pondělí 5. srpna 2019

Hortenzie pěstování na zahradě

Das erfolgreiche Internetportal preis. Preisvergleich App zum Download! Pro hortenzii latnatou smíchejte kompost, rašelinu a písek v poměru 5:2:1.


Na větších záhonech můžete problém se zálivkou vyřešit kapénkovou závlahou, pomůže i zakrytí půdy fólií a mulčovací kůrou. Přihnojování: Když kvetou, dejte jim pauzu.

Rychle rostoucí hortenzie potřebují pochopitelně dostatek živin. Pokud jste jim při výsadbě dopřáli kompost, za dva roky už je budete muset přihnojovat. Nejpřijatelnější formou jsou kapalná hnojiva aplikovaná formou zálivky. Dají se pěstovat samostatně jako solitéry, ale můžete je vysadit i dohromady na záhonu.


Hortenzie - druhy a pěstování. Lze je tedy pěstovat nejen na záhonech, ale i na terasách a balkonech. Ne na podzim, když se rostliny připravují na spánek.


Hnojivo by mohlo spustit nový růst, který není pro rostliny zdravý.

Na jaře je pak zase vrátíme na záhon. Zkracujeme silnější jednoleté pruty, které vyrůstají odspodu, na dva až tři páry oček. V zahradě, hortenzie vypadá dobře jako jeden závod a jako skupina na pozadí trávníku.


Spousta radosti přijde, když položíme hortenzie vedle terasy, lavičky nebo altánu. V pozadí můžete zasadit jehličnany s tmavšími jehlami, např. Podívejte se pozorně na to, co rostliny rostou na svých stránkách s potěšením a určit stupeň kyselosti ornice.


Aby vám hortenzie dělala opravdu radost, je třeba dodržet určitá pravidla, která znaly už naše babičky, protože hortenzie patřila mezi jejich nejoblíbenější okrasné rostliny. S příchodem prvním mrazíků rostlinu před nimi schováme buď ve sklepě nebo ji necháme na zahradě , ale musíme ji na zimu připravit. Odkvetlé výhony zkrátíme a svážeme je do jednoho svazku. Zeminu nad kořeny přikryjeme vrstvou jehličí nebo slámy a rostlinu zakryjeme chvojím. Vysazují se často s rododendrony a azalkami, protože mají podobné nároky na pěstování, ale hortenzie nejsou tak náročné.


Obrovské kulovité květy mnoha barev – růžové, modré, lila, bílé, ale i světle zelené nebo tmavě fialové. Víte, že existuje mnoho druhů hortenzií, které se liší nejen velikostí květů, ale také i barvou? Jestli se vám její květy také líbí a rádi byste se do pěstování hortenzií pustili, poradím vám, jak na to. Přejít na : tento příspěvek (zjistit adresu) Mám už několik let několik hortenzií a stále nejsem schopná je vypěstovat do větších keřů.


Každý rok asi omrznou větvičky a keřík obrůstá buď od země nebo tak od půli, čtvrtky větviček, je tedy stále malý a ani příliš nekvete.

A téměř každý z nich vyžaduje individuální péči. Pěstování hortenzie na zahradě Pokud se rozhodnete vyzdobit zahradu s hortenzií, všimněte si, že existuje mnoho druhů tohoto krásného keře. Takovou je například řapíkatá hortenzie , která nevyžaduje velkou péči. Taktéž je možné některé druhy h. Některé hortenzie si svoji slávu už vydobyly, jsou však i takové, které na svoji životní šanci teprve čekají.


A právě na ně se zaměříme v tomto článku. Na konci zimy je přeneseme na světlo (jinak by se rostliny vytahovaly), ale ven až když nehrozí namrznutí (po půlce května). Jak pečovat o rostliny na zahradě ? Pěstování hortenzií není rozhodně žádný velký kumšt, musíte jen dodržet základní požadavky na jejich pěstování. Vzhledem k tomu, že už jsou teď dny o mnoho teplejší, stejně tak noci,. Vyhovuje jim přistíněné stanoviště s kyprou humózní a mírně vlhkou půdou.


Dlouhodobé sucho jim určitě nesvědčí. Mnohdy máme hortenzie zažité jako rostliny, kterým se nedaří na plném slunci. Tato informace není zcela pravdivá. Jsou sytě zbarveny do bílé, růžové, fialové a modré. Modrá je na ní okouzlující.


Používáním stránek vyjadřujete souhlas s našimi pravidly pro ochranu soukromí. Dnes se prodávají i pokojové kultivary, ale na zahradě to hortenziím přece jen sluší víc. Nejsou vůbec tak křehké, jako jejich jmenovkyně, komtesa z Babičky od Boženy Němcové.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky