čtvrtek 22. srpna 2019

Zděné zábradlí

Ochranné zábradlí (především schodišťové, ale i na podestách, balkonech, lodžiích a také v tzv. francouzských oknech) představuje konstrukce, prioritně sloužící k ochraně osob proti neúmyslnému pádu. Zřizuje se (podle stavebních norem) tam, kde se nacházejí více než tři schodišťové stupně, ale také u ramp. Majitelé starých schodišť a zábradlí však sami přiznávají, že mají obavy o bezpečí svých blízkých. I proto se někteří přihlásili do soutěže.


Zděné ploty na klíč – doplňky k plotům – zábradlí Výstavbu zděných plotů pro naše zákazníky zprostředkováváme.

Nabízíme možnost realizace stavby plotu na klíč po celé ČR. Dražší variantou zábradlí je dřevěný a kovový systém zábradlí , anebo také kovové konstrukce vyplněné kalenými skleněnými deskami. Další možnou a zároveň levnou variantou je zhotovit zděné schodišťové zábradlí ještě během hrubé stavby.


Podobně vyhoví i zábradlí vytvořené plnou hladkou plochou (zděné, z plechu, z bezpečnostního skla) nebo ze síťoviny s natolik malými oky, aby se do nich nevešlo dětské chodidlo. Po zábradlí s vodorovným členěním mohou děti snadno vyšplhat a přepadnout dolů. Cena přitom nemusí vždy výrazně převýšit cenu standardního provedení, záleží především na nápadu.


Aby výtvarný efekt vynikl, potřebuje samozřejmě světlo a prostor a také koncept, v němž ostatní části vybavení interiéru přenechají tomuto prvku dominantní roli. Nerezové zábradlí je určené pro betonová schodiště, montované schody či balkóny a balustrády.

Výplně zábradlí založené na čistém a ladném designu jsou v různých typech lanková, prutová a celoskleněná. Včeském prostředí byly vždy preferovány zděné domy před příslušenstvím včetně kuchyně, zahradní chatka vhodná Zahradní krby - DomůVenkovní krby, grily a kuchyně SUNDAYZahradní krby. Schodiště má bílé zděné zábradlí a na jeho stěnách visí spousta uměleckých děl, artefaktů a úlovků z cest ve formě starých grafických listů a plastik.


Do zděné architektury městeček a větších vesnic proniká pod vlivem slohové architektury v 19. Přestože zábradlí má poslání především bezpečnostní, při pohledu do moderních interiérů nabýváme dojmu, že jeho hlavním úkolem je krášlit, nebo naopak stát se neviditelným. Nejmarkantněji se to projevuje především tam, kde je schodiště v centru pozornosti – ve společné obývací části domu nebo v ústřední hale. Vhodně spojit konstrukci schodiště a technické požadavky zábradlí s estetickými je vizitkou architekta. Zděné zábradlí působilo velmi mohutně a navíc ubíralo cenné světlo z už tak tmavého schodiště, které osvětlují pouze dvoje ze dvou třetin prosklené dveře do ložnic a čtyři bodovky v úrovni stupňů.


Interiérové dveře MASONITE Zábradlí a půdní schody Zábradlí PROVA ALU BASIC (modulové) Zábradlí PROVA ALU SYSTEM (prvkové) Skládací půdní schody DOLLE Stavební pouzdra ECLISSE J. Většinu zboží máme skladem, poskytujeme profesionální poradenství ke všem produktům. Profily sloupků a madel dle konkrétních požadavků zákazníka. Nejstarší dochované doklady těchto konstrukcí jsou schody v románských náročných zděných stavbáchTato schodiště jsou převážně zcela zděná , umístněna v tloušťce zdiva, s kamennými stupni.


Informační a vzdělávací portál o krajině, vesnicích, památkách a lidové architektuře. Zábradlí může být zděné, plné nebo s menšími otvory, a kovové. Je věnován historii osídlení a dějinám architektury, regionům České republiky, ochranám památek, opravám staveb a také novostavbám. Bylo nově obloženo dubovým dřevem, původní zděné zábradlí nahradilo čiré sklo.


FOTO: Iveta Kopicová Přízemí tvoří i velký otevřený prostor s kuchyní, jídelnou a relaxační zónou se sedací soupravou a krbem.

Lodžie je celá zapuštěná, nezasklená, zábradlí zděné. Vnitřní rozměry lodžie jsou x m. Podlaha je tedy ze všech čtyř stran uzavřená. Odvodnění podlahy lodžie zajišťuje trubička, vedoucí skrz zděné zábradlí. Vila Pavla Růžičky je rodinný dům, který stojí v Praze 5–Hlubočepích ve vilové čtvrti Barrandov v ulici Barrandovská. Pracovníci FIMONT mají dlouholeté zkušenosti s montáží, výrobou betonových lodžií i výměnou za nevyhovujících balkónů.


Jsme autorizovanou montážní firmou pohonů a vrat Hörmann. Neváhejte oslovit nás s Vaším projektem. Těšíme se na spolupráci. Plotovky hliníkové horizontální mezi zděné sloupky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky