čtvrtek 8. srpna 2019

Mravenci v bytě likvidace

Mravenci v bytě trápí nejednu domácnost. Jak se jich zbavit jednou provždy? Když se řekne mravenci v bytě , každý si určitě vybaví cestičky a dlouhé řady mravenců, kteří si to štrádují napříč kuchyní, okolo lednice nebo směrem pod postel. Zjistí-li, že je za oknem teplo a dokonalý bufet, je to jen otázka času, kdy se objeví v hojném počtu.


Babské rady, jak na mravence. Na okně pěstujte mátu, eukalyptus, bazalku či levanduli.

Pod oknem zasaďte cibuli, česnek nebo řebříček. Nebude se jim chtít putovat přes voňavé záhony. Likvidace mravenců - mravenci v bytě jsou nepříjemní protivníci.


O co je tento hmyz menší, o to je chytřejší. Bohužel insekticidy z drogérie nejsou při likvidaci mravenců v domácnosti spolehlivé. Opět ale zabijete jen pár jedinců.


Jakmile vás boj s mravenci příliš vyčerpává a zjišťujete, že nemáte sílu vyhrát, pozvěte si odborníka. I když mravenci zdravotně obtížní nejsou, je pochopitelné, že lidem vadí už jen jejich výskyt v bytě. Létající mravenci se objevují výhradně v červenci či srpnu.

Do blízkosti lidských obydlí je láká zejména potrava, a hnízda si pak budují za obložením stěn, v různých škvírách, pod dlaždicemi na terasách nebo vydlážděných cestičkách. Vyskytují se v prostředí, kde se průměrná teplota pohybuje nad stupňů Celsia. V létě se stahují na fasády domů a pod parapety, kvůli potravě se však nadále zdržují i uvnitř domu.


Zjara táhnou za potravou. V časném jaru, někdy i později, lezou do bytů dělnice mravenců Lasius emarginatus. Jak probíhá likvidace mravenců. Jestliže se u vás v bytě objeví mravenci , je velmi obtížné se jich zbavit.


Každý z nás si určitě vybaví dlouhé zástupy malých mravenců, kteří cestují ke zdroji potravy, ale jak se jich zbavit? Přítomnosti mravenců v bytě nejlépe zabráníte prevencí. Pokud u vás nebude dostupná potrava pro mravence, nebudou mít nutnost navštívit vaše obydlí. Proto nenechávejte potraviny bez obalu a pořádně uklízejte, protože i malý drobek je pro mravence velkým zdrojem potravy. Když už nás mravenci přesvědčí o své přítomnosti v bytě , domě, chatě apod.


Potom bude také jejich hubení snadnější. Praktické babské rady mi v boji s mravenci už několikrát pomohly,“ tvrdí Jana Pirklová z Liberce a vypočítává: „Vím, že jim je nepříjemná skořice, majoránka a bazalka, máta a prášek do pečiva. Pokud jste hodně zoufalí, je prý také dobré nakreslit na zem čáru bílou křídou, mravenci ji údajně nepřekročí.


V objektu může být hnízd mnoho, proto je třeba návnadu rozmístit na různá místa. Dobrý den, pokud víte odkud mravenci chodí, je ideální je začít hubit už venku. V mikro kapsulích se účinná látka uvolňuje postupně a účinnost se rozkládá do delšího období.


Když se hmyz dostane do kontaktu s přípravkem, mikro kapsule se mu přilepí na tělo a tím se dostanou do hnízda nebo na jiné druhy hmyzu, který nepřišel do přímého kontaktu s přípravkem.

I vás trápí mravenci v bytě či domě? Tento společenský druh hmyzu se stěhuje do našich obydlí, protože doufá, že tam najde nějakou potravu. Při prvním střetnutí s mravenci v bytě každý nejprve volí cestu bez zbytečných chemikálií. Rady našich babiček využívají velmi citlivého čichu mravenců. Těm je nepříjemná vůně skořice a hřebíčku.


V první řadě zkuste zapátrat, odkud se u vás mravenci berou, následně místo dobře utěsněte. Pokud objevíte cestičku či přímo mraveniště – nezbývá než jej také zlikvidovat. Nejčastěji se vyskytují v kuchyni a koupelně. Pronikají do budov zejména brzy na jaře za potravou. A pronikají do budovy různými prasklinami v podlaze, nebo okolo oken či dveří.


Ale nejedná se o vajíčka, ale už o kokony s larvy mravenců. Dobrý den, dnes ráno jsem zjistila že máme v bytě mravence - na chodbě, v koupelně, komoře WC a lezli i do jkuchyně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky