pondělí 26. srpna 2019

Grilování mleté maso

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Způsob grilování : zprudka přímo na střední výkon jak u kotlových, tak plynových grilů, doba grilování ca minut Suroviny : 750g mletého masa - hovězího i vepřového, j vejce, velká cibule, stroužků česneku, olivový olej, lžíce francouzské hořčice, lžička červené mleté papriky, tymián, oregáno, sůl. Ve skutečnosti je grilování rychlá záležitost, kdy se maso opéká nad uhlíky a na grilování se spíše hodí menší kusy masa – plátky, špízy, steaky, ryby nebo ovoce.


Mleté maso na grilu recepty, které budete milovat. Oproti tomu barbecue je velmi dlouhá a pomalá úprava masa , která se neprovádí v tak vysoké teplotě, protože zdroj tepla je v typickém grilu umístěn stranou.

Během samotného grilování potírejte maso zbytkem marinády. Ať už se rozhodnete pro jakékoliv maso či marinádu, věříme, že si jistě pochutnáte. Ne nadarmo je grilování v České republice velice oblíbené, každý druhý Čech údajně griluje alespoň dvakrát za měsíc. Zelí nakrájíme na tenké nudličky a vmícháme je do masové směsi.


Výhodou je velmi rychlá příprava a široká možnost využití. Přesvědčte se o tom sami, máme pro vás spoustu nových nápadů! Několik základních informací než začnete s grilováním hovězího masa.


Grilování hovězího masa.

Ke grilování vybírejte maso čerstvé. Mějte na paměti, že grilované hovězí maso se konzumuje polo syrové. Vnitřní teplota by neměla přesáhnout 71°C!


Poté ze začne maso vysušovat a zbyde z něj nežvýkatelná podrážka. Nejprve si vepřové maso nameleme najemno, přidáme k němu najemno nakrájenou šalotku, utřené stroužky česneku se solí, nasekaný rozmarýn, krémžskou. Maso by se mělo zprudka zatáhnout na vysoké teplotě. Pokud ho otáčíte, nepíchejte do něj vidličkou, přicházíte tak o šťávu a maso si vysušujete. Přidáme k ní mleté drůbeží maso , oba oloupané a prolisované nebo utřené česneky a všechno koření i sůl.


Maso je možné ze začátku zapéct na středu grilu, kde je největší žár, a poté dodělat na okraji. Dále lze grilovat takzvaně nepřímo na ohni. To znamená, že uhlí je na okraji a střed je prázdný, maso se pak umístí do středu a pomalu se griluje. Tento způsob se hodí pro větší kusy masa nebo celou drůbež,“ dodal Radek David.


Z vepřového masa se nejlépe hodí krkovička, kotleta, panenka a mleté maso. Z drůbežího masa volte křidýlka. Tekutá marináda maso ochutí, ale nezůstává pro vyjmutí na mase a nemůže se tak při grilování připalovat.


Proto grilovací marinády připravujeme většinou z následujících tekutin : olejová marináda: Základem je dobrý stolní olej, do kterého přidáme citronovou šťávu, sůl a vybrané koření. Bez napíchání (naložení) a prošpikování kýtu raději ani negrilujte, budete zklamaní, pak dejte přednost kuřeti a nebo vepřovému špízu.

Jestli se ale pustíte do naložení kýty a důkladně ji prošpikujete slaninou, popřípadě kořenovou zeleninou, vaše mlsné jazýčky skvěle ukojíte. Maso a uzeniny grilujeme, když mají teplotu okolního prostředí, mleté maso a ryby je možné grilovat zchlazené. Maso před grilováním nesolíme, maso je potom mokré a nemůže vzniknout křupavá kůrčička.


Před grilováním naložíme maso do marinády minimálně na 2–hodiny, nebo déle, podle druhu masa. Není divu, že mleté maso je v kuchyni velmi oblíbené. Vždyť se skvěle ochucuje, tvaruje, je rychle připravené a můžeme je péct, dusit i smažit.


Tyto marinády jsou určeny převážně na kuřecí, vepřová a hovězí masa, mohou být však použity i na maso klokaní. Všechny níže uvedené ingredience smícháme, omyté ,nakrájené maso na plátky či menší kousky vložíme do marinády a necháme odležet nejlépe do druhého dne. Pekárna a cukrárna Čerstvě dopečeno Bagety. K letním teplým večerům grilování prostě patří, ať už jde o kuřecí maso , hovězí, nebo o obyčejné špekáčky.


Co má ale člověk pořád vymýšlet. Máte rádi mleté maso a nebaví vás práce s mlýnkem? Nevadí, maso umeleme za vás.


A vůbec se nemusíte bát, že váš kousek mletého je směs, kterou byste vcelku radši ani neviděli. V našem mletém masu najdete pouze nejčistší ořezané libové kousky masa a tuku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky