pondělí 15. dubna 2019

Převislý modřín pěstování

Jako malá rostlina roste poměrně rychle, postupně se růst zpomaluje. K pěstování bych pouze řekl, že byste měla zvážit zda výška kmene m je dostatečná. Pomalu rostoucí modřín Lyalův (L. lyalii) má modrozelené jehlice a poměrně řídký habitus.


Pro pěstování v menších zahradách i na balkonech byl vyšlechtěn dostatečný sortiment velmi pěkných zahradních kultivarů. Letos mi převislý modřín uhynul.

Sousedovi začal schnout obyčejný modřín a za pár dnů i ten můj. Nic jsem na něm nenašla,nevím, co bylo příčinou že po několika letech z ničeho nic uschnul. Má nejen velmi hebké jehličí, ale je také opadavý. V průběhu roku mění svou barvu. Modřín (Larix) se jakožto jehličnan vymyká.


Právě nyní na podzim nás upoutá jasnými žlutými tóny a na jaře je pro něj typická svěží zeleň. Ve vegetaci pak nabízí různé odstíny zelené a také stříbřitý nádech.

Kromě jehlic jsou ozdobné i drobné šišky. Mám několik let převislý modřín. Roste krásně, bez problémů. Některé větve však už dosáhly země a plazí se po ní, celkově má modřín podle mě až moc husté větve, ty uvnitř koruny asi nemají dost světla.


Prosím o radu, zda a kdy by se daly zkrátit příliš dlouhé výhony a také jestli je možný prosvětlovací řez. Sklánějí větve až k zemi jako zelený vodopá a třebaže jejich přívlastek v odborném názvu znamená smuteční nebo převislý (pendula), jsou oživením. Přesně, jak uvádíte, loni v létě mi také naroubovaný převislý modřín během chvíle schodil jehlice, které před tím zhnědly, jako by uschly. Mezi nejzajímavější patří ty s převislým tvarem.


Vámi o žádné nádobě nemluví, pěstovali ho. Pokud se rozhodnete rostlinu pěstovat v nádobě na zimu. Tento opadavý jehličnan z čeledi borovicovité patří do samostatné podčeledi tvořené rody Larix, Cedrus a Pseudolarix. Převislý modřín (larix decidua) se stříhá jen výjimečně. Autor: Archiv ireceptar.


Regulace bujného růstu řezem a vyštipováním pupenů nebývá u převislých jehličnanů většinou potřebná – zpravidla jsou to rostliny pomaleji rostoucí a svým charakterem si „samoudržují“ tvar i velikost dlouhá léta v rozumných mezích. Roubovaný na kmínku 1cm. Prodáváme v kontejneru C 5.

Zahrada s náznakem originality a vkusu. Rostliny pro balkony a nádoby. Přemýšleli jste, že by se vám na zahradu hodil nějaký zajímavý keramický doplněk, ale při pohledu na barevné trpaslíky,. Další rok jsem koupil převislý zelený modřín v Chocní, krásně rostl a další rok zašek.


Nyní si roubuji převislý modřín sám a docela se daří (zatím rostou dobře). Návod byl uveden v TV receptáři, je to jednoduché. Preferuje stanoviště na slunci či polostínu. Velmi nenáročný na pěstování.


Hojně je vysazován jako solitéra v trávnících, poblíž vodních ploch, teras a posezení. Nízké tvary lze použít při pravidelném řezu také ve skalkách, vřesovištích i předzahrádkách. Uschnul nám převislý modřín Minulý rok o tom čase jsme si koupili převislý modřín , zasadili, celé léto ok, na podzim začal usychat, zahradník nám řekl, že jsme ho přelili a že se na jaře zase vzpamatuje.


Má převislý habitus,jeho výška se odvíjí od výšky roubování. Jehlice jsou jasně zelené,na podzim se vybarvují do žluta. Je nenáročný na pěstování. Nejlépe roste v běžné půdě na slunném stanovišti.


Používá se jako solitéra do skalek či menších prostor. Efektní převislý modřín na kmínku 130cm vysokém. Vaše cena: 80Kč ————— Philadelphus coronarius ´Virginalis´ (Pustoryl panenský,plnokvětý, vonný) Pěstování Opadavý keř dorůstá až.


Kanzan je léty prověřená odrůda sakury a je vysoká - metrů. Vyniká bohatou násadou plných, růžových květů během jara. Na podzim pak barví do žlutých až oranž.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky