středa 7. srpna 2019

Co se zelenou vodou v bazénu

Zakalená voda v bazénu ? V horkých dnech se voda zkazí lehce. Stačí odjet na dovolenou nebo nechat přes týden bazén u chalupy a po návratu může. Postup při potížích se zelenou vodou v bazénu.


Vlivem vysokých teplot, bouřkového počasí nebo vlivem vysokého zatížení bazénu může docházet k zhoršení kvality vody v bazénu - voda zezelená.

Rychle se vyvíjejí, mohou mít barvu zelenou , hnědou, nažloutlou i černou. Dno i stěny bazénu jsou pak kluzké, mazlavé a voda páchne. Tak, jak to popisujete, se zdá, že vám začínají v bazénu řasy. Nemusí mít vždy zelenou barvu, jsou i bílé nebo hnědé. Možná, že jste měl v bazénu.


Zelená voda v bazénu někdy překvapí i zkušenější provozovatele s víceletou bazénovou praxí. Poradíme co dělat když je zelená voda v bazénu.

Problém mohou způsobit řasy v bazénu – klasický příznak kromě zabarvení vody jsou kluzké stěny bazénu. Tvrdá železitá voda je naopak jasná, žluto zelená až hnědá. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. V tom případě se ale zase začne tvořit řasa a zbytečně si přiděláte práci.


Jen jednou, když jsme ještě neměli zkušenosti, jsme s vodou z bazénu zalili trávník - (při praní filtru). Trávník zežloutl a málem jsme ho zničili. Od té doby vypouštíme vodu z bazénu jen tam, kde to neuškodí ničemu zelenému. Zelenou vodu v zahradním bazénu pročistí chlór. Ani v tom případě ji nevypouštějte.


Do zelené vody je nejlépe přidat rychle účinkující chlórový přípravek , kterému se říká šokový. Je poměrně obvyklé, že se při vypnuté filtraci velmi rychle rozmnoží vodní řasy, améby, houby, sinice a bakterie, diky kterým má voda nejen odpudivý vzhle ale je především nebezpečná pro zdraví plavců. Sluníčko letos ukazuje svou sílu, teploty se už několik týdnů šplhají vysoko nad třicítku.


Ideálním řešením je zchladit se v bazénu. V zelené vodě se nikdo koupat nebude, ostatně by to ani nebylo rozumné z hlediska zdraví. Dobry den Chtěl bych se zeptat zda někdo má zkušenost se zelenou vodou v bazénu ?

Zkusil jsem dvakrát chlor šok a voda se nezlepšila. V práci se do náročných úkolů nehrnete, ale to neznamená, že jste v řadách posledních. Kreativní myšlení vám funguje na jedničku, ale neumíte své myšlenky uskutečnit. Brzy se vám naskytne báječná příležitost a opět budete na špici.


Věřím tomu, že všechny problémy se zelenou a kazící se vodou jsou způsobeny špatným PH v důsledku vysoké alkality a tvrdosti vody. Taky mám tvrdou vodu a PH mě obden velice kolísalo - jeden den OK, druhý den PH vysoké. S tím jde ruku v ruce udržování CL v normě. Pokud zlobí PH, jde těžko ukočírovat CL.


Přípravek se rozmíchá v umělohmotné nádobě a vlije do koše skimmeru, přičemž filtrace musí být zapnutá. Dezinfikujte chlórovým šokem Se zelenou vodou zatočí chlór, přesněji přípravek, který je označován jako chlórový šok. Vyhnout se tomu můžete tak, že necháte na hladině plovoucí dávkovač s tabletami chlóru – ale co dělat, když už se stalo a máte doma zeleno? Půl hodiny týdně – pokud tento čas věnujeme bazénu , přesněji řečeno jeho čistotě, odvděčí se nám krásně průzračnou vodou po celou sezonu.


A rozhodně není třeba se obávat, že by výsledkem naší péče byl zápach chlóru, jak se to někdy stává na veřejných koupalištích. Nejlepší je proto problémům se zelenou vodou předcházet pravidelnou péčí o bazén, průběžnou kontrolou pH vody a především pořízením výkonného filtračního systému. Ten si totiž s veškerými nečistotami a mikroorganismy efektivně poradí i při velkém vytížení bazénu. Zkontrolujte aktuální stav.


Pro získání výsledků, které napoví, zdali se ve vašem bazénu ubytovaly nebezpečné bakterie, pomůže jednoduchý test. Přečtěte si rady a zkušenosti na téma zelená voda v bazénu , ne řasy. Voda je zelená od té doby co nám na domě začalo růst psí víno, je možné že by tam napadal.


Při řešení problémů se špinavou vodou je dobré zkontrolovat, zda se hodnota tvrdosti vody pohybuje v požadovaných mezích. Co obnáší běžný provoz bazénu v sezóně?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky