středa 21. srpna 2019

Benátský štuk koupelna

Benátský štuk je vápenná omítka, která obsahuje příměs mramoru v práškové podobě. Nanesení tohoto typu omítky je technologicky docela náročné a pracné, skládá se z řady dílčích kroků a nanáší se v několika vrstvách. Aplikace benátského štuku je náročná také časově, při její realizaci je tak třeba počítat s několikadenní aplikací. Lesklá voděodolná omítka na bázi vápna neboli marocký štuk.


Natáčeli jsme v jedné krásné koupelně, která se nese v duchu minimalismu. Při řešení koupelny a sprchového koutu mne architektka zlákala pro netradiční nápad.

Použít místo běžných obkladů benátský štuk. Nejsem plátce DPH, uvedené ceny jsou tedy konečné. Marocký štuk -tadelakt je znovuoběvená technika, kterou nabízí jen pár firem. Nicméně jsem se tak různě dočetla, že benátský štuk nemá v koupelně dlouhou životnost na to, jak je drahý. Pro jednoduchost řešení jsme nakonec zvolili kompromis - kolem vany a na geberitu je mozaika, stěny jsou natřené omyvatelnou barvou, na zemi je novilon.


Lze jím provádět i složitější kresby pomocí žilkování. Díky vysoké hladkosti se na něm neudrží a neusazuje prach a je tedy do značné míry bezúdržbový. Nabízejí se v několika odstínech.


Na hladkém povrchu se nedrží prach.

Koupelna ve stylu antické malby florentské. Metoda antické zeminy florentské spadá mezi luxusní dekorace zdí. Jedná se o techniku malby, která patří mezi ty nejnáročnější. Benátský Štuk aplikace stěna a krb metraž 25mpoužití materiálu oikos. Není tedy problém využít tuto techniku na beton, sádrokarton či například dřevo.


Též používáme vysoce odolné pryskyřičné stěrky na podlahy a stěny včetně sprchových koutu , které jsou benáckému štuku velmi podobné, barvíme pomocí NCS , RAL , RAL DESIGN mat, polomat, lesk. Ve velké míře se používal právě v Benátkách, podle kterých také nese své označení. V těchto prostorách je však nutné povrch štuku ošetřit ochrannou vrstvou vosku, která zvyšuje vodo-odpudivost a usnadňuje údržbu. Podle krásné moderní minimalistické kuchyňské linky bylo více než ja.


Využijte všechny jeho výhody! Přesná cena je závislá nejen na velikosti ploch, ale i na náročnosti tvarů a velikosti celkové zakázky. My právě máme v návrhu koupelny benátský štuk na zeď a pandomo stěrku na podlahu (viz moje album Vizualizace). Ale když brouzdám po netu, tak zjišťuji, kolik je možností - omyvatelné barvy, litá pryskyřice, dokonce i linoleum může být v koupelně. Tak by mě právě zajímalo, kdo má s čím jakou zkušenost.


Bohatě se uplatňoval v interiérech a hlavně pak v kostelech barokní architektury 18. Voděodolnost Je buď vlastnost, která je součástí materiálů pro benátský štuk, nebo se díky příměsím, nanesením dalších vrstev získá voděodolnost srovnatelná s keramickým obkladem. Brillant Effect kg (antické zeminy, vzor benátský štuk ) Interiérová dekorativní barva s výrazným vzhledovým efektem pro reprezentativní obývací a komerční prostory.


Umožňuje vytvářet antické efekty. Poptávka: benátský štuk do koupelny, Mukařov - již před vámi poptával zákazník na AAApoptávka.

Zkuste to také, služba je zdarma. Existuje i velké množství podobných hladkých materiálů nejrůznějších struktur a efektů. Je pro vnitřní i venkovní použití.


Vytváří lesklý povrch s barevnými přechody. Barva ve spreji, vytvářející na povrchu vzhled skutečné rzi. Barva Maston Rust Effect je zemitá, rezavě-červená a má drsnou texturu. Povrch po vypracování je nádherně lesklý a vyznačuje se svou jedinečností a luxusem. VENEZIA G je dekorativní benátský štuk , kterým vytvoříme nádherný vzhled na Vaší zdi.


Na finální povrch lze nanést vosk, který ještě zvýrazní celkový vzhled. Ve venkovních prostorech odolá i nepříznivým povětrnostním podmínkám. Výmalba se provádí buď na celých stěnách nebo menších plochách.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky