úterý 6. srpna 2019

Jak pěstovat fenykl

Pěstování fenyklu není náročné, stačí dodržet několik málo zásad a pracovat s kvalitním osivem. Autor: Archiv ireceptar. Tvorbu vytáhlých, méně kvalitních hlíz podporuje kromě předčasného výsevu také nedostatek světla v porostu a nedostatek vláhy nebo živin. Ačkoli fenykl rostliny jsou vytrvalé, to je nejlepší zasadit hned po posledním mrazem. To dává fenykl kořeny šanci.


Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Fenykl je zcela poživatelné. Je to velmi výhodné, když je vždyckydostupnost čerstvých bylinek, čímž je jakákoli jídlo chutnější a aromatická. To je důvo proč mnoho žen v domácnosti zvládlo jednoduchou vědu o růstu kopru doma, na okenním parapetu. Jak fenykl pěstovat Semínka fenyklu jsou podobná kmínu, vyhovují mu teplejší stanoviště s výživnou a dobře propustnou půdou.


Ať se rozhodnete pěstovat fenykl koření nebo fenykl hlíznatý, oběma dopřejte dostatek slunečního svitu. Jeho účinky na lidské zdraví jsou často nedoceňovány. Dokáže pomoct proti nadýmání, působí jako desinfekce a je značně močopudný.


V kuchyni má multifunkční využití. Můžete si z něj připravit čaj, salát, hodí se také jako příloha ke grilované rybě nebo ke st. Jak pěstovat řapíkatý fenykl Vegetační doba sladkého fenyklu je dní.


To však není jediné využití této byliny. Výborně napomáhá trávení. To znamená, že pokud jej vysejete počátkem prázdnin, v první polovině září se můžete těšit ze sklizně.


Používá se v syrovém stavu jako dezert a přidává se do různých salátů. Také se může jemně dusit nebo vařit v páře, aby zůstal křehký. Je to ale jedna z nejkrásnějších bylin, kterou můžete na své zahradě pěstovat. Dodává jí jak barvu, tak také texturu. Většina zahradníků pěstuje fenykl jako jednoletou rostlinu.


Hrášek je naše neoblíbenější jednoletka. Poradíme jak pěstovat hrách na zahradě a na balkoně. Nejpopulárnější česká zelenina. Z listů kadeřávku před dalším zpracováním nejprve odřízneme tuhé řapíky a pak i silná bílá žebra. Listy důkladně omyjeme pod studenou tekoucí.


Jak vypěstovat lilek Lilek, jinak také baklažán, se stal poměrně nedávno velmi oblíbenou zeleninou, možná je to i díky neustále se zvětšujícímu počtu vegetariánů. Ať už je důvod jakýkoliv, je dobře, že u nás zdomácněl. Našli jsme pro vás jednoduchý návo jak si takovou provizorní domácí klimatizaci vyrobit s minimálními náklady. Na nic tedy nečekejte a pusťte se do toho!


Máte třikrát v sezóně, abyste uvolnili půdu v řadě, vysuňte, jak se zdá, voda, krmte a chráňte rostliny před nemocemi a škůdci. Zeleninové odrůdy fenyklu potřebují během vegetačního období i 2-3krát až do výšky 3-cm. Je to rostlina příbuzná fenyklu obyčejnému, do jedné rodiny spolu s ním patří i anýz, kopr, petržel či kmín.


Považuje se za italskou národní zeleninu, protože tam se nejvíce pěstuje a konzumuje. Oblíbený je také ve Francii a Nizozemsku. Nikdy jej nepěstujeme po kořenové zelenině.


Běžně se sklízí koncem léta a skladuje se ve sklepích. Kdo nechce experimentovat, může si jej již také koupit jako zeleninu. Toto množství vystačí přibližně na 5kg řepy. Někdo se pro pěstování levandule rozhodne pouze z důvodů, že chce zahradu nebo obydlí provonět, pokud patříte k těm, co ji chtějí i dále uchovávat pro všelijaké účely, věnujte dostatečnou pozornost tomu, jak budete rostlinu sbírat a skladovat.


Ostropestřec mariánský je bodlákovitou rostlinou dorůstající se do výšky až 150-ti centimetrů. Rostlina bývá často používána jako solitéra nebo. Konzumovat se dají i listy, které se skvěle hodí do salátů.


Semena do naší nabídky vybíráme důsledně tak, aby se hodila do středoevropského klimatu, najdete u nás jak rostliny pokojové tak venkovní. Nákup online v našem internetovém obchodě vám zaručuje velký výběr semen, která stále doplňujeme, aby si každý našel to své.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky