středa 14. srpna 2019

Jak pěstovat lilek

Vytvoříte z něj bezpočet lákavých jídel, je plný vitamínů a minerálů, dietní, chutný. Jak vypěstovat lilek Lilek, jinak také baklažán, se stal poměrně nedávno velmi oblíbenou zeleninou, možná je to i díky neustále se zvětšujícímu počtu vegetariánů. Ať už je důvod jakýkoliv, je dobře, že u nás zdomácněl.


A právě její teplomilnost v kombinaci s dlouhou vegetační dobou přináší při pěstování mnohé nesnáze. Za dobu existence v Evropě (zhruba od 15. století) se vyskytly různé názory na vhodnost konzumace jeho plodů a pěstoval se hlavně jako okrasná rostlina.

Výběr odrůdy pro skleníkové kultivaci. Pro skleníkové kultivaci je třeba nejdříve vybrat požadovanou odrůdu. Jak sázet a pěstovat lilek? Lilek je krátký, střední a vysoký. Podrobnosti vám prozradíme v následujících řádcích.


Zajímavé je, že lilek obsahuje také nikotin – jeho množství je však zanedbatelné ve srovnání s množstvím nikotinu, který přijímáme pasivním kouřením. Jaká zelenina je asi nejoblíbenější pro grilování?

Ano, zřejmě je vaše odpovědí lilek. Jeho plody jsou pro grilování jako stvořené. Konzumovat se dají i listy, které se skvěle hodí do salátů.


Jedná se o zeleninu, která může dorůstat až výšky 1cm. Mnohem častější je pěstování lilku ve sklenících. Velmi dobrý důvo protože lilek patří k druhu trvalek bylin z čeledi nightshade. Jak pěstovat lilky Některé ženy v domácnosti nejsou vědomi toho, jak pěstovat lilek.


Nejčastěji jej pěstujeme na záhoně na černé netkané textilii. Při pohledu na něj snadno poznáte, že patří do příbuzenstva brambor. Bez problémů lze tuto skvělou plodinu pěstovat také na vlastní zahradě. Co takhle ale vypěstovat si svůj vlastní… plný vitamínů a. Jak postupovat při výsadbě Lilky potřebují teplo, vlhko a spoustu živin.


Proto je vysazujeme na slepičince – na dno jamky, do které je vysadíme, dáme nejprve trochu slepičinců, pak zeminu a potom teprve lilek. Vypěstujte si doma na zahradě lilek. Přinášíme Vám konkrétní rady a informace jak pěstovat lilek.


Bližší informace naleznete na webu.

Výsadba na záhon se provádí v květnu, až pomine riziko mrazíků do sponu 40–50×cm. Nebo lze celý pěstební postup včetně výsevu a výsadby provádět do nádob. Při vyšší výšce, když už se dělají plody, všechny rostliny - celou skupinku - ohraničím tyčkama, udělám jim ohrádku z provázku, kterou, jak rostou, zvyšuji. Ve skleníku to lilek většinou ustojí bez opory - není vítr. Původem z Asie a Středního východu , lilek je věřil k byli představeni do Spojených států Thomas Jefferson.


Toto teplo - milující člen rodiny brambor. V dnešním článku si povíme, jak na to. Důležité je však dodržovat určité zásady. Dužnina snadno absorbuje chutě ostatních ingrediencím koření nebo bylinek, které jsou do jídla přidávány.


This video is unavailable. Buď jak buď je plod lilku vejcoplodého nazýván rovněž lilek a jeho konzumace nám může velmi prospět. Venku se lilek dá úspěšně pěstovat jen v teplejších oblastech ČR, všude jinde je nejvhodnější pěstovat lilek ve skleníku nebo v nádobách na.


Vhodný záhon Papriky a lilky se často pěstují pouze v chráněných prostorech skleníků nebo fóliovníků, ve volné půdě rostou jen v nejteplejších. Pestovani lilku se rozebírá na Labužník. Jak tvarovat Pokud byste rostlinu vůbec netvarovali, roste nevzhledně, vyhání dlouhé výhony do všech směrů. Tentokrát jsem z receptů na lilek vybral variaci na grilu.


Grilovaný lilek s mozzarelou a bazalkovým olejem. Jasmínokvětý lilek se velmi snadno množí, a to jak vrcholovými, tak stonkovými řízky. Z jednoho výhonu vznikne až kusů.


Kdo nemá zahradu, může rostlinu pěstovat i na balkóně či terase ve velké nádobě, kde ostudu neudělá. Květy však potřebují opylení hmyzem , včely a další opylovači k nim proto musí mít přístup.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky