úterý 20. srpna 2019

Japonský javor prodej

Listy jsou hráškově zelené s bílým lemováním, které postupně zrůžoví. Tento japonský javor patří mezi pomalu rostoucí kultivary, a proto bývá i velmi často používán pro tvorbu bonsají. Nese laločné poměrně hluboko dělené laloky s výrazně pilovitými okraji.


Jednotlivé laloky mají soudečkovitý tvar. Nádherný japonský javor s oranžovo žlutými listy, které se na podzim zbarvují do červena.

Z javoru japonského se dá vytvarovat bonsaje, vhodná k pěstování jako pokojová rostlina. V katalogu nemáme podrobnější informace o javor japonský. Níže naleznete zboží v internetových obchodech, které odpovídá vašemu dotazu. Typicky pěticípé, dlanité listy jsou nejprve jasně žlutozelené s příměsí oranžové (šartréská) a mají nápadné.


Javor patrí medzi obľúbené listnaté okrasné dreviny. Je šľachtený na množstvo kultivarov. Nachádza uplatnenie v okrasných záhradách.

Niektoré druhy týchto okrasných drevín majú krásne sfarbenie listov, kvetov a borky. Zástupcom týchto okrasných drevín je javor dlaňolistý, javor palmový a javor japonský. Prodám japonský javor Výška v dospělosti - m. Jeho nenápadné květy pučí zároveň s listy, plody v podobě nažek následně visí v párech.


Nejvíce dekorativní je javor japonský na podzim, kdy se jeho listy zbarvují nejdřív do žlutooranžova a nakonec až dočervena. Javor japonský má listy menší, okrouhlejší a méně vykrojené. Novinka Atraktívny javor s veľkými listami, ktoré na jeseň žiaria zlatými, oranžovými a červenými odtieňmi.


Je to krásný strom původem z jižní Asie (Japonsko, Čína, Jižní Korea). Japonský javor můžete pěstovat nejen na zahradě, ale i na terase anebo balkoně. Zalíbil se mi japonský javor , Acer palmatum.


Leckde jsem si ale přečetl, že se mu nejlép hoví v polostínu. Tedy má otázka: přežije Acer palamtum téměř celodenní sluneční svit? Tento krásný strom imponuje svým listím měnícím barvy. Pěstování japonského javoru není nikterak složité, vybrat si můžete z několika stovek různých kultivarů.


Semínka javoru prodej - javor japonský - prodej semen. Na jaře a na podzim je javor japonský obsypán červenými listy.

Dissectum Garnet - má středně velké, velmi hluboce vykrajované listy. Během léta se zbarvují do tmavě. Při rašení jsou zářivě červené. V létě se zbarví do vínověčervena, na.


Atropurpureum - pomalu až středně rychle rostoucí červenolistý kultivar. Tvar je široce rozkladitýdorůstá do výšky kolem 3-5m. Barevná varianta javor u acer rubrum, původem z kanady, hojně rozšířená v japonsku, kde je oblíbeným stromem pro okrasu parků a chrámových komlexů, je též velmi vhodný pro pěstování bonsai. Příjem objednávek a prodej sadbového materiálu na r. Barva listů se mění po vegetativní období – od jara do podzimu.


Bohužel se tato odrůda neliší vysokou odolností proti mrazu, v severních oblastech se může pěstovat pouze ve sklenících a zimních zahradách v nádobách. Javor shirasawanský Rastie veľmi pomaly, dorastá podľa kultivaru až do či piatich metrov. Má nádherný obrys listu pripomínajúci roztvorený vejár. Tyto keřovitě rostoucí stromy dosahují v našich podmínkách maximálně metrů, javor japonský je většinou nižší.


Na podzim se javoru dlanitolistému barví listy do oranžova až červena a javoru japonskému až do karmínově červené. V kompozici s tmavými dřevinami vynikne pestrost jejich podzimního zbarvení, která navodí příjemnou atmosféru celého místa. Javor dlanitolistý, známý i jako japonský javor má mezi javory zcela výjimečné postavení.


Tyto středně velké stromy si můžeme vysadit v barvě listí od jasně zelené po temně červenou, a každý takový exemplář bude zcela nepřehlédnutelný. Javory s dekorativním listem jsou vyhledávanými solitéry. Vnášejí do zahrad nezvyklou barevnost a pohledový akcent. Jsme certifikovaní pěstitelé s nejnižšími cenami při zachování nejvyšší kvality! Naše matečnice podléhají pravidelným kontrolám státních orgánů(ÚKZÚZ) a naše práce nás baví.


Je to zatím malý cca 60cm vysoký stromek. Teď jsem se vrátila z dovolené a pod stromkem leželo ulomených.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky