pondělí 22. dubna 2019

Peronospora révy vinné

Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen. Wir machen die Rückgabe einfach.


Její domovinou je Severní Amerika.

Napadá listy, květy i bobule, a pokud se objeví, působí vinařům nesmírné škody. Napadené bobule se nejprve zbarví šedohnědě a potom zasychají. K rozvoji této choroby je nutné, aby během hodin spadlo alespoň mm srážek a teplota byla okolo °C. Peronospora vytváří tzv.


Při teplotách nad °C se perenospoře už nedaří. Choroby vinné révy napadají i jednotlivé keře, které jsou pěstovány u domů pro užitek či okrasu. Mohou zničit úrodu a zahubit celé rostliny.


Vinnou révu nejčastěji napadají houbové choroby. Patří mezi ně plíseň révová (peronospora), padlí révové (moučenka), plíseň šedá (botrytida).

Obávaná jsou také virová onemocnění, která přenáší savý hmyz. Plíseň révy vinné je jednou z nejzávažnějších chorob révy , kterou způsobuje houba Plasmopara viticola, a je rozšířena ve všech našich vinařských oblastech. Vyskytuje se pouze na révě a napadá listy, k. Dotaz Dobrý den , chtěl bych Vás požádat o radu. V měsíci květnu jsem vysadil révu.


Pro ochranu vinné révy je vhodné před květem a po odkvětu aplikovat na rostliny vhodné přípravky na bázi síry, například Sulikol K, Sulikol 7SC. Rozhodně se nevyplácí nemoci vinné révy podcenit. Plíseň révová, peronospora (Plasmopara viticola) Další velmi častou houbovou chorobou,.


A nejde přitom jen o pravidelnou prohlídku viničky, ale o to, mít preventivní zákroky zapsané v kalendáři, protože když se příznaky objeví, může už být pozdě. Choroba se projevuje nálety sporangioforů na listech, které se projevují jako hnědavé skvrny. Postupně se kolem nich tvoří povlak šedobílého mycélia. Napadají i jednotlivé keře, které jsou. Plíseň révy vinné U plísně révy vinné ( peronospora ) je nejvhodnější ochranou pěstování rezistentních (interspecifických) odrůd.


Důležitou prevencí jsou i agrotechnická opatření, jako vedení, řez , čištění kmínků, podlom , vylamování zálistků, zastrkování letorostů, odlistění zóny hroznů, osečkování letorostů a regulaci násady hroznů. Nejvážnějšími houbovými chorobami révy vinné jsou padlí (oidium) a plíseň révy ( peronospora ), v pozdější době i šedá hniloba hroznů. Padlí révové se na keřích může objevit již v květnu z přezimujícího podhoubí v očkách révy. Ochrana vinné révy proti houbovým chorobám Na zahrádkách se stále častěji pěstuje vinná réva, ať už jsou to stolní odrůdy určené ke konzumaci nebo moštové odrůdy určené pro výrobu vína.


Révy při stěnách (špalírové) a skleníkové napadá padlí zvlášť silně a je pro ně chorobou namnoze nebezpečnější než peronospora.

Hlavní plodní forma, vřecková (kleistokarpie), byla zjištěna až v r. Francii, u nás teprve v posledních desetiletích. Pěstování a vedení vinné révy je pro mnohé zahrádkáře opravdovou vášní. Révu lze ji vysadit, stejně jako chmel, u některých zahradních staveb nebo si můžete založit přímo malý vinohra kde se rostliny pnou po drátu napnutém mezi dvěma dřevěnými kůly. Houbové choroby u révy vinné.


Révu napadá též řada houbových chorob. Například: padlí révy, šedá hniloba révy, octová hniloba, červená spála révy, černá skvrnitost révy, černá hniloba révy či eutypové odumírání révy. Většina houbových chorob se začíná objevovat za vlhkého teplého počasí, typického pro letní noc.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky