu rostlin v podobě selektivních a neselektivních herbicidů.

Plevel v trávníku má různé podoby. Selektivní znamená, že působí pouze na určitý typ rostlin, neselektivní hubí všechny rostliny. Postřiky na plevel v trávníku. Jsme největší distributor v České republice.


Vše skladem, nejnižší ceny. Trastan je sice účinný i jako hnojivo trávníku , ale je velmi drahý. Já používám postřik, složený z chemikálií Lontrel a Starane. Herbicid BOFIX pro hubení plevelů v trávníku a travních porostech.


Způsoby likvidace pýru v zahradě Zaručený recept na likvidaci pýru z pozemku neexistuje.

Stačí, pokud mu jeden rok nebudeme věnovat pozornost a následky nás mohou trápit několik dalších let. Jednoděložné plevele - proti této skupině plevelů není možné účinně použít selektivní herbici protože se jedná o trávy. Zvyšují pracnost v zahradě − likvidace či regulace výskytu plevele pěstitele obvykle dost časově i fyzicky zatěžuje, proto se je snažte co nejdřív potlačit na únosnou míru nebo i využít ve prospěch váš (např. léčivé druhy) či zahrady.


Přípravek Bofix velmi rychle a účinně působí na. Aktuální počasí přeje trávě, je teplo, občas zaprší a pokud má trávník vše co potřebuje, musí prosperovat velmi. Pro nim není selektivní herbicid. Jak si poradit s ježatkou a lipnicí roční v trávníku si přečtěte v samostatném článku: Ježatka a lipnice – nebezpečné trávy v trávníku. Pokud nám v novém trávníku plevele přeci jenom začnou růst, je možné udělat postřik.


Protože, jak jsem již uvedl, je růst trávníku v počátku nevyrovnaný a trávník je citlivý, mají přípravky vždy nějaké omezení. Likvidace plevelů v okrasném trávníku. Vyberte si účinné postřiky, které Vám pomohou vyčistit trávník od nechtěných plevelů.


Odpověď: Pro zvolení vhodné strategie likvidace plevelu je třeba vzít v úvahu složení půdy a druhy plevelů. Například v písčité půdě prorůstá pýr. Proto je, zvlášť pokud zakládáme nový trávník, vhodné věnovat potlačení pýru dostatečné úsilí předem.


Selektivními herbicidy bojujete s plevelem, který roste v už založeném trávníku. Selektivní se jim říká proto, že ničí jenom něco: hlavně dvouděložné plevele , ale trávu nechávají na pokoji. Sedmikrásky – jak se jich zbavit či naopak je využít v kuchyni.


Příměs kvetoucích rostlin v trávníku a podpora užitečných živočichů.

Velmi dobře potírá typické plevele trávníků , jako je řebříček obecný, kokoška. Ideální postřik na trávník pro lokální. Co může být považováno za plevel v trávníku , je jinde třeba žádaná rostlinka. Mezi nejčastější plevele v trávníku patří hlavně.


Lipnice je často součástí smění pro okrasný trávník, ale pozor to jsou odrůdy li. Pomocí herbicidů jsme schopni zasáhnout proti vytrvalým dvouděložným plevelům, které okupují Váš trávník a kazí jeho pohlednou hodnotu. Mezi tyto dvouděložné vytrvalé plevele patří např.


Ničí trávovité plevele , pýr, ale i bambusy a samozřejmě i trávník. Pýr v trávníku potlačíte jen sekáním, nebo zničit vše a založit nový trávník. Použijte borax v příliš vysoké koncentraci − a skončíte s vyhubeným popencem, ale také travou. Neříkáme vám, abyste to nezkusili, ale uvědomte si předtím možné souvislosti.


Při odplevelování odstraňujeme z trávníku mech, sedmikrásky, pampelišky a jiné širokolisté plevele , které by se jinak rychle rozšířily. Hrabáním udržujeme povrch trávníku čistý. Také zálivka je v období déletrvajícího sucha nez. Mezi nežádoucí plevele v trávnících patří dvouděložné plevele. Rozlišujeme jednoleté – lebedy, kokošky, penízek, merlíky a vytrvalé – pampelišku, jetel, jitrocel, šťovík, pcháč, sedmikrásku.


Dvouděložné plevele z druhé skupiny se.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky