čtvrtek 8. srpna 2019

Kalifornské žížaly chov

Jetzt neu oder gebraucht kaufen. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen.


Wir machen die Rückgabe einfach. Doloplazy Dobry den, zizaly v poradku dorazily a uz jsou ubytovane v krasnych bednach, s kvalitni zeminou a konskym hnojem, moc dekujeme za kvalitni sluzby a prejeme hodne uspechu. Jejich chov je nenáročný, má mnoho výhod a také mnoho různých podob. Jejich trus je černý a hutný, bez podílu hlíny, s vysokým obsahem enzymů, minerálů, cytokininů a huminových kyselin.


Díky tomuto odpadu je možné chov kalifornských žížal založit a dále je krmit novým odpadem v podobě sekané trávy. Jako další příklad krmiva, jenž může. Pro tento účel se často chová speciální druh – kalifornské žížaly. Ty jsou oproti jiným druhům (např. žížale hnojní) v této aktivitě velmi výkonné a pozoruhodně rychle se množí. Pokud si tedy chcete doma připravit výborný vermikompost, máme pro vás několik jednoduchých tipů.


Odbornost a poradenství U nás se spojíte s člověkem, co tomu rozumí. Nikoliv s nějakým obchodníkem. I když žížaly žijí na každé zahradě, je jejich cílený chov užitečný a zajímavý.


Kalifornské (americké) žížaly (Dendrobaenea veneta) se objevily u nás jako cíl pro umělý odchov, jedná se o křížence, neschopné žít v normální zemině a používané především k vytváření vermikompostu. Nejsou příliš velké a ryby je sice také vezmou, kvalit dešťovek ani hnojáčků ale pro rybářovy účely nedosahují. Pro jejich odchov není třeba mít uzavřenou nádobu, stačí prostor ohradit ze stran.


Hnojní žížaly (Eisenia fetida) jsou našim původním druhem. Jejich úkolem je v přírodě likvidovat biologický odpad rostlinného původu, který je díky. Kompostování na zahradě: Kompostování se žížalami se od klasického kompostování liší jen tím, že se kompost díky provzdušnění.


Nabízím násady kalifornských žížal (nejméně 2jedinců se substrátem obsahujícím vajíčka a mikroorganismy). Vhodné k urychlení zpracování. Dnes už to tak černě nevidí a posledních pět let se „žížalímu byznysu“ věnuje naplno. Dnes dodávají násadu na míru malopěstitelům i velkým zemědělským závodům, které zpracovávající biologicky rozložitelné odpady.


Na to je třeba brát ohled při uvažování. Pokud pominu vlastni chov kalifornskych žižal, tak mě opravdu vadi zřizovani kompostoveho hospodařstvi na igelitu nebo jine folii. To je proti vlastnimu fungovani aerobniho kompostoveho procesu. Mam tři třikomorove komposty na běžne pudě, je pravdou, že neřešim kalifornske a česke žižaly , oba druhy svoji praci udělaji, a kompost neni zahnivajicim a smrdutym mistem plnym komaru.


Kalifornské žížaly jsou choulostivější než ty naše české, nejlépe se jim daří při teplotách 5-°C. Jelikož žížaly pochází z teplého klimatu jihozápadu USA nesnáší mráz a venkovní chovy je potřeba v zimě chránit. Při teplotě pod °C tyto žížaly hynou. Optimální teplota pro chov kalifornských žížal je °C. Jak kalifornské žížaly chov at?


Pokud se rozhodnete si kalifornské žížaly pořídit domů, měli byste vědět, v jakých podmínkách je chovat. Není na tom nic zvláštního – stačí si doma vyrobit vhodný vermikompostér. U nás jsou spojovány především s likvidací bioodpadu a to buď ve vermikompostérech, na plochách, nebo navrstvených pásech různých velikostí.


My se zabýváme chovem ve vermikompostech jak domácích tak i zahradních. Navrhujeme, testujeme a vyrábíme vermikompostéry tak, aby jejichobsluha byla pokud možno co nejjednodušší, přitom plně funkční. Vyberte si z nabídek vlevo. Dostala som radu, že napr. Kdo nekompostuje, není in.


Novým trendem je vedle důsledného třídění odpadu či odběru bedýnek ekologického ovoce a zeleniny od malých farmářů i chov žížal v domácích kompostérech.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky