středa 24. dubna 2019

Jahody převislé stáleplodící

Jahody už zdaleka nejsou jen výsadou zahrádek. Díky mnoha pnoucím druhům, které jsou vhodné k pěstování v nádobách, se nyní z vlastních čerstvých plodů můžete těšit i na balkoně. Keříky pnoucích jahod jsou navíc velmi dekorativní, protože kvetou a samozřejmě i plodí v podstatě od jara do podzimu. Stačí zvolit pnoucí stáleplodící odrůdu, například Maranell.


Pokud se nasází do záhonu, tak roste bujněji, má mnoho přikořeňujících výhonů a bohatěji plodí.

Využívají se k tomu odrůdy, které mají schopnost tvořit větší množství dlouhých šlahounů. Superpřevislý balkonový jahodník Maranell přináší nejúžasnější jahody jaké si dovedete představit. Brzy po vysazení se objevují nové a nové šlahouny, na kterých tyto jahody plodí až do zimy. Jo, jednou jsem převislé stáleplodící jahody koupil.


Ty růžové (2) nám chcíply a ty bílé rodily málo a. Co když ale nejste majitelem pozemku a případné záhony. Důležité je také pravidelnější přihnojování během vegetace a pravidelná zálivka. Plody nenechávejte přezrát, vypadají na rostlině sice hezky, ale postupně ztrácejí chuť.

Prodáváme FRIGO sadbu třídy A, která je určena pro výsadbu na jahodové plantáže. V balení je kusů sazenic (pokud není uvedeno jinak). Stáleplodící jahodník vytváří květní pupeny celoročně bez ohledu na délku dne. Jde o jev zvaný remontování, proto se také označuje přívlastkem remontantní jahodník. Jahodník MARA DE BOIS 6ks - stáleplodící , frigo sadba Jahodník Mara des Bois stáleplodící má středně velké plody plně červené barvy a výborné, sladké a aromatické chuti.


Dužina plodu je červená, měkká s dutinkou. STÁLEPLODÍCÍ jahodník – raná remontantní odrůda jahodníku původem z Francie. Začíná nakvétat poměrně časně. Plody jsou kuželovité, středně velké, jasně červené, se světle červenou dužninou.


Rostliny jsou středního vzrůstu. Jako stáleplodící odrůda je náročná na kvalitu půdy, pravidelnou závlahu a přihnojování. Jméno odrůdy nebylo uvedeno. Prodáváme pouze velké vzrostlé a plodící rostliny v závěsných květináčích. Jejich největší výhodou je, že plody neleží na zemi, a tak nehnijí a neplesniví.


Ovšem to vše za cenu, že je musíte vyvazovat. Ne každý má k dispozici velký záhon, na které by mohl jahodník pěstovat.

Klasický jahodník plodí jedenkrát ročně od konce května do. Převislé jahody jsou během posledních let stále více oblíbené. Plody z druhé úrody dozrávají asi čtyři až pět týdnů po první sklizni, záleží na odrůdě.


Pokusila jsem se letos vypěstovat převislé jahody ze semen. Kupodivu to vyšlo a já mám osazené tři závěsné květináče a jeden truhlík. Velké stáleplodících jahody s dobou sklizně červen až září.


Má totiž schopnost tvořit květy pouze za krátkého dne. Chcete mít celé léto čerstvé jahody z Vaší vlastní produkce ? Tak si zvolte odrůdu jahodníku ‚Mara de Bois‘ , která jistě patří mezi nejlepší převislé stáleplodící odrůdy. Okrasné (převislé) Tyto stáleplodící jahodníky s výrazně převisajícími výhony se hodí do závěsných nádob. Kromě středně velkých plodů mají i zajímavé květy.


I doma si totiž můžete zajistit tak velkou sklizeň, že budete mít dostatek jahod na jídlo, do buchet a koláčů i na výrobu domácích marmelád. Prozradíme vám, jak pěstovat jahody bez komplikací. Ve firemní prodejně máme jen čerstvé jahody a na plantážích si jich natrháte kolik chcete, jako ze zahrádky.


Naší prioritou je vysoká kvalita a zdravotní stav rostlin a předností přátelský kontakt se zákazníkem. Rodinný přístup farmy znamená vysokou produktivitu práce a kvalitu pro zákazníka ve všech směrech.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky