středa 7. srpna 2019

Nálev na čalamádu

Tématické fráze: čalamáda čalamáda recept recept na čalamádu domaci calamada jak se dělá čalamáda čalamády recept na domácí čalamádu calamada bez zavarovani domácí čalamáda recept recept čalamáda recepty na čalamády recepty na čalámádu výborná čalamáda čalamáda recepty recepty čalamada zavařování čalamáda jak udelat calamadu výborná domácí. Houby očistíme a nakrájíme na plátky a povaříme asi minut v osolené vodě. Cibuli nakrájíme na kolečka.


Papriku omyjeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na proužky. Nálev na čalamádu recepty, které budete milovat.

Na nálev vmícháme do vody cukr, sůl, ocet, bobkový list, nové koření, celý pepř a případně podle chuti hořčičné semínko, ale nemusí být. Nakrájenou zeleninu dáme vařit do připraveného nálevu. Túto čalamádu robievam už rokov.


Už som odovzdala veľa priateľkám tento jednoduchý recept. Nie je s ňou veľa práce. A preto som sa rozhodla ju ponúknuť aj na varechu.


Boli sme na partičke u kamarátky záhoráčky Ľubky , k dobrému jedlu mala výbornú čalamádu ,tá nám tak chutila , musela nám dať recept. Spravila som , každému čo ju ochutnal , pýtal recept , tak si myslím , že by bolo dobré ponúknuť recept na výbornú čalamádu aj našim VARECHÁČKAM (OM).

Samozrejme , že som ju nerobila teraz , najlepší je september,keď je kapusta. Připravíme si nálev tak, že v hrnci smícháme ingredience na nálev a chvíli vše povaříme, až se nám cukr rozpustí. Vychladlý nálev scedíme a nalijeme ho na pokrájenou zeleninovou směs.


Důkladně vše opět promícháme, zatížíme a necháme stát v chladné místnosti cca hodin. Druhý den je čalamáda hotová a může se konzumovat, nebo čalamádu můžeme. Recept na rychle hotové okurky kvašeného stylu, které nejsou tak slané jako máčáky, přitom lehce navinulé jako nakládačky. Jednoduchý a dobrý nálev na okurky nebo čalamádu. Univerzální nálev na buřty s cibulí, čalamádu, kyselé houby a pod.


Niekoľko lístkov bobkového listu – voliteľné. Potom nastrúhame, alebo nakrájame na tenké rezance. Recept, podle kterého se vám Výborný nálev na nakládání cibulky, okurek, čalamády a taky hub zaručeně povede, najdete na Labužník. Kapustu posypeme soľou a necháme odpočívať.


Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Zelí, cibuli, papriky očistíme, nakrájíme na nudličky a přidáme na plátky nakrájené okurky. Vsypeme deko, cukr, vlijeme ocet, olej a smícháme.


Vodu nepřidáváme, zelenina sama pustí šťávu.

Náš domáci recept je so sladkokyslým nálevom, iba s kapustou, paprikou a cibuľou. Pokiaľ sa vám nechce zavárať, recept sa dá použiť aj na čerstvú čalamádu, ktorá vydrží v chladničke asi týždeň. NEPREKONATEĽNÝ NÁLEV NA ČALAMÁDU A DO ŠALÁTOV! Nemusíte pridávať žiadnu chémiu a umelé konzervanty, stačí len držať sa tohoto receptu!


Na to zeler a zaleje sa nalevom z pol litra octu, litra vody, g soli a 150g cukru. Sterilizovat min pri 80°C. Poté čalamádu plníme do zavařovacích skleniček a můžeme dále ještě sterilizovat.


Domácí čalamáda má v kuchyni opravdu široké využití. Je výborná k masu, k bramborovým pokrmům, do slaných koláčů nebo také do polévek. Na cibuli, čalamádu a různé saláty nálev ocedíme. Zeleninový salát: Okurek, cibuli, zelí a papriku nakrájíme na tenké plátky. Cuketu nastrouháme na struhadle s většími oky.


Mrkev taky nastrouháme, zalijeme vodou a krátce povaříme. Na pánvi osmahneme tak, aby zůstala zelenina křupavá, a odstavíme ji stranou. Na pánvi pak ještě osmahneme cibuli se směsí koření a přidáme k zelenině, vše pokapeme octem.


Podáváme s chlebem, plátkem masa, nejlépe roastbeefu. Pokud ji chceme sterilizovat, je nutné vytvořit z octa klasický nálev. Na základní nálev na kg okurek svaříme 2ml octa a 2g cukru.


Nálev vaříme tak dlouho, dokud se na povrchu tvoří pěna, kterou odstraňujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky