úterý 6. srpna 2019

Jak zlikvidovat moly

A chceme-li šatní moly pochytat, spolehlivě prý zafunguje směs jednoho dílu melasy se dvěma díly octa v odkryté nádobce. Jenže všechny tyhle recepty nevydržely dlouho, zaneřádily skříně nebo spíž a nadělaly pak více škody než užitku. A předevšíprostředky sice moly z jednoho místa dokázaly jakž takž vypudit, zničit je ale nikdy spolehlivě neuměly.


Moly je třeba likvidovat důsledně a trpělivě. Bez speciálních chemických přípravků se povětšinou neobejdete. Navíc je nutné obrnit se velkou dávkou trpělivosti a mít dostatek času.

Snad každý, kdo měl kdykoliv co do činění s potravinovými moly, chápe, jak těžké je se jich zbavit. Začalo vám doma rojení a pořád narážíte na létající moly ? Pořádně se podívejte, odkud vyletěli, protože na vlněný svetr mít spadeno nemusí. Mnohem častější je výskyt potravinových molů, kteří vám kontaminují zásoby ve spíži.


Máme pro vás rady, jak se jich zaručeně zbavit. Nejdřív je potřeba zlikvidovat všechny možné úkryty, kde by se molům mohlo líbit, případně kde se již dávno usídlili. A nejde jen o tolik oblíbené.


Okamžitě po odhalení hlavního sídla a vyhození napadených potravin je potřebné aplikovat hubicí přípravky na potravinové moly.

V kuchyni však není možné počítat s razantními chemickými postřiky. Jaki jest najlepszy sposób na mole i jak je zwalczyć? Zwalczanie moli jest trudne i pracochłonne jednak istnieją sposoby na skuteczne ich zlikwidowanie. Praktické rady, jak zlikvidovat moly v domácnosti M oly nepatří mezi motýlky, které vidíme rádi.


Evokují v nás pocit, že naše domácnost je špinavá a zamořena. V receptáři jsem slyšel že jak zlikvidovat potravinové moly je nejlepší dát do špajzu listy bobkového listu a nechat je tam volně ležet. Tip: Také na potravinové moly platí ekologické prostředky – například hřebíček, cedrové dřevo, citrónová kůra, pepř, levandule, mýdlo apod.


Podle některých příruček dokonce fungují i obyčejné noviny, protože obsahují tiskařskou čerň, kterou moli nemají rádi. Na moly platí kombinace důslednosti a prevence. Přinášíme návo jak se jich zbavit, abyste na konci mohli zatleskat už jen sami sobě. Nemá-li oblečení dopadnout takto, sáhněte po levanduli nebo pelyňku. Ukládejte do skříní pouze čisté oděvy, skladujte je v neprodyšných obalech a často větrejte, navíc si můžete do skříně přidat látky odpuzující hmyz.


Nelze s nimi, pokud se doma přemnoží, bojovat podobnými způsobem, jako třeba s moly nebo octomilkami. Praktické rady jak hubit moly , rušníky a kožojedy Zjištění místa napadení moly je poměrně snazší, protože moli žijí převážně na textiliích nebo kožešinách a navíc dospělci nelétají na velké vzdálenosti. Zdravíčko, přeji všem krásný předsilvestrovský večer a ptám se - poradí někdo osvědčený a hlavně účinný tip na moly ? Objevilo se mi jich pár v. Mol je sice živý tvor, ale k domácím miláčkům rozhodně nepatří.


Jde o nezvaného hosta, který vám poškodí šaty a znehodnotí potraviny.

Mol šatní vytváří drobné pavučinky a také vykusuje dírky v oděvech. Mola potravinového poznáte podle trusu a jemných vláken v potravinách. Napadené potraviny je nutné zlikvidovat, jelikož se nedají konzumovat vzhledem k nahořklé chuti a nepříjemnému pachu.


Proto je třeba pravidelně a často kontrolovat jak šatní skříně, komody či truhly, kde můžete objevit drobné malé červíky. A jak předejít tomu, aby se k nám vosy napřesrok vrátily? Můžeme zkusit využít faktu, že vosy jsou teritoriální a nepostaví si hnízdo blízko hnízda jiného. Jak poznáte výskyt molů? V květinářských potřebách můžeme koupit umělé vosí hnízdo nebo lze použít i obyčejný papírový sáček – ten umístíme na strom do zahrady a budeme doufat, že si ho vosy spletou s opravdovým hnízdem.


Moly zlikvidovat je opravdu těžké. Bude to však chtít velkou trpělivost. Co musíte udělat jako první, když doma malého škůdce objevíte? Všechny zásoby ze spíže zlikvidovat. Můžou v nich být totiž mo.


Pokud to jde, přesejte je a místo papírových či plastových sáčků jim dopřejte dobře uzavíratelnou nádobu, pro kontrolu je nejlepší sklo nebo průhledný plast. Zavíječi mohou přelétat bytovými jádry, ventilacemi a různými škvírami. Potravinové moly si často přineseme už z obchodu. Stejné je to s moly šatními, akorát jim chutná něco jiného – tkaniny živočišného původu.


Mol šatní preferuje špínu a vlhko, teplo a tmu, čili nevětrané šatníky s dlouho nepraným prádlem a od prachu neomývanými regály jsou pro něj ideální. Spolu s nákladními loďmi se rozšířil po celém světě. Jeho základní vlastností je až neuvěřitelná houževnatost. Zabijete pár jedinců a desítky z nich se objeví místo nich. Navíc jedna kolonie faraónů může mít až několik set tisíc jedinců.


Pokud se usídlí ve vaší blízkosti, máte vážný problém. Mravenci jsou prakticky nezničitelní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky