čtvrtek 8. srpna 2019

Trvalky nízké

Nízke, pôdopokryvné a kobercovité trvalky do skalky alebo na okraj záhona. Pestré farby, široký sortiment. Nízké, půdokryvné a kobercové trvalky do skalky nebo na okraj záhonu.


Běžná půda, svěží nebo suchá půda, to jsou vhodná stanoviště pro tyto rostliny. Patří sem velkokvěté druhy (pivoňky, floxy) a také trvalky dlouhokvetoucí (krásnoočko, kakost ´Rozanne´).

Trvalky, skalničky nízké (1-cm) online prodej v e-shopu Zahradnictví Krulichovi - zahradnictví, květinářství, trvalky, skalničky, bylinky a koření. Sem řadíme druhy nebo odrůdy, jejichž výška (bez květů) dosahuje až cm. Některé mají květy přisedlé, u jiných květní lodyhy vyrůstají vysoko. Vytváří nízké husté stálezelené koberce. Výborný pro pokrytí půd i na větších plochách.


Nízké trvalky zároveň nedovolují bujný růst plevelů. Trvalky takisto možno použiť na lemovanie chodníka.

Veľkosť kvetinového záhona je rôzna. V zásade platí: čím väčšia záhrada, tým väčší by mal byť záhon. Najmenšia šírka je m. Kvety tejto trvalky môžu byť biele, žlté, oranžové, modré, fialové, ružové alebo červené. Súkvetia sú v ideálnych podmienkach pomerne mohutné a vysoké, čo vynikne najmä v prípade, ak na jednom mieste rastie viacero jedincov.


Pôdopokryvné, nenáročné trvalky s rôznou štruktúrou listov a farbou kvetov dokážu vytvoriť v priestore krásne mozaiky. This video is unavailable. Vážení zákazníci, prosíme o pochopení, že k vylepšení uživatelského prostředí našich webových stránek používáme cookies. Bonusom trvalky je, že jej kvety lákajú pestrofarebné motýle. Na kvetinových záhonoch počas leta nádherne zažiaria aj liatry, kokardy, zlatobyľ, echinacea, devätorníky, pakosty alebo rozchodníkovce.


Mnohé trvalky jsou však pro stín jako stvořené: nejenže kvetou, ale bývají ozdobné i tvarem či barvou olistění. V takových partiích se často příliš nedaří ani trávníku, ale vhodný výběr rostlin vás zbaví starostí. Je přitom nutné mít na paměti, že některé trvalky jsou poměrně „vybíravé“. Nízké , plazivé a polštářové trvalky , které se v novodobých zahradách mohou použít i mimo skalky, však jsou zahrnuty v sortimentu.


Speciální část byla dále rozšířena o některé skupiny trvalek, o nichž se dosud poměrně málo psalo, avšak které jsou pro zahrady důležité. Aster dumosus (nízké odrůdy, vysoké jen – cm) – tvoří husté drny, kvete modře, bíle a růžově v září, hodí se pro větší plochy.

Cerastium biebersteinii – tvoří hustý, nízký porost stříbřitě bílých listů, kvete bíle v květnu, hodí se pro slunce a pro větší plochy. Prehliadaním tohto webu. Směsice vůní a barev v zahradě. Nízké, plazivé a polštářové trvalky, které se v novodobých zahradách mohou použít i mimo skalky, však jsou zahrnuty v sortimentu. Silně prošlechtěný druh patří mezi nejoblíbenější trvalky na českém trhu vůbec.


Dnes jejich obliba stoupá také díky jedlým květům, které se používají do zeleninových salátů a na přízdobu různých pokrmů. Druh denivek je silně prošlechtěn, kultivary se liší nejen výslednou výškou a barvou květů, ale také jejich stavbou. Jde o zahradnický výraz zahrnující pěstované druhy a odrůdy vytrvalých bylin.


Půdopokryvná trvalky - rostliny pro №1zahrada s vynikajícími dekorativními vlastnostmi, navíc brání vysychání půdy a růstu plevelů. Mateřídouška - Thymus serp. Já mám na podobně orientovaném záhonu vysazenou růžovo - modro-fialovou kombinaci, která kvete opravdu od jara do podzimu: krokusy, modřence, nízké.


Z praktického hlediska způsobu použití a využití můžeme trvalky rozdělit do několika skupin. Podle vzhledu a charakteru trvalek je lze rozdělit na nízké , plazivé , střední a vyšší. Zvláštní význam mají trvalky dekorativní listem, jako samostatná skupina trvalek jsou chápány traviny a kapra­díny.


Ak chcete komentovať, prihláste sa.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky