pátek 9. srpna 2019

Pěstování révy vinné moderní vinohradnictví

Monografie od našeho předního experta na vinohradnictví a vinařství shrnuje poznatky o pěstování révy vinné. Autor v ní komplexně předkládá veškeré. OBSAH ÚVOD VINOHRADNICTVÍ V ČESKÉ REPUBLICE PŮVOD RÉVY VINNÉ A MOŽNOSTI VYUŽITÍ VE ŠLECHTĚNÍ Základní rozdělení a geografické rozšíření rodu.


Knihu využijí jak drobní, tak i zájmoví a profesionální pěstitelé révy vinné a studenti. Textová část je doplněna názornými tabulkami, perokresbami a fotodokumentací, které zabezpečují srozumitelnost pro všechny skupiny čtenářů.

AZA18E Vinohradnictví a vinařství II - Mgr. AZA77E Vinohradnictví a vinařství - Bc. V košíku nejsou žádné položky. UPOZORNĚNÍ: Moravská zemská knihovna bude od 29. Objednávat z katalogu bude možné 28.


Nemůžete vyplnit toto pole. Moderní vinohradnictví.

Hobby a voľný čas Jedlá a nápoje. Souhlas se zpracováním osobních údajů společnosti Academia. Tento web využívá cookies. Jeho používáním s tím vyjadřujete souhlas. Hlavní pěstitelské tvary pro révu vinnou (Nízké vedení révy vinné , Střední vedení révy vinné , Vysoké vedení révy vinné , Systém minimálního řezu u révy vinné ) 2. Disciplíny Vinohradnictví a Vinařství jsou nosnou částí studijního programu.


Výuka je zaměřena na problematiku pěstování révy vinné a technologických postupů výroby vín bílých, červených i šumivých klasickými metodami i moderní. Konvenční vinohradnictví vyprodukuje přibližně čtyřikrát více úrody jako integrovaná produkce. Vznikají nadbytky hroznů a vína, což je samozřejmě zároveň i jeho znehodnocením, protože jeho velké množství zůstane nevyužité. Publikace od českého experta na vinohradnictví a vinařství shromažďuje poznatky o pěstování vinné révy.


Seznámíte se s způsoby výsadby, ošetřováním, ochranou a technologiemi, které pomáhají při pěstování. Nakupujte e-knihy online ve vašem oblíbeném knihkupectví Martinus. Produkční systémy ve vinohradnictví.


Mám ve skleníku asi letks révy velkoplodé - odrůdu nevím, nahodilý kup. Pěstování vinné révy pro začátečníky Karla Večeřová 12. Historie pěstování révy vinné v Čechách a na Moravě a počátky jejího šlechtění Réva vinná se s největší pravděpodobností dostala na naše území zásluhou římských legií v době vlády císaře Marca Aurelia s přívlastkem Probus, což znamená řádný, počestný, nebo moudrý.

Sazenice vinné révy Plaček Lubomír Čermák 20. Dobrý den, mám zájem o sazenice stolních rezistentních odrůd nebo i zapěstované rostliny v kontejnerech. Většina vinohradnických podniků pracuje v podmínkách integrovaného pěstování a stále více přibývá vinařů, kteří hospodaří v podmínkách biologické produkce. Sniţování potřeby ruþní práce díky moderní vinohradnické mechanizace znamená více zavádět moderní stroje ve vinohradnictví. Táto e-kniha je dostupná vo formátoch.


Růst vinné révy při nedostatku dusíku je pomalý a cukernatost nízká. Naopak nadbytek dusíku se projevuje zjemněním pletiv celé rostliny, réva je tak náchylnější k napadení houbovými chorobami. Snižuje se i odolnost proti mrazu a suchu.


Užívá se rychle působící ledek vápenatý. Pro pěstování vinné révy u nás na kopci jsem se rozhodla už v zimě. A trochu mne při pohledu na moje sazeničky pobavila informace z knih o tom, jak mám hned první rok prý vyvést a vyvázat révu do výšky metru. To se ale těžko dělá, když moje sazeničky mají maximálně cm. Postavení odrůdy v historickém kontextu pěstování révy vinné Réva vinná patří mezi zemědělsky využívané rostliny, které formovaly civilizaci starého světa už od jeho dávných počátků.


Při pěstování Hibernalu je proto toto období považovat za klíčové. Směrem k zaměkání bobulí potom citlivost na napadení plísně révy klesá. V pozdějších fázích vegetace bývá napadení představované nekrotickými skvrnami o průměru asi jednoho centimetru, které však nevede ke zničení celých listů a zachovává tak asimilační plochu keře.


Průkopnické začátky šlechtění révy vinné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky