pondělí 5. srpna 2019

Žádost o pokácení stromu na obecním pozemku

Prostě dopis, žádost o pokácení stromu a povolení vysazení nového. Tak je třeba prvně dát žádost na místně Příslušném obecním úřadě. Nezbytnou součástí je druh stromu , obvod kmene ve 130cm výšky, číslo pozemku. Na kterém pracovišti lze jednat MěÚ Luhačovice, odbor životního prostředí, kanc.


Pokud by šlo o strom na pozemku jiného vlastníka (nikoliv na obecním pozemku ) a současně nešlo o bezprostřední hrozbu škody vymezenou výše (kde je oprávněn zasáhnout v zásadě každý), úřad pouze může vlastníka vyzvat k preventivnímu jednání. V případě, kdy soused má na svém pozemku stromy, které jsou suché či nemocné a dochází k pádu větví, které poškozují váš majetek či se v důsledku pádu větví či stromu bojíte o své zdraví, a se sousedem se na jejich prořezání či pokácení nedomluvíte, je dobré vědět, že existuje řešení, například v institutu havarijního kácení. Vyhláška o kácení stromů č. Pro všechny ostatní dřeviny potřebují majitelé pozemků získat povolení na kácení stromu od orgánu ochrany přírody.


Nyní podléhá svými rozměry citované vyhlášce. Do řízení se přihlásil spolek pro ochranu přírody, přišli manželé,ona absolventka Vysoké školy. Ovšem pokácení statného stromu raději zanechte na odbornících v každém případě, stejně jako průklest a řez ve větších výškách.


Navíc například na odfrézování pařezu a nebo štěpkování dřevní hmoty nejste vybaveni potřebnou technikou. Nemluvě již o orientaci v legislativě. Co se týká zeleně na veřejných prostranstvích, v parcích apod. Požádal jsem obecní úřad o pokácení dvou stromů na chatě. Rostou těsně vedle hranice našeho pozemku na obecním pozemku.


Jedná se o pozemek mezi chatami což má sloužit podle stávající dokumentace jako parkoviště. Je tu však nebezpečí od uschlých a padajících větví. Jako majitel zahrady již nemusíte ve správním řízení žádat o povolení na kácení stromů, které se nachází na vaší zahradě.


Byť to z Vašeho dotazu přímo nevyplývá, předpokládám, že ony dvě lípy stojí na obecním pozemku (tedy nikoli na pozemku Vašem), jedná se tedy o obecní zeleň. Z tohoto předpokladu budu ve své odpovědi vycházet. Chcete-li se vyhnout tomuto papírování a přemýšlíte o pokácení stromu takzvaně načerno, tak si to raději ještě dobře rozmyslete. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Dobrou zprávou je, že žádost není nijak zpoplatněna, nemusíte se tedy bát zvýšení nákladů na kácení stromu. Do třiceti dnů byste měli dostat. Bydlíme ve zrekonstruované obytné části zemědělské usedlosti, ve vzdálenosti cca metrů od domu byly cca před až lety vysazeny pravděpodobně v akci Z na obecním pozemku jehličnany. Dnes oba převyšují o několik metrů výšku hřebene střechy.


Odůvodnění Dne jste podala žádost o povolení pokácení stromu na parcele č. Poučení o odvolání Proti tomuto rozhodnutí je možno podle odst. Pokud je to obecní pozemek, přijdou ho seříznout ve vhodném čase oni. Nebo se třeba dohodnout, bez povolení určitě nic neřežte. Jako náhradu za dřevní hmotu mohou požadovat náhradní výsadbu. Rozsáhlá diskuzní fóra pro rodiče.


Těhotenství, poro miminka a batolata. Diskuze podle narození i regionu. Jako vlastník – nájemce (nehodící se škrtněte) žádám o povolení pokácení stromu , uvádím o sobě následující údaje a přikládám níže uvedené. Písemná žádost se podává na příslušný městský úřad. Dobrý den, již před skoro měsíci jsem dával žádost o pokácení stromu na neoploceném pozemku majitel obec a já.


Specifikace dřeviny – druh a velikost, situační. Musím za pokácení stromu něco zaplatit? Za samotné kácení stromu na MěÚ nic neplatíte, platíte však dle zákona o správních poplatcích za provedené místní šetření.


O kácení žádá vlastník, nebo uživatel pozemku ! U stromů na obecním pozemku , nebo pozemku jiného vlastník.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky