pondělí 19. srpna 2019

Péče o trávník na jaře

Péče o trávník na jaře začíná už na podzim. I když nám jde o jarní péči, předpokladem hezkého trávníku je jeho správné zazimování. Oprava trávníku na jaře. Poté, co hnojivo s vodou do sebe vstřebala, a schne malý trávník , můžete přistoupit k nejvíce únavné etapa jarní práce. Vždy záleží na tom, co od trávníku očekáváme.


Pro majitele květnatých luk a pro ty, kterým postačuje běžný bylinný venkovský trávník , práce.

Aby byl trávník opravdu okrasným trávníkem, je potřeba mu od jara do podzimu věnovat odpovídající péči. Pokud máte pocit, že trávník roste sám o sobě, bez cizího přičinění, nemáte pravdu. I když takový typ trávníku můžete najít ve městě, v parcích.


Hnojení trávníku je důležité, ale není to jen o hnojení. Také trávník je potřeba vzbudit ze zimního spánku a postarat se o jeho zdraví a kvalitu, abychom se mohli spokojeně my i naše děti projít trávou naboso a užívat si jeho krásu. Ve vlhčích půdách, nebo na jaře po tání sněhu krtek dokonce vytváří hnízda téměř na úrovni země a navršením velkého množství zeminy vznikají rozsáhlé krtčí hrady.


Na jaře každý zahrádkář neví do čeho se dřív pustit. Trávník je nejlepším řešením, které dává vašemu dvoru svěží a dobře upravený vzhled.

Jen aby se všechno ukázalo, trávník potřebuje péči, která. Jakmile oschne vrchní vrstva půdy, můžeme začít s nezbytnými pracemi, které probudí trávník ze zimního spánku. Ať váš okrasný trávník slouží k jakémukoliv účelu, je.


Když je zima u konce, mnoho lidí má otázky, jak se starat o trávník na jaře. Blaženě zamžoural v teplém (teplá už!) Slunce, jsme pečlivě kontrolovat své země a těšíme se na spuštění nové zahradnické. Záleží především na vašich časových možnostech a nakonec i na finančních prostředcích, které chcete do zeleného koberce investovat. Trávník má zcela odlišné potřeby než třeba dřeviny a také se liší potřeby živin na jaře , ale také v létě a na podzim.


Strojky na hnojení Praktickým pomocníkem pro hnojení jsou rozmetadla nebo strojky na hnojení sloužící k přesnějšímu dávkování po celém trávníku. Pamatujte si: že základ péče o trávník tvoří KOSEN. Pokud je trávník v dobré kondici, není nutné, pokud je trávník mokrý hned dělat vertikutaci. I přes to, že jste vaši zahradu dobře zazimovali, je s ní na jaře opět mnoho práce.


Mráz, zima a sychravo se na ní podepsalo a je nutné ji zase oživit a. Abychom se na jaře mohli zase těšit pohledem na krásný zelený trávník , je třeba mu už teď věnovat dostatek pozornosti a péče. Mechu se nejvíce daří na vlhkých trávnících, ve stínu a na špatně hnojené půdě. Trávník potřebuje dýchat Pokud jsme trávníku nevěnovali náležitou péči koncem sezóny ( na podzim), přibližně tři týdny po prvním vyhrabání trávníku na jaře provedeme jeho provzdušnění, tzv. Ti zkušenější to vědí, ale stále je zde mnoho těch, kteří svůj trávník zanedbávají. Vertikutace by se měla provádět proto, aby se do trávníku dostal vzduch, živiny a závlaha.


Deset užitečných tipů, jak na vertikutaci, shrnuje specializovaný odborník na péči o trávníky Jan Simota.

Trávník na jaře Při pohledu na svůj trávník možná těžko uvěříme, že z těch nedomrlých, žlutých stébélek během několika málo týdnů vyroste ukázkový pažit. Možné to samozřejmě je, jen je třeba dostat se trávníku jaksepatří na kořínek. Zejména trávníky zakládané na jaře ošetřujeme velmi šetrně, dokud řádně nezakoření. Všechny trávníky sečeme v potřebných intervalech vždy podle účelu, ke kterému trávník pěstujeme a podle rychlosti obrůstání.


Musíme se držet pravidla, že při teplotách vyšších než °C zkracujeme porost o třetinu délky, při až °C o jednu polovinu a při. Pravidelná podzimní a jarní péče o trávník. Také plevel a mech v trávníku časem vytvoří až několik c. Obvykle to bývá v dubnu,.


V tomto období je vhodné používat dlouhodobá hnojiva s vyšším obsahem dusíku, v průběhu léta kombinovaná hnojiva a na podzim hnojivo s vyšším obsahem draslíku, dusíku naopak co nejméně. Jaro nám pomalu, ale za to jistě začíná klepat na dveře a také naše zahrádka se začíná probouzet k životu. Především jde o živiny: dusík (podstatný pro růst nových výhonků), fosfor (důležitý pro vývoj kořenového systému), draslík, hořčík, vápník.


Klesající teploty a úbytek denního světla mají za následek, že trávník již neroste tak jako například na jaře a… Jaký typ motoru je v sekačce lepší?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky